Ερωτηματικό η συμμετοχή του Περέα στο αυριανό παιχνίδι με Παναιτωλικό

on .

PEREA

• Στην τελική ευθεία μπήκε χτες και σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της αυριανής (06/11 5:15 μ.μ.) κρίσιμης και κομβικής αναμέτρησης με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες» για την 9η αγωνιστική της Super League.
Μετά από 6 σερί αγώνες μακριά από τη νίκη, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, το ζητούμενο για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι η επιστροφή στις νίκες κόντρα στον Παναιτωλικό, κάτι που θα δώσει από βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, αλλά και ηρεμία στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.
Η γιαννιώτικη ομάδα μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα ωστόσο τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν από αγωνιστική σε αγωνιστική πόσο μάλλον όταν μετά τον Παναιτωλικό ακολουθούν τα παιχνίδια με Άρη (εκτός) και ΑΕΚ (εντός).
Για αυτό η νίκη στον αγώνα του Σαββάτου είναι επιβεβλημένη εκτός του ότι θα υπάρχει βαθμολογικό όφελος είναι και για το πρεστίζ της ομάδας καθώς πέρυσι ο Παναιτωλικός πήρε «λευκή» ισοπαλία στο παιχνίδι πρωταθλήματος, ενώ επικράτησε με 0-1 στο «Ζωσιμάδες» στο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα play out.
Πέρα από αυτό, πάντα τα παιχνίδια με τον Παναιτωλικό είχαν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα κυρίως για τους οπαδούς των δύο ομάδων.
Στα αγωνιστικά η χτεσινή πρωινή προπόνηση έγινε το πρωί στο ΠΕΑΚΙ και αναλώθηκε εξ’ ολοκλήρου στην τακτική με παιχνίδια επιθετικής τακτικής.
Το πρόγραμμα χωρίστηκε σε δύο κομμάτια το ένα με ζώνες όπου εκεί ο Ηρακλής Μεταξάς ζητούσε από τους παίκτες του να κάνουν κινήσεις γρήγορες στην πλάτη της άμυνας ώστε να έχουν το πλεονέκτημα για να πετύχουν γκολ και το δεύτερο κομμάτι είχε αγωνιστικό παιχνίδι. Εκεί ο 54χρονος προπονητής χώρισε τους ποδοσφαιριστές του σε δύο ομάδες δοκιμάζοντας κάποια σχήματα για το ματς του Σαββάτου.
Όλοι οι παίκτες που έχει στη διάθεση του ο Μεταξάς συμμετείχαν στην προπόνηση, ωστόσο υπάρχει ακόμη ερωτηματικό για την κατάσταση του Περέα και συγκεκριμένα με τον τραυματισμό του στον ώμο. Ο Μεταξάς θα περιμένει τον Κολομβιανό επιθετικό μέχρι την τελευταία στιγμή και εκεί θα αποφασίσει αν μπορεί να τον υπολογίζει ή όχι για το βασικό σχήμα κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου.

Διαιτητής ο Τζήλος
Ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα ορίστηκε από την ΚΕΔ και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό.
Βοηθοί του Τζήλου θα είναι ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης από τη Μακεδονία και ο Δημήτριος Σαμοΐλης από την Αθήνα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Γεώργιος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα.
Στο VAR θα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα και AVAR ο Λάζαρος Δημητριάδης από τη Μακεδονία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής από τη Δράμα.

Στην Εθνική Νέων  ο Γωγουβίτης
Οι κλήσεις στις Εθνικές ομάδες παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα καλά κρατούν.
Έτσι μετά τους Σάλιακα, Λιάσο και Λώλη ήταν η σειρά του νεαρού Άγγελου Γωγουβίτη από την Κ 19 να κληθεί στην Εθνική Νέων για τους αγώνες με Ρωσία (10/11), Νησιά Φερόε (13/11,) και Γερμανία (16/11) για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Υπενθυμίζεται ότι ο Γωγουβίτης είχε κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τάσο Θέο και τον Οκτώβριο σε τρεις προπονήσεις της Εθνικής και συμμετείχε σε φιλικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Β.