Στην τελική ευθεία το Εθνικό Κέντρο Extreme Sports στην Κόνιτσα

on .

SYSKEPSH

• Η δημιουργία του «Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού» στο Δήμο Κόνιτσας, στο κτίριο του Αναγνωστοπούλειου Ιδρύματος και η προγραμματική σύμβαση, που πολύ σύντομα θα υπογραφεί για την υλοποίησή του, συζητήθηκε κατά την χθεσινή συνάντηση που είχε ο Υφυπ. Αθλητισμού Λευτ. Αυγενάκης με τον δήμαρχο Κόνιτσας Ν. Εξάρχου και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, παρουσία της βουλευτού Μ. Κεφάλα και του Προέδρου του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, Παντελή Κολόκα.
Κατά την συνάντηση συμφωνήθηκε στον Φορέα Διαχείρισης του «Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού» να συμμετέχουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Κόνιτσας, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Σχολές Μιχαήλ Αναγνωστοπούλου», το Υφυπουργείο Αθλητισμού και το Π.Ε.Α.Κ.Ι., που θα έχει και τη διοικητική ευθύνη.
Το ισόγειο στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα έχει ανασκευαστεί με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».
Ο 1ος όροφος του κτιρίου έχει συντηρηθεί, αλλά χρήζει επισκευής ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει το σύνολο των εναλλακτικών αθλημάτων, με τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Ήδη, ολοκληρώνονται οι μελέτες, σε συντονισμό της Περιφέρειας Ηπείρου, για:
-τις απαιτούμενες εργασίες στον όροφο του κτιρίου της Αναγνωστοπουλείου Σχολής,
-τον απαραίτητο εξοπλισμό του «Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Εναλλακτικών Μορφών Αθλητισμού»,
-  τον καθορισμό του τρόπου λειτουργίας του,
-  τη δημιουργία πιστών Mountain Bike, ενώ στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg ΙΡΑΙΙ, έχει ήδη προχωρήσει η δημιουργία 80 αναρριχητικών διαδρομών στη γύρω περιοχή.
Επίσης, αναμένονται τα διετή Προγράμματα Σπουδών των υπαίθριων δραστηριοτήτων Εναλλακτικού Αθλητισμού (για οδηγούς Rafting, Kayak, Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και Fly Fishing), καθώς και εκείνο για την «Εθνική Σχολή Αλπινισμού και Σκι», που θα λειτουργούν στο κτίριο του Αναγνωστοπούλειου Ιδρύματος.