«Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας...»

on .

METAKSAS HRAKLHS SYNENTEYKSH 16 9 21

• Ευχαριστημένος με τα ο αποτέλεσμα και την απόδοση των παικτών του στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής Μεταξάς κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Ο 54χρονος ομογενής τεχνικός ανέφερε πώς είπε μπράβο στους παίκτες για τη νίκη, αλλά η ομάδα πήρε τρεις πόντους και τελέιωσε, θα πρέπει να είναι πάντα το ίδιο έτοιμη, μένοντας και στη πιστή εφαρμογή του πλάνο από τους παίκτες που είχαν καλή απόδοση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. «Μερικές λεπτομέρειες αλλάξαμε και αυτές κρίνουν τη νίκη, όπως είπε και ο συνάδελφος μετά το ματς. Δείξαμε αυτά που δουλέψαμε.Κάθε ομάδα να έχει τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις και να αντιμετωπίσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν και πράγματα για βελτίωση»
Όπως πάντα, ο προπονητής των Γιαννιωτών έμεινε προσγειωμένος, αναφέροντας πώς υπάρχουν πράγματα που η ομάδα κάνει αρκετά καλά και κάποια άλλα που θέλουν βελτίωση, τα οποία τα συζητούν στην ομάδα.
Σε σχετική ερώτηση αν ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός μπορούν να επηρεαστούν πνευματικά στην προετοιμασία τους σχετικά με όσα έγιναν πέρυσι με νίκη του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα και την πρόκριση στο Κύπελλο, υπήρξε κατηγορηματικός δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν δεν ήταν αυτό δηλαδή πέρυσι, θα τα είχα παρατήσει; Η πρέπει να χάσουμε να δείξουμε την καλή μεριά μας; Δεν μπαίνω καθόλου σε αυτό το σκεπτικό, υπάρχει πλάνο, εκτέλεση, κάνουμε αυτές τις κινήσεις μέσα στο γήπεδο και ανάλογα με τον αντίπαλο. Ξέρω τι έγινε, αλλά δεν μεταφέρουμε αυτό το σκεπτικό στην ομάδα μας».

Να δώσουμε χαρά στον κόσμο
Τέλος, τόνισε πώς θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο για τον παραπάνω λόγο που θα είναι το Σάββατο στο γήπεδο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, υπογραμμίζοντας πώς η ομάδα να δώσει την ίδια ενέργεια, το ίδιος, πάθος και δύναμη».

Ομαλά η προετοιμασία
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κυλάει η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο «Ζωσιμάδες». Τα χέρια του προπονητή Ηρακλή Μεταξά έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να λύνονται, καθώς έχει σχεδόν όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για το πρώτο έντός έδρας ματς της σεζόν. Ήδη από την προπόνηση της Τετάρτης, οι Φαμπρίτσιο Μπρένερ και Δημήτρης Καραγιάννης έβγαλαν όλο το προπονητικό πρόγραμμα. Και στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση που έγινε στο Πανηπειρωτικό Στάδιο της Ανατολής, οι δυο ποδοσφαιριστές ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα, ενώ ατομικό προπονητικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Παναγιώτης Τριάδης. Πλην του Αλέξη Τριάδη, δεν υπήρχε άλλος απών παίκτης και το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και δίτερμα στα ¾ του γηπέδου.
Όπως φαίνεται, σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας, δεν αναμένεται ,εκτός απροόπτου, να υπάρξουν αλλαγές στη βασική ενδεκάδα. Έτσι, πιθανότατα και στο αυριανό παιχνίδι ο ΠΑΣ να ξεκινήσει με τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Πίρσμαν, Κάργα, Εραμούσπε, Καραχάλιο, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα και Κόντε. Η προετοιμασία των Γιαννιωτών ολοκληρώνεται σήμερα με απογευματική προπόνηση στις 6 μ.μ. στο ΠΕΑΚΙ.

Στην ενδεκάδα της αγωνιστικής Καραχάλιος - Κόντε
Μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, το επίσημο παιχνίδι fantasy της Διοργανώτριας παρουσίασε την καλύτερη ενδεκάδα της 1ης αγωνιστικής , η οποία προκύπτει από τα στατιστικά δεδομένα του κάθε αγώνα . Σε αυτήν της πρεμιέρας είναι δυο ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, ο αμυντικός μέσος Ζήσης Καραχάλιος και ο επιθετικός, σκόρερ του νικητήριου γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ, Πέδρο Κόντε. Κατά τα άλλα, περιλαμβάνονται τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι Λε Ταλέκ, Μάνταλος και Άμραμπατ, δύο ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, Χουάνκαρ και Καρλίτος, όπως και οι Επασί (ΟΦΗ), Αγμπενιένου (Άρης), Τιρόνε (Λαμία) και Μπαρτόλο (Βόλος).

Διαιτητής ο Διαμαντόπουλος
Πρόκληση αποτελεί από την ΚΕΔ ο ορισμός του Ιωάννη Παπαδόπουλου από τη Μακεδονία για τον αγώνα του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο ίδιος πέρυσι στον αγώνα Κυπέλλου με το»τριφύλλι» έκρινε ότι το πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης δεν μπορούσε να διεξαχθεί λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου των Ζωσιμάδων προκαλώντας τις αντιδράσεις από τη γιαννιώτικη ΠΑΕ. Βοηθοί του θα είναι ο Ανδρέας Μειντανάς από την Αχαία και ο Γεώργιος Χριστάκογλου από τη Χαλκιδική ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ευάγγελος Γρατσάνης από τα Τρίκαλα. Στο VAR θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα και AVAR ο Δημήτριος Καραντώνης από την Ημαθία.Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Βλάχος από τα Γρεβενά.