Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει ΑΕΚ

on .

proponhsh pas

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό που τους έδωσε τη Δευτέρα ο Ηρακλής Μεταξάς και ξεκίνησε η προετοιμασία για την αναμέτρηση της Μεγάλης Δευτέρας (6 μ.μ.) με την ΑΕΚ στο «Ζωσιμάδες» για την 5η αγωνιστική των Play Off της Super League.
Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό αποτελεί παρελθόν και δεν προσέφερε πολλά πράγματα στον ΠΑΣ Γιάννινα πλην του ενός βαθμού. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας στην αναμέτρηση ο ΠΑΣ έδειξε για μια ακόμη φορά πως στην άμυνα είναι απροσπέλαστος και δέχεται δύσκολα γκολ. Το μεγάλο πρόβλημα των Γιαννιωτών εντοπίζεται στο επιθετικό κομμάτι, εκεί όπου ο ΠΑΣ παραμένει ακίνδυνος και δημιουργεί ελάχιστες απειλές για τις αντίπαλες εστίες. Οι αντεπιθέσεις με τον Περέα έχουν γίνει πια προβλέψιμες για τους αντίπαλους προπονητές. Μπορεί οι άλλες ομάδες να έχουν διαφορετικά άλογα από ότι ο ΠΑΣ, όπως δήλωσε εύγλωτα ο Ηρακλής Μεταξάς, ωστόσο ήρθε η ώρα να πάρει και περισσότερα ρίσκα ανεβάζοντας την ομάδα πιο ψηλά και όχι να περιμένει τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Η αναμέτρηση με την ΑΕΚ θα έχει δυσκολίες γιατί ο Δικέφαλος προέρχεται από την ήττα 1-2 με τον Άρη και καίγεται για το τρίποντο. Είναι μια ευκαιρία όμως για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους ποδοσφαιριστές να δείξουν ότι μπορούν και επιθετικά να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να πετύχουν γκολ που θα τους δώσει την πρώτη τους νίκη σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.
Χτες όσοι αγωνίστηκαν με τον Παναθηναϊκό ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποφόρτισης, ενώ οι υπόλοιποι αγωνιστικά παιχνίδια 7 εναντίον 7. Στην προπόνηση συμμετείχαν και οι νεαροί προερχόμενοι από την Κ 19 Ζώνιος, Πήλιος, Γωγουβίτης, Γερονικολός, Τσίρης και Κουτσάκης. Πρόθεση του Ηρακλή Μεταξά, την οποία αποτύπωσε και σε πρόσφατες δηλώσεις του, είναι ότι θέλει να δει τους νεαρούς παίκτες που έκαναν φέτος μια καταπληκτική χρονιά με την Κ 19, να τους δοκιμάσει και να πάρει τις όποιες αποφάσεις του για το ποιοι θα γίνουν επαγγελματίες σε συνεργασία πάντα με τον βοηθό του Θανάση Στάικο. Για σήμερα Τετάρτη υπάρχει προγραμματισμένη διπλή προπόνηση, ενώ αύριο ο Μεταξάς θα δώσει νέο ρεπό στους παίκτες. Από την προπόνηση απουσίαζαν τέσσερις ποδοσφαιριστες, οι Κόντε, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ και Μίνα. Ο Πέδρο Κόντε θα επιστρέψει σήμερα και πάλι στις προπονήσεις καθώς οι σπασμοί στο αριστερό πόδι δεν αποδείχτηκαν κάτι σοβαρό. Ο Χουάν Ντομίνγκεθ ξεπερνάει σιγά σιγά το πρόβλημα στον δικέφαλο μηριαίο και σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να μπει κι αυτός σε ρυθμό προπονήσεων. Ο Γιαν Μαρκ Σνάιντερ ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό για αυτό έγινε και αλλαγή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο θα εξεταστεί σήμερα από τον γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Τέλος, ο Λεωνίδας Μίνα αναχώρησε για την Αθήνα προκειμένου να ενσωματωθεί στις προπονήσεις της Εθνικής Νέων.
Να σημειωθεί τέλος ότι αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αποτελούμενη από τον τιμ μάνατζερ Μπάμπη Καρβέλη, τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου Κώστα Πεδιαδιτάκη και τον ποδοσφαιριστή Πέδρο Κόντε βρέθηκε χτες το πρωί στην κηδεία του νεαρού φίλου του ΠΑΣ Γιάννινα Παύλου Κατηρτζίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 15 ετών χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Μάλιστα, η γιαννιώτικη ΠΑΕ εξέδωσε και ανακοίνωση εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη της και τη συμπαράσταση της προς την οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου νεαρού φιλάθλου.

Συγκινητική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΦ ΠΑΣ Γιάννινα με τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα να αποχαιρετούν τον φίλο και συνοπαδό τους.

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια με ΑΕΚ
Σε κυκλοφορία τέθηκαν από χθες τα εισιτήρια του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ. Οι τιμές είναι στα 30 ευρώ για τις θύρες 3,4 και 6 και 20 ευρώ για τη θύρα 9 ενώ υπάρχουν και τα πιο ακριβά εισιτήρια με 40 και 50 ευρώ.
Εισιτήρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από το ΠΕΑΚΙ έως και την Παρασκευή (10 π.μ. – 8 μ.μ.), Σάββατο και Κυριακή (10 π.μ. – 3 μ.μ.), ενώ θα είναι και ηλεκτρονικά διαθέσιμα μέσω του viva.gr. Την ημέρα του αγώνα οι θύρες θα ανοίξουν στις 5 μ.μ.