Με σχέδιο να σταματήσει την επιθετική λειτουργία του Άρη

on .

PAS 18 11

• Με πρωινή προπόνηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Σταδίου Ανατολής, ολοκληρώνεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της αυριανής αναμέτρησης (7.30 μ.μ.) της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Άρη στο ««Κλεάνθης Βικελίδης».
Πέρα από τις δεδομένες απουσίες των Μπρένερ, Κόντε και Αλέξη Τριάδη, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές θα βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή Ηρακλή Μεταξά για την ερχόμενη δύσκολη αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη εκεί όπου αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με σκοπό να πάρει ο ΠΑΣ ένα θετικό αποτέλεσμα. Αναφορικά με τους τραυματίες, ο Μπρένερ θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον για δύο ακόμη εβδομάδες, ενώ ο Κόντε ήδη έχει αρχίσει τις φυσιοθεραπείες με τον φυσιοθεραπευτή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Φίλιππο Σκόρδο.
Η χθεσινή προπόνηση μετά το αρχικό ζέσταμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και παιχνίδι δέκα εναντίον δέκα. Ο Ηρακλής Μεταξάς προσανατολίζεται και στο παιχνίδι με τον Άρη να ξεκινήσει με τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Πίρσμαν, Κάργα, Εραμούσπε, Καραχάλιο, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα και Μιλιντσεάνου, δείχνοντας μια επιμονή σε αυτό το σχήμα και πολύ δύσκολα να προχωρήσει σε αλλαγές.
Ο προπονητής του ΠΑΣ θέλει οι παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, υπολογίζοντας αρκετά στον αντίπαλο κάτι που σημαίνει ότι μια στιγμή αδράνειας ή αποπροσανατολισμού μπορεί να μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα.

Διαιτητής ο Ισραηλινός Ρέινσρεϊμπερ
Ο Ρόι Ρέινσρεϊμπερ από το Ισραήλ, ο οποίος ανήκει στην Ελίτ της ΟΥΕΦΑ, θα διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Νταβίντ Μπιτόν και Σάγκι Μετζάμπερ. Τέταρτος ορίστηκε ο Ευάγγελος Γρατσάνης από τα Τρίκαλα, αν και αργά χθες το βράδυ με μια επιστολή-κόλαφο προς το πρόσωπο του αρχιδιαιτητή Μάρκ Κλατενμπεργκ, δήλωσε κώλυμα μέχρι το τέλος της χρονιάς(!) και αναμένεται να αντικατασταθεί.
Στο VAR θα είναι ο Ζιβ Άντλερ από το Ισραήλ και AVAR ο Βασίλειος Νικολακάκης από το Λασίθι. Παρατηρητή διαιτησίας ορίστηκε ο Εμμανουήλ Τάπατζας από τη Θράκη.

«Καμία χαλάρωση  στη διακοπή»
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του ΠΑΣ Ηρακλής Μεταξάς ανέφερε πώς κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, έγινε η προσπάθεια μη χαλάρωσης της ομάδας, καθώς μπήκαν διπλές προπονήσεις, βάρη και κάποια τρεξίματα σε ελεύθερες μέρες.
Σχετικά με την αναμέτρηση με τον Άρη τόνισε πώς του αρέσει στον αγωνιστικό τομέα και πώς είναι μία ομάδα από τα παιχνίδια που έχει δει με την πιο μεγάλη ταχύτητα και υψηλό ρυθμό. Τόνισε πώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να μην έχει βάλει πολλά γκολ αλλά δημιουργεί συνέχεια ευκαιρίες. «Το θέμα το δικό μας είναι να μην δημιουργήσουν τόσες ευκαιρίες. Γιατί στις 5 ευκαιρίες μπορεί να μη μπει γκολ, στις 10 να μπει ένα και στις 20 να μπουν δυο. Από τη μεριά μας, σε ένα παιχνίδι το κάναμε και βάλαμε παραπάνω από ένα γκολ και να προσπαθήσουμε συνέχεια να βάζουμε και δεύτερο και τρίτο γκολ», είπε με έμφαση ο προπονητής του ΠΑΣ.
Τέλος, σε σχετική ερώτηση για το με πόσους βαθμούς στο τέλος του πρώτου γύρου θα ήταν ευχαριστημένος, υπογράμμισε πώς θέλει να παίρνει το μέγιστο που μπορεί από όλα τα παιχνίδια. «Αν είναι ένας βαθμός ο στόχος μου και κάνω ένα μικρό λάθος πάλι μηδέν θα πάρω, 99,9% να είμαι σωστός με τα παραμικρό λάθος θα φύγω με μηδέν πόντους για αυτό δεν πάω έτσι σε κανένα παιχνίδι», κατέληξε ο 54χρονος τεχνικός των Γιαννιωτών.

Κρούσμα στον Άρη
Απρόοπτο στον Άρη λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση των «Κίτρινων» με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μιας και ένας ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ύστερα από τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ που έγιναν χθες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το όνομα του ποδοσφαιριστή δεν γνωστοποιήθηκε, με τον ίδιο να μπαίνει σε καραντίνα με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο.