Την Ανθή Λιάγκου βραβεύουν Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμοι Ιωαννιτών - Τρικκαίων

on .

liagkou

• Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Δήμος Τρικκαίων και οι ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ ΑΣΑΙ, θα βραβεύσουν την Ανθή Λιάγκου, παρολυμπιονίκη στις ρίψεις με αναπηρικό αμαξίδιο, σήμερα Σάββατο στις 4 το απόγευμα στο Γήπεδο Ανατολής.
Η Ανθή Λιάγκου ζει, αθλείται και κινείται καθημερινά στην πόλη των Ιωαννίνων χρησιμοποιώντας το αμαξίδιό της. Αντιμετωπίζει καθημερινά προκλήσεις για ισότιμη πρόσβαση στο δομημένο αστικό ιστό. Παρ’ όλα αυτά, δίνει έναν συνεχή αγώνα για να έχει ίσες ευκαιρίες μετακίνησης, αλλά και για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες πρόσβασης για όλα τα άτομα με αναπηρίες.
Επιπλέον, διαπρέπει στον παγκόσμιο αθλητισμό στις ρίψεις, έχοντας για πολλά χρόνια συμμετοχές και κορυφαίες διακρίσεις σε παγκόσμια – πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και παρολυμπιακούς αγώνες. Οι επιτυχίες της δε, έχουν παροτρύνει μεγάλο αριθμό ατόμων με αναπηρία (και όχι μόνο), να ασχοληθούν πιο ενεργά με τον αθλητισμό και να διεκδικήσουν ισότιμη πρόσβαση στην καθημερινότητα.
Και φιλικός αγώνας
Η Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια βραβεύεται ως πρότυπο για κάθε σύγχρονο νέο, διδάσκοντας την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μέσω του αθλητισμού. Προς τιμήν της, οι ομάδες ποδοσφαίρου γυναικών των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ και του ΘΕΩΝΗ – Α.Ο. Τρίκαλα 2011 σήμερα στις 5 μ.μ. στο ίδιο γήπεδο. Επιπλέον, οι μικρές ομάδες υποδομών των σωματείων Κ-16, θα αναμετρηθούν και αυτές, σε φιλικό αγώνα, στον ίδιο χώρο στις 16:15.