Χαμηλοί τόνοι στον ΠΑΣ για το παιχνίδι του Σαββάτου

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό της Τρίτης και ξεκίνησε η προετοιμασία για την αναμέτρηση του Σαββάτου (18/09. 8:30 μ.μ.) με τον Παναθηναϊκό για την 2η αγωνιστική της Super League, στον πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας της Ηπείρου μπροστά στους φιλάθλους της.
Η σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ και το διπλό στην Τούμπα, όπως είναι λογικό, ανέβασαν τη ψυχολογία της ομάδας και έδωσε αυτοπεποίθηση στο σύνολο του Ηρακλή Μεταξά. Ωστόσο, ο ομογενής Ελληνογερμανός προπονητής θέλει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους ενόψει της δύσκολης συνέχειας και κυρίως των συνεχόμενων αγώνων που ακολουθούν με Παναθηναϊκό στα Γιάννινα, Ιωνικό στη Νίκαια και ΟΦΗ στο «Ζωσιμάδες» λόγω και της εμβόλιμης αγωνιστικής.
Πρώτα από όλα μπροστά υπάρχει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εντυπωσίασαν στην πρεμιέρα επικρατώντας με 4-0 του Απόλλωνα Σμύρνης του Γιάννη Πετράκη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση από τους Γιαννιώτες, οι οποίοι δεν πρέπει να σταθούν στην περσινή τριπλή επιτυχία επί του «τριφυλλιού» σε κύπελλο και πρωτάθλημα καθώς φέτος ο Παναθηναϊκός θα είναι βελτιωμένος.

Συγχαρητήρια Μεταξά
Ο Ηρακλής Μεταξάς έκανε μια σύντομη ομιλία στους παίκτες του στα αποδυτήρια πριν ξεκινήσει η χτεσινή προπόνηση, δίνοντας τους συγχαρητήρια για τη νίκη στην Τούμπα, αλλά και ζητώντας να υπάρχει ανάλογη συνέχεια και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια οι παίκτες βγήκαν στο γήπεδο και μετά το αρχικό ζέσταμα ακολούθησε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε επιθετική και αμυντική προπόνηση οργάνωσης σε υποομάδες.
Το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα δίνει ιδιαίτερο βάρος στα τελειώματα των φάσεων και στον τρόπο εκτέλεσης κάθε άσκηση με ακρίβεια. Γι αυτό και χτες ο Μεταξάς έκανε παρατηρήσεις σε αυστηρό ύφος στον Περέα.
Στα ευχάριστα για τον 54χρονο ομογενή προπονητή είναι η επιστροφή στις προπονήσεις των Μπρένερ και Καραγιάννη που έβγαλαν όλο το πρόγραμμα ενώ απόντες εξακολουθούν να είναι οι Αλέξης και Παναγιώτης Τριάδης. Ο Μπρένερ έβγαλε τον ειδικό νάρθηκα που του είχε τοποθετηθεί μετά την επέμβαση στο χέρι, ενώ το διάστρεμμα του Καραγιάννη αποδείχτηκε ελαφρύ και ο νεαρός αμυντικός επέστρεψε στις προπονήσεις.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στις 18:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.

Σε απολογία ΠΑΣ Γιάννινα και Ντόβας
Μετά την πρεμιέρα στην Τούμπα ήρθε και η πρεμιέρα στις κλήσεις σε απολογία για την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και τον εκπρόσωπο της Φίλιππο Ντόβα.
Συνολικά έξι ΠΑΕ κλήθηκαν σε απολογία από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο για την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου (10:30) και ανάμεσα τους είναι και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και ο εκπρόσωπος της Φίλιππος Ντόβας οι οποίοι θα απολογηθούν για τα όσα γράφουν στην έκθεση τους ο παρατηρητής του αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΣ και η Αστυνομία.
Παρότι δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της κλήσης του ΠΑΣ Γιάννινα σε απολογία να σημειωθεί ότι ο Φίλιππος Ντόβας είναι συνεργάτης του Γιώργου Χριστοβασίλη και έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα διαιτησίας στη γιαννιώτικη ομάδα.