Σάλιακας και Μιλιντσεάνου στη διάθεση του Ηρ. Μεταξά

on .

PAS PROPONHSH 20 10 21

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό της Τρίτης και ξεκίνησε η προετοιμασία για τη σαββατιάτικη (23/10, 7:00 μ.μ.) εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.
Η ήττα από τον Ολυμπιακό άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 9 βαθμούς, με την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά να υποχωρεί βαθμολογικά στην 6η θέση καθώς την προσπέρασε ο Παναθηναϊκός. Πλέον, τις επόμενες αγωνιστικές οι Γιαννιώτες έχουν παιχνίδια με ομάδες από τη μέση της βαθμολογίας και κάτω, αγώνες όμως που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή όπως το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τα δύο εντός που ακολουθούν με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό.
Η προετοιμασία των Γιαννιωτών ξεκίνησε χτες πρωί στο ΠΕΑΚΙ με τον Ηρακλή Μεταξά στην αρχή να κάνει ανάλυση με βίντεο στους παίκτες του για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια βγήκαν στο γήπεδο.
Μετά την αρχική προθέρμανση οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν σε ασκήσεις ταχυδύναμης, στη συνέχεια πάνω στα τελειώματα φάσεων και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρούς χώρους.
Το θετικό για τον προπονητή του ΠΑΣ είναι ότι είδε τον Μιλιντσεάνου να βγάζει ολόκληρο το χτεσινό πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις στον προσαγωγό, ενώ και ο Σάλιακας έβγαλε το μεγαλύτερο κομμάτι της προπόνησης. Αμφότεροι έδειξαν ότι δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και θα είναι στη διάθεση του Μεταξά ενόψει Ριζούπολης.
Η σημερινή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο προποπονητής Ηρακλής Μεταξάς θα δώσει την καθιερωμένη πλέον συνέντευξη Τύπου ενόψει του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Κλάτενμπεργκ: «Σωστό το πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ»
Αρκετός συζήτηση έγινε σε αθηναϊκά ΜΜΕ για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Μέσω της ανάλυσης των επίμαχων φάσεων ο Άγγλος αρχιδιαιτητής και επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, πήρε θέση και έκρινε ως σωστή την απόφαση του διαιτητή Ευαγγέλου να δώσει το πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ στο χέρι του Ρέαμπτσιουκ.
Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής στο σχολιασμό των φάσεων ανέφερε ότι «Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι αφού η μπάλα άγγιξε το χέρι αμυντικού μέσα στην περιοχή του πέναλτι. Το VAR εξέτασε τη φάση και συμφώνησε με την απόφαση των διαιτητών. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για πέναλτι, καθώς το χέρι που στήριζε το σώμα του παίκτη σηκώθηκε στη συνέχεια προς την μπάλα τη στιγμή της μεταβίβασης από τον αντίπαλο. Εαν το χέρι που υποστήριζε το σώμα έμενε στο έδαφος, τότε η ΚΕΔ πιστεύει ότι αυτό δεν θα ήταν πέναλτι».