Πρόκληση για τους Γιαννιώτες το αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ

on .

PAS GIANNINA 23 11

• Στον σπουδαίο και σημαντικό αυριανό (27/11, 7:30 μ.μ.) αγώνα με την ΑΕΚ είναι στραμμένη όλη η προσοχή του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι-πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές και τον Ηρακλή Μεταξά, τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους.
Στα παιχνίδια με αντιπάλους τους λεγόμενους Big 5 του ελληνικού πρωταθλήματος ο ΠΑΣ μετράει μέχρι στιγμής 3 νίκες με ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με Παναθηναϊκό στο «Ζωσιμάδες» και με Άρη στο «Βικελίδης», ενώ ηττήθηκε μόνο από τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα. Αν οι Γιαννιώτες καταφέρουν να πάρουν τη νίκη και κόντρα στην ΑΕΚ θα έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν 12 βαθμούς στα πέντε παιχνίδια με τους λεγόμενους «μεγάλους» και θα πρόκειται για ένα ακόμα επίτευγμα της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος της Super League καθώς έχει δεχτεί μόλις 6 γκολ σε 10 αγωνιστικές και έπονται πλέον ο Ολυμπιακός με 7 και ο ΟΦΗ με 8. Το εντυπωσιακό όμως στοιχείο είναι ότι στα δύο παιχνίδια με Παναιτωλικό και Άρη ο ΠΑΣ σκόραρε συνολικά 8 φορές και δεν δέχτηκε ούτε γκολ. Όλα τα παραπάνω δίνουν ψυχολογική ώθηση στην ομάδα ενόψει του σημαντικού αγώνα με την ΑΕΚ, όμως ο Μεταξάς ζητάει από τους παίκτες του να μείνουν προσγειωμένοι και προσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο που έχει καταστρώσει ενόψει ΑΕΚ.
Το μεγάλο «αγκάθι» για τον Ηρακλή Μεταξά ακούει στο όνομα Μίκαελ Γκαρντάφσι μιας και ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε με ίωση στο παιχνίδι με τον Άρη, η οποία συνέχισε να τον ταλαιπωρεί και αυτή την εβδομάδα με αποτέλεσμα την Τετάρτη να μην προπονηθεί και χτες να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα. Οπότε από ότι φαίνεται δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και κυρίως να αγωνιστείο βασικός καθώς απομένει μόνο η σημερινή τελευταία προπόνηση. Αν μείνει εκτός ο Γκαρντάφσκι τότε τη θέση του διεκδικούν οι Λώλης και Λιάσος. Τα ευχάριστα νέα για τον Μεταξά αφορούν την επιστροφή του Μπρένερ στις προπονήσεις, νωρίτερα από ότι υπολογίζονταν, αλλά και του Αλέξη Τριάδη. Αμφότεροι θα είναι διαθέσιμοι ενόψει του αυριανού αγώνα με την ΑΕΚ. Τέλος, για το παιχνίδι με τον Δικέφαλο δεν υπολογίζεται ο Οικονομόπουλος που υπέστη κάταγμα περιφερικής κλείδας από το δολοφονικό μαρκάρισμα του Μαντσίνι στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη, αλλά και ο κλινήρης Μίνα.
Το χτεσινό πρόγραμμα μετά το αρχικό ζέσταμα περιελάμβανε ασκήσεις κατοχής και στη συνέχεια ο Μεταξάς χώρισε τους ποδοσφαιριστές του σε δύο γκρουπ δουλεύοντας στα τελειώματα και στην αμυντική τακτική ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ανάπτυξη 10 εναντίον 8. Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη στις 16:00 και θα είναι η τελευταία πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ μετά το τέλος της ο Μεταξάς θα ανακοινώσει την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μεταξάς: «Δεν πήραν αέρα τα μυαλά μας»
Προσγειωμένος και μετρημένος όπως πάντα εμφανίστηκε στη χθεσινή media day ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα σημειώνοντας ότι παρά το ιστορικό 0-5 η ομάδα δεν κέρδισε τίποτα παραπάνω από ένα τρίποντο κόντρα στον Άρη.
«Μου άρεσε αυτό που είδα από Δευτέρα μέσα στα αποδυτήρια και θα το πω για μια ακόμα φορά ωραίο είναι να κερδίζεις αλλά μη τρελαίνεσαι κιόλας, είτε κερδίζεις 5-0, είτε 1-0 τρεις βαθμοί είναι» ήταν τα πρώτα λόγια του 54χρονου τεχνικού.
Για το αν μπορεί να αλλάξει ο στόχος και να σκεφτεί ο ΠΑΣ την εξάδα: «Έχω πει εγώ ποτέ για στόχο; Πάντα έλεγα ότι στόχος είναι η νίκη στο επόμενο παιχνίδι».
Για το αν έχει ειδικό βάρος το παιχνίδι λόγω Γιαννίκη: «Όχι. Αν πω ότι έχει ειδικό βάρος στα άλλα δεν έχει; Σε όλα θα είμαι ο ίδιος, σοβαρός και υπεύθυνος. Αυτή τη νοοτροπία προσπαθούμε να την περάσουμε και στα αποδυτήρια με τους παίκτες, κάθε ομάδα να την αντιμετωπίζουμε με σεβασμό, σοβαρότητα και τις ερωτήσεις που μας κάνει αγωνιστικά στο γήπεδο εμείς να βρίσουμε τις απαντήσεις».
Για το αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στον κόσμο ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ: «Μακάρι να δίνουμε τέτοιες χαρές πάντα στον κόσμο και μακάρι να είναι μαζί μας και στα καλά αλλά και στα άσχημα».

Best Goal του Περέα
H γκολάρα που πέτυχε ο Κολομβιανός Περέα με λόμπα εναντίον του Άρη μετά τη μαγική ασίστ του Πίρσμαν ψηφίστηκε ως Best Goal της 10ης αγωνιστικής της Super League. Παρότι η 10η αγωνιστική είχε πολλά όμορφα γκολ εκείνο που ξεχώρισε στη ψηφοφορία των φιλάθλων ήταν του Περέα κόντρα στον Άρη.

Στην καλύτερη ενδεκάδα 4 παίκτες του ΠΑΣ
Η εκπληκτική εμφάνιση του ΠΑΣ Γιάννινα και το εκκωφαντικό 0-5 επί του Άρη στο «Βικελίδης», έφεραν για μια ακόμα αγωνιστική τέσσερις παίκτες της γιαννιώτικης στην καλύτερη ενδεκάδα της 10ης αγωνιστικής της Super League.
Συγκεκριμένα, Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε και Πίρσμαν βρίσκονται άναμεσα τους 11 καλύτερους της 10ης αγωνιστικής.