Με «όπλο» την άμυνα ο ΠΑΣ προσδοκά σε θετικό αποτέλεσμα

on .

ARIS PAS

Με στόχο να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει σήμερα στις 7.30 μ .μ (Novasports Prime) τον Άρη στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Το πρωτάθλημα της Super League1 επαναρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο μετά τη διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων και η γιαννιώτικη ομάδα που δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα στοχεύει στο να δώσει συνέχεια στην καλή εμφάνιση και νίκη που είχε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα. Ο ΠΑΣ με τους τέσσερις βαθμούς που συγκέντρωσε στα δυο εντός έδρας παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, αναρριχήθηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς, δυο βαθμούς και δυο θέσεις πάνω από τον σημερινό του αντίπαλο. Ο ΠΑΣ επιστρέφει σε ένα γήπεδο όπου το καλοκαίρι στο φιλικό είχε γνωρίσει βαριά ήττα (4-1) αλλά από τότε άλλαξαν πολλά.
Η ομάδα των Ιωαννίνων έχει δώσει μεγάλο βάρος στην άμυνα του όπου δύσκολα δέχεται γκολ και αυτό άλλωστε το δείχνουν και τα στατιστικά μιας και έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, ωστόσο με το σταγονόμετρο (αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό) πετυχαίνει πάνω από ένα γκολ. Κύριο μέλημα για τον Ηρακλή Μεταξά είναι να κρατήσουν οι παίκτες του μακριά από την εστία του Γιούρι Λοντίγκιν τους επιθετικούς του Άρη και αυτό θα γίνει μόνο με προσήλωση στο πλάνο που θα επιλέξει ο 54χρονος ομογενής προπονητής σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εξάλλου, όπως ο ίδιος δήλωσε στη προχθεσινή συνέντευξη τύπου , ο Άρης είναι μία ομάδα με υψηλό ρυθμό και παραγωγή φάσεων.
Με τις γνωστές απουσίες
Η γιαννιώτικη ομάδα εκτός από τις δεδομένες απουσίες των τραυματιών Μπρένερ, Κόντε και Αλέξη Τριάδη είναι πάνοπλη για το σημερινό ματς. Οι ποδοσφαιριστές που αποτελούν την 2ομελή αποστολή είναι οι: Λοντίγκιν, Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Οικονομόπουλος, Καραχάλιος, Κάργας, Ντομίνγκεθ, Σιόντης, Γκαρντάφσκι, Λιάσος, Τριάδης, Σνάιντερ, Μορέιρα, Λώλης, Μίνα, Μιλιντσεάνου και Περέα. Εκτός για λόγους τακτικής έμειναν οι Αθανασίου, Ρίζος, Καραγιάννης και Κύρκος.
Τα πλάνα του Μεταξά
Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με προηγούμενα ματς και με επιλογή της διάταξης 4-4-2 αναμένεται να παρατάξει τον ΠΑΣ ο Ηρακλής Μεταξάς. Μια πιθανή ενδεκάδα για το σημερινό παιχνίδι είναι: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Σνάιντερ, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ, Περέα, Μιλιντσεάνου.
Με απουσίες ο Άρης
Χωρίς τους τραυματίες Σούντγκρεν, Φαμπιάνο και τον τιμωρημένο Μπερτόγλιο θα παραταχθεί στον ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Άρης. Ο Άκης Μάντζιος δεν υπολογίζει ούτε στον Λούμορ για λόγους υγείας.
Η αποστολή της ομάδας της Θεσσαλονίκης απαρτίζεται από τους: Κουέστα, Ντένις, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε, Καμαρά, Λούκας Σάσα, Μπράμπετς, Μαντσίνι, Ντιαγέ, Σάκιτς, Τζέγκο, Ματίγια, Μπεναλουάν, Λόπεθ, Χαΐροβιτς, Γκάνεα, Δεληζήση, Μάνο και Μαρμαρίδη.
Ο προπονητής του Άρη Άκης Μάντζιος δήλωσε για το σημερινό παιχνίδι: «Θα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο. Είναι μια ομάδα που έχει ισχυρή αμυντική λειτουργία. Έχουν την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ξέρουμε πως ο ΠΑΣ θα αμυνθεί πολύ χαμηλά στο γήπεδο και θα πρέπει να έχουμε υπομονή και όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζονται για να ανοίξουμε μια άμυνα η οποία θα είναι συμπαγής».
Ισραηλινός διαιτητής
Ο Ρόι Ρέινσρεϊμπερ θα είναι ο «άρχοντας» του αγώνα με βοηθούς τους Νταβίντ Μπιτόν και Σάγκι Μετζάμπερ όλοι από το Ισραήλ. Πρόκειται για διαιτητή ο οποίος ανήκει στην Elit της ΟΥΕΦΑ. Τέταρτος θα είναι ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική. Στο VAR θα είναι ο Ζιβ Άντλερ από το Ισραήλ και AVAR ο Βασίλειος Νικολακάκης από το Λασίθι. Παρατηρητή διαιτησίας ορίστηκε ο Εμμανουήλ Τάπατζας από τη Θράκη.
Να σπάσει η παράδοση
Στον σημερινό αγώνα πρωταθλήματος , η γιαννιώτικη ομάδα καλείται να σπάσει μία αρνητική παράδοση που έχει με αντίπαλο τον Άρη στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης». Συγκεκριμένα, σε 21 αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Άρη σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ Εθνικής, οι κίτρινοι μετρούν 14 νίκες, 6 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ μία μόλις φορά ο ΠΑΣ πήρε το διπλό. Συγκεκριμένα, στις 17 Νοεμβρίου η ομάδα τότε του Γιάννη Χριστόπουλου επικράτησε με 1-2 του Άρη χάρη στο γκολ του Ίλιτς, το αυτογκόλ του Ψυχογιού, ενώ ο Άρης μείωσε με τον Γιαννιώτα. Η πιο βαριά ήταν που υπέστη ο ΠΑΣ στο γήπεδο των «Κίτρινων» ήταν στις 14 Μαρτίου 1976 με σκορ 4-0.

Τέλος, στην περσινή τους συνάντηση στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 , οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2 για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα τότε του Αργύρη Γιαννίκη προηγήθηκε χάρη στα γκολ των Νάουμετς και Παντελάκη, αλλά ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ των Φετφατζίδη και Ματίγια.