Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος

on .

MOREIRA PAS 1

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε το Σαββατοκύριακο ο Ηρακλής Μεταξάς και μπήκε στην τελική ευθεία η προετοιμασία για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή (12/09) με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι Σνάιντερ και Μίνα, πρόβλημα με τον Μορέιρα μετά το πραξικόπημα στη Γουινέα.
Η απουσία φιλικού το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων ώθησε τον προπονητή Ηρακλή Μεταξά να δώσει διήμερο ρεπό στους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι επέστρεψαν χτες το πρωί στις προπονήσεις. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι εβδομάδα αγωνιστικών υποχρεώσεων, με τη δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή στις 19:00 και στον ΠΑΣ πλέον κινούνται σε ρυθμούς πρεμιέρας. Μπορεί οι πέντε διεθνείς να απουσιάζουν ακόμα, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τον Μεταξά να αρχίζει να καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει του αγώνα με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Επέστρεψαν Σνάιντερ και Μίνα
Μετά την αρχική προθέρμανση το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε παιχνίδια κατοχής με 5 παίκτες εναντίον 2, ενώ στη συνέχεια δόθηκε έμφαση στην τακτική. Στο τελευταίο κομμάτι έγινε δίτερμα 7 εναντίον 7 στο μισό γήπεδο στο Πανηπειρωτικό. Το ευχάριστα νέα για τον Ηρακλή Μεταξά αφορούσαν για δύο εκ των τραυματιών της γιαννιώτικης ομάδας, τους Σνάιντερ και Μίνα, οι οποίοι επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός Γιαν Μαρκ Σνάιντερ ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε για περίπου 20 ημέρες στον λαγονοψοΐτη μυ, έβγαλε όλο το πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις, όπως και ο νεαρός επιθετικός Λωνίδας Μίνα. Απόντες ήταν και οι πέντε διεθνείς των Γιαννιωτών, ο Σάλιακας με την Εθνική Ελλάδας, οι Λιάσος και Λώλης με την Εθνική Ελπίδων, ο Μιλιντσεάνου στην Εθνική Μολδαβίας και ο Μορέιρα στην Εθνική Γουϊνέας
Επίσης, χτες απουσίαζε και ο Μπρένερ που αναρρώνει από την επιτυχημένη επέμβαση που υπεβλήθη στο χέρι στην Αθήνα από τον γιατρό του ΠΑΣ Γιάννινα και διακεκριμένο ορθοπεδικό, Σταύρο Ριστάνη. Να σημειωθεί ότι οι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν εντοπιστεί θετικοί παραμένουν σε καραντίνα και εκτός φυσικά προπονήσεων. Τέλος, σήμερα είναι προγραμματισμένη διπλή προπόνηση, πρωί και απόγευμα, στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.

Πρόβλημα με τον Μορέιρα στη Γουϊνέα
Σε περιπέτεια άθελά του έμπλεξε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα Αχμάντ Μέντες Μορέιρα καθώς παραμένει εγκλωβισμένος στη Γουϊνέα μετά το πραξικόπημα που έγινε στην αφρικανική χώρα.
Συγκεκριμένα, στη Γουϊνέα έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του προέδρου της χώρας Άλφα Κοντέ και στη χώρα βρίσκονταν ο διεθνής παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα Μορέιρα για το παιχνίδι με το Μαρόκο που ήταν προγραμματισμένο να γίνει χτες, ωστόσο λόγω των εξελίξεων ματαιώθηκε από τη FIFA. Η ανησυχία στο εσωτερικό της γιαννιώτικης ομάδας είναι έκδηλη καθώς οι στρατιωτικοί πραξικοπηματίες αποφάσισαν να κλείσουν για όλους τα σύνορα της χώρας σε έδαφος και αέρα. Να σημειωθεί ότι εκτός του Μορέιρα στην Εθνική Γουινέας βρίσκονται και τρεις παίκτες του Ολυμπιακού ο Μαντί Καμαρά, ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Μαμαντού Κανέ.
Οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα επικοινώνησαν με τον Αχμάντ Μορέιρα, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς ποδοσφαιριστές στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες χτες το απόγευμα τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της Γουϊνέας επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και τους διαβεβαίωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα οργανωθεί η επιστροφή τους στις χώρες και τις ομάδες από τις οποίες προέρχονται.

Αναγκαστικά εμβόλιμες αγωνιστικές
Η καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος της Super League κατά δύο εβδομάδες αναγκαστικά «στριμώχνει» το πρόγραμμα και τις ημερομηνίες για την διοργανώτρια αρχή που θέλει να έχει βγάλει πρόγραμμα 16 αγωνιστικών έως το τέλος του 2021. Έτσι πρέπει να αναζητηθούν δύο εμβόλιμες αγωνιστικές σε ημέρες εντός της εβδομάδας εντός των επόμενων μηνών.

Η μία εκ αυτών θα είναι στις 22-23 Σεπτεμβρίου, όπου θα διεξαχθεί η 3η αγωνιστική και ο λόγος είναι ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν υπάρχουν προγραμματισμένοι ευρωπαϊκοί αγώνες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο Europa League.

Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο, τότε ο ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει μετά τον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο «Ζωσιμάδες» να αναχωρήσει για την Αθήνα και για το παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νίκαια, ενώ ακολουθεί ο αγώνας με τον ΟΦΗ στα Γιάννινα.