Σταθερά πρώτες Πίνδος Κόνιτσας, Θύελλα Κατσικάς

on .

MATS AGONISTIKIS

Ανατολή-Καστρίτσα 1-0

• Σπουδαία νίκη πήρε στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο της Α’ κατηγορίας η Ανατολή επικρατώντας με 1-0 της Καστρίτσας.
Η νεανική ομάδα του Αλέκου Τάτση αφού πέρασε αναίμακτα το πρώτο ημίχρονο όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες, βρήκε τους χώρους στην επανάληψη και χτύπησε εκμεταλλευόμενη ένα τραγικό λάθος του Μπιστιόλη.
Στο πρώτο ημίχρονο, η Καστρίτσα απείλησε στο 6’ με τον Θανάση να κάνει το γύρισμα και ο Αλεξίου σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ.Σουτ του Διαμαντόπουλου στο 9’ η μπάλα άουτ.
Στο 16’ σουτ του Αλεξίου, απέκρουσε τη μπάλα ο Νικολαΐδης. Ο Διαμαντόπουλος στο 21’ έκανε τη σέντρα και ο Νάκος μέσα από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο δεύτερο μέρος, η Ανατολή κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 64’ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία όταν ο Ορφανός έκανε το σουτ απέκρουσε ο Διαμάντης, η μπάλα έφτασε στον Τασιούλα που έκανε το σουτ και επάνω στη γραμμή απομάκρυναν οι αμυντικοί. Το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 78’ όταν ο Μπιστιόλης χωρίς να προσέξει πίσω του έκανε γύρισμα προς τον τερματοφύλακα του πήρε τη μπάλα ο Ορφανός, έκανε το πλασέ απέκρουσε ο Διαμάντης η μπάλα έφτασε στον Τασιούλα που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα και να κάνει το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο τερματοφύλακας της Ανατολής Νικολαίδης όπου στο 79’ και στο 83 επενέβη σωτήρια στο σουτ του Διαμαντόπουλου και στο τακουνάκι του Αλεξίου.
Στο 84’ σε σέντρα του Ντασούτη, ο Ορφανός δεν πρόλαβε προ του Διαμάντη να κάνει την προβολή.
Μεγάλη ευκαιρία στο 88’ για την Καστρίτσα με τον Θανάση να κάνει το πλασέ και τον Νικολαίδη να διώχνει σωτήρια με τα πόδια.
Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Θανασιάς-Διαμάντης Λ.)
Ανατολή: Νικολαίδης, Στραγάλης, Γκούμας (46’ Γιάννος), Παππάς, Δρόσος, Μιχαηλίδης, Ντασούτης (84’ Βσσιλείου), Κτενάς (84’ Τζοβάρας), Τασιούλας, Ορφανός, Γκουγιάννος (46’ Σκουτελιάς).
Καστρίτσα: Διαμάντης, Δοβανάς, Δήμος (65’ Τσεκούρας), Μπίζος, Νικολάου, Ντότης (65’ Γκούβας), Αλεξίου, Ναυρόζογλου (76’ Μπιστιόλης), Θανάσης, Νάκος, Διαμαντόπουλος.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ

RAPSI

Κράψη- Αγία Μαρίνα 6-1 

• Από την αρχή το παιχνίδι είχε ξεκάθαρο φαβορί και αυτό ήταν η Κράψη η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να φτάσει σε μια ευρεία νίκη με 6-1 επί της Αγίας Μαρίνας. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 4’ με τον Μπούλτη να κάνει τη σέντρα και ο Τσίκας από κοντά με πλασέ έκανε το 0-1. Άμεση ήταν η απάντηση της Κράψης και στο 10’ ο Σταμούλης ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 15’ σουτ του Τσουμάνη έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε το σώμα του Τζίμα και κατέληξε στα δίχτυα με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ότι ο Τζίμας ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο δεύτερο μέρος η Κράψη ανέβασε στροφές και στο 54’ έγινε το 3-1 από τον Νούγια,ενώ το 4-1 έκανε στο 57’ ο Σταμούλης. Στο 59’ και πάλι ο Σταμούλης μετά από σέντρα του Μαρμούτα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 5-1. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε στο 89’ ο Νούγιας.
Διαιτησία: Μαγγιώρος (Χάλκης, Γεωργίου Χ.)
Κράψη: Σταυρόπουλος, Καράσας, Μαρμούτας, Νάσιος (63΄ Κολιός), Τζίμας, Ζαμπέτας (46΄ Μαλλάτος (71΄Λάμπρης), Τσουμάνης (46΄ Τσάνης), Νούγιας, Χριστακόπουλος (63΄ Ριστάνης), Σταμούλης, Γεωργιάδης.
Αγία Μαρίνα: Κοττίκας, Βάσιος, Αραπογιάννης, Παππάς Γ. Βαγγελής (65΄Τσίκας), Φίνος (46΄ Λαγκαβάνης), Μπούλτης, Θεοχαρίδης, Παππάς, Τσίκας, Κολιάκης.

 Πέραμα- Χουλιαράδες 1-3 

• Την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισαν οι Χουλιαράδες καθώς επικράτησαν με 1-3 της Προοδευτικής Περάματος στο «Γ. Πρίσκας» για την 6η αγωνιστική του Α ομίλου της Α Ερασιτεχνικής και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Η ομάδα του Αντώνη Δημητρίου έπαιξε έξυπνα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων δίνοντας χώρο στο Πέραμα και παίζοντας στην πλάτη της άμυνας κατάφερε να πετύχει τρία γκολ. Από την άλλη το Πέραμα του Χρήστου Αγγέλη είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργήσει πολλούς κινδύνους προς την αντίπαλη εστία.
Το πρώτο γκολ ήρθε μόλις στο 10’, όταν οι Χουλιαράδες βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Παπαστράτο να βρίσκει τον Ρράπα, αυτός κοντραρίστηκε από τους αμυντικούς του Περάματος που μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, η μπάλα πήγε στον Πύρτσιο που πλάσαρε εύστοχα τον Παπαδιώτη για το 0-1. Αρχικά καταλογίστηκε off side από τη βοηθό Σηπάκη, όμως ο διαιτητής Κατσικογιάννης πήρε την απόφαση πάνω του και κατακύρωσε το γκολ καθώς ο Πύρτσιος δέχτηκε πάσα από αντίπαλο.
Το Πέραμα προσπάθησε να αντιδράσει και μια καλή στιγμή με τον Κοΐνη στο 19’ όταν δεν πρόλαβε να κάνει το τελείωμα παρά την καλή ασίστ του Γιωτάκη. Στο 28’ οι Χουλιαράδες πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Ρράπα με σουτ από δεξιά να νικάει τον Παπαδιώτη για το 0-2.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Αγγέλης έριξε στο ματς τους Μπισέλα και Σίμο, θέλοντας να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του. Η άμυνα των Χουλιαράδων όμως λειτούργησε καλά και δεν δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση παρά μόνο από στημένες φάσεις, κόρνερ και φάουλ. Στο 57’ ο Ζιώγας Σπ, με γέμισμα από τα αριστερά βρήκε ον Πύρτσιο, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Παπαδιώτη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-3.
Ο Γιωτάκης με σουτ απείλησε στο 65’, όμως ο Πρινέας ήταν σε ετοιμότητα. Το μόνο που κατάφερε το Πέραμα ήταν να μειώσει στο 75’ όταν οι παίκτες του Χρήστου Αγγέλη έκλεψαν την μπάλα, ο Γιωτάκης συνδυάστηκε με τον Καρτάλη και ο τελευταίος με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Ήταν η τρίτη φετινή ήττα για το Πέραμα που έμεινε στους 7 βαθμούς.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Γεωργίου – Σηπάκη).
Προοδευτική Περάματος (Χρήστος Αγγέλης): Παπαδιώτης, Λιακόπουλος, Δούβλης, Χεμπέγια, Σήτος, Κατσάνος, Τζιάλλας, Κοΐνης (46’ Σίμος), Καρτάλης, Γιωτάκης, Λέζος (46’ Μπισέλας).
Χουλιαράδες (Αντώνης Δημητρίου): Πρινέας, Ζιώγας Α.(81’ Χήτας), Μήτσης (46’ Συμεωνίδης), Καλογερόπουλος, Τζουρμανάς, Πανούσης, Παπαστράτος (27’λ.τρ.Ζιώγας Σ.), Παπανικολάου (81’ Ζώνιος), Πύρτσιος, Ρράπα, Χαλιάσος (46’ Κιτσάκης).
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ

 Σταυράκι- Ροδοτόπι 1-0 

• Σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα το Σταυράκι πήρε τη νίκη με 1-0 από το Ροδοτόπι με ένα πέναλτι το οποίο αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους.
Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Στο 15’ σέντρα του Βούλγαρη σουτ του Τούση η μπάλα λίγο άουτ.Ο Λαλάι στο 21’ έκανε το γέμισμα προς την περιοχή του Βάσιου, ο Τούσης το γυριστό η μπάλα λίγο άουτ.
Στο 26’ ο Μάντζαρης έκανε το παράλληλο γύρισμα αλλά μπλόκαρε τη μπάλα ο Βάσιος και στο 40 το σουτ του Αθανασίου ήταν άστοχο.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα ήταν ότι όποια ομάδα θα έβαζε το γκολ αυτή θα έπαιρνε και τη νίκη.
Στο 49’ ο Λαλάι εκτέλεσε φάουλ, ο Παργινός πήρε την πρώτη κεφαλιά η μπάλα έφτασε στον Ζιάβρο που έκανε νέα κεφαλιά στέλνοντας την άουτ.
Τελικά αυτό ήρθε για το Σταυράκι στο 59’ όταν μετά από σέντρα του Ντόντη ο Γεωλδάσης προσπαθώντας να κάνει κοντρόλ με το στήθος βρίσκει τη μπάλα το χέρι με τον διαιτητή Μάντζιο να δίνει το πέναλτι κάτω από έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Ροδοτοπίου. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Μαργιόλας στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
Διαιτησία: Μάντζιος (Θανασιάς-Λιόντος).
Σταυράκι: Γκάτζιος, Βούλγαρης, Παργινός (62΄Κλεισούρας), Ζιάβρος, Κολιός (55’ Ζήκος), Γούλας (78’ Μυριούνης), Αθανασίου (55’ Ντόντης), Λαλάι, Μαργιόλας, Τούσης, Ζενέλης (68’ Τσακανίκας).
Ροδοτόπι: Βάσιος, Πάικας (85’ Θανάσης), Γκρέμος, Βλάχος (19’ λ.τρ. Μάντζιος), Γεωλδάσης, Πασχάλης Χ., Κίτσης, Μπάφας (63’ Πασχάλης Ε.), Μάντζαρης, Αβντουλάι, Ταμπούρας.

 Δροσοχώρι- Μέτσοβο 3-2 

• Το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα νικηφόρο, πήρε στο πρωτάθλημα του Β’ Ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής ο Παντελεήμων Δροσοχωρίου που επικράτησε για την 6η αγωνιστική του Μετσόβου με 3-2.
Στις απουσίες που είχε η ομάδα του Κοντοδήμα προστέθηκε και ο τραυματισμός του Φάνη Τσουλιάη στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Αντωνίου αν επαναλάβει τη χθεσινή της εμφάνιση μπορεί να ελπίζει σε ανάλογα αποτελέσματα στη συνέχεια.
Μετά από ένα κακό πρώτο εικοσάλεπτο για τις δυο ομάδες, το Μέτσοβο έφτασε κοντά στο γκολ στο 20’, όταν από ασίστ του Γοδέβενου ο Παλαιοπάνος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό με ωραία ατομική ενέργεια ο Φάνης Μελιγγιώτης έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στο 35’ ο Νικολάου με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Κ. Τσουλιάη, ενώ στο 36’ από πάσα του Αγγελόπουλου ο Μανιώτης έκανε το σουτ και ο Γιαμβριάς μπλόκαρε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Στο 47’ ο Τσουλιάης Κ. με κεφαλιά έστειλε άουτ τη μπάλα από εκτέλεση κόρνερ του Παλαιοπάνου, ενώ στο 49’ το σκαφτό σουτ του ίδιου παίκτη ήταν άστοχο.
Ο Παντελεήμων έφτασε στο 2-0 στο 53’, όταν από μπαλιά του Μανιώτη, ο Κοκκιάδης έκανε το πλασέ, ο Γιαμβριάς απέκρουσε και στην επαναφορά σκόραρε ο Κοκκιάδης. Στο 59’ ο Μελιγγιώτης έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Γιαμβριάς απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κοκκιάδης πλάσαρε για το 3-0. Οι Μετσοβίτες δεν έδειξαν πρόθυμοι να τα παρατήσουν και μείωσαν σε 3-1 στο 64΄με σουτ του Παλαιοπάνου. Στο 77’ κέρδισαν και πέναλτι σε ανατροπή του Τσουλιάη Ι. από τον Μπαχά αλλά ο Σταχούλης που ανέλαβε να το εκτελέσει, αστόχησε.
Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 89’ στο τελικό 3-2 με κεφαλιά του Σταχούλη από σέντρα του Παλαιοπάνου.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Κόλλιας - Παπαδημητρίου).
Δροσοχώρι (Αντωνίου): Νικολάου, Ντρης, Παππάς, Χαλιάσος, Μπαχάς, Αγγελόπουλος, Γερούκαλης, Μανιώτης (81’ Παγώνης), Μελιγγιώτης Θ, Κοκκιάδης (63’ Μελιγγιώτης Π.), Μπέλλος (46’ Θεοχάρης).
Μέτσοβο (Κοντοδήμας): Γιαμβριάς, Τσουλιάης Ι, Ναζίρης, Τσουλιάης Ι, Χήτας, Τσιόστας, Γοδέβενος, Χύσο, Τσιώνης, Τσουλιάης Θ (23’ λ. τρ Σούλτης- 63’ Σταχούλης), Παλαιοπάνος.

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α' ΟΜΙΛΟΣ 

(6η Αγωνιστική)
Κράψη – Αγία Μαρίνα 6-1
Νεοχωρόπουλο – Θύελλα Ελεούσας 3-2
Πέραμα – Χουλιαράδες 1-3
Σταυράκι – Ροδοτόπι 1-0
Κόνιτσα – Αγρ. Αστ. Α. Καλαμά 1-0
Ρεπό: Νησί

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 6 ματς)
1.Πίνδος Κόνιτσας 16 11-2
2.ΠΑΣ Κράψης* 15 23-2
3.Αετός Νήσου* 11 10-2
4.Νεοχωρόπουλο* 10 12-10
5.Σταυράκι * 8 9-8
6.Προοδευτική Περάματος 7 7-10
7.Πασσαρών Ροδοτοπίου* 6 7-7
8.Αγία Μαρίνα* 6 5-14
9.Χουλιαράδες 4 4-10
10.Θύελλα Ελεούσας 1 5-16
11.Αγρ. Αστέρας Άνω Καλαμά 1 1-13
*Έχουν ένα ματς λιγότερο

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(7η - 6,7/11/2021)
Νησί – Κράψη, Χουλιαράδες – Κόνιτσα, Αγία Μαρίνα – Σταυράκι, Ροδοτόπι – Νεοχωρόπουλο, Θύελλα Ελεούσας – Αγρ. Αστ. Α. Καλαμά. Ρεπό: Πέραμα

 Β ΟΜΙΛΟΣ

6η Αγωνιστική)
Μικρασιάτες – Σερβιανά 5-2
Ανατολή – Καστρίτσα 1-0
Δροσοχώρι – Μέτσοβο 3-2
Θύελλα Κατσικάς – Λογγάδες 4-1
ΠΑΣ Πηγών Λούρου – Κοσμηρά 1-1
Ρεπό: Ασβεστοχώρι

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 6 ματς)
1.Θύελλα Κατσικάς 18 29-5
2.Μέτσοβο 12 18-13
3.Ανατολή** 12 12-4
4.Αγροτικός Καστρίτσας * 9 14-5
5.Τιτάν Λογγάδων 9 8-13
6.Κοσμηρά 7 9-10
7.Ασβεστοχώρι* 6 7-14
8.Μικρασιάτες* 6 8-11
9.ΠΑΣ Πηγών Λούρου* 4 7-11
10.Δροσοχώρι 3 5-17
11.Θρίαμβος Σερβιανών** 0 3-17
*Έχουν ένα ματς λιγότερο
**Έχουν δύο ματς λιγότερα

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(7η - 6,7/11/2021)
Μέτσοβο – Θύελλα Κατσικάς, Ασβεστοχώρι – Ανατολή, Καστρίτσα – Μικρασιάτες, Σερβιανά – ΠΑΣ Πηγών Λούρου, Κοσμηρά – Λογγάδες. Ρεπό: Δροσοχώρι