K19 Άρης- ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

on .

 19

Παρά την καλή εμφάνιση και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, με κορυφαία το τετ-α-τετ του Πάνου, η Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα πλήρωσε ένα ολέθριο αμυντικό λάθος και γνώρισε την ήττα με 1-0 από την αντίστοιχη του Άρη στο Δημοτικό γήπεδο Πυλαίας «Α. Καραμπουρνιώτης» για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League K19.
Η ομάδα του Χρήστου Αγγέλη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ιδίως στο δεύτερο μέρος έχασε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και στο τέλος πλήρωσε ένα αμυντικό λάθος και δέχτηκε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης από τη «χρυσή» αλλαγή του Άρη Χατζηϊωάννου. Η πρώτη ευκαιρία ανήκε στο 16’ στον Άρη όταν από παράλληλο γύρισμα από δεξιά, ο Γωγουβίτης στην προσπάθεια του να διώξει έδωσε πορεία στην μπάλα προς την εστία, όμως ο τερματοφύλακας Βρακάς έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 26’ ο Άρης απείλησε με στημένη φάση και απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σγουρού, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βρακά. Η μεγαλύτερη ευκαιρία όμως του πρώτου μέρους ανήκε στον ΠΑΣ όταν στο 39’ μετά από σέντρα του Ναούμη ο Φερεντίνος έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Άρη.
Η επανάληψη ανήκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΣ που έχασε πολλές ευκαιρίες για το γκολ. Στο 64’ μετά από πάσα του Πάνου, ο Γερονικολός έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Γιαννιώτες χάθηκε στο 75’ όταν ο Πάνος δέχτηκε εξαιρετική κάθετη ασίστ και βγήκε τετ-α-τετ από δεξιά, όμως δεν πλάσαρε άμεσα, προσπάθησε να ντριπλάρει τον τερματοφύλακα με αποτέλεσμα ο Τρίγκατζης να διώξει σωτήρια με το ένα χέρι.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 79’ για τον Άρη. Ο Γωγουβίτης έκανε ολέθριο λάθος προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλα προς τον Τσέλιο, ο Πάγιος έκλεψε και βγήκε απέναντι από τον Βρακά, ο πορτιέρο του ΠΑΣ απέκρουσε, είπε «όχι» και στο δεύτερο σουτ, όμως η άμυνα του ΠΑΣ δεν κατάφερε να διώξει και ο Χατζηϊωάννου, η «χρυσή» αλλαγή του Τερζή με δυνατό σουτ πέρασε την μπάλα κάτω από το σώμα του και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
Παρά την προσπάθεια των παικτών του Χρήστου Αγγέλη και την πίεση κυρίως με στημένες φάσεις, φάουλ και κόρνερ το 1-0 δεν άλλαξε και η ήττα αυτή στέρησε στον ΠΑΣ να διεκδικήσει την κορυφή της βαθμολογίας.
Διαιτησία: Χατζηβασιλείου (Αλμπάντης – Λαζαρίδης) από την ΕΠΣ Μακεδονίας
Άρης (Απόστολος Τερζής): Τρίγκατζης, Τσέρα (54’ Βακουφτσής), Γιαννάκου, Χρυσόπουλος, Τσιάτσιος, Σαλιάρης, Πάγιος, Σγουρός, Τζίμας (75’ Χατζηϊωάννου), Τσιπούρας (15’ λ.τρ. Βασιλείου (77’ Γραμματικόπουλος), Παναγίδης.
ΠΑΣ Γιάννινα (Χρήστος Αγγέλης): Βρακάς, Πήλιος, Ναούμης, Γωγουβίτης, Ντόντης (77’ Τσέλιος), Ρίζος, Γερονικολός, Τσίρης (69’ Μπέλλος), Φερεντίνος (61’ Πάνος), Κύρκος, Ζώνιος (77’ Γκρέστας).

Ανταπόκριση στη Θεσσαλονίκη: Θανάσης Μυριούνης