Πρώτη νίκη για τον ΠΑΣ, 4-1 τον Θεσπρωτό

on .

PAS THESPROTOS 1 9 21

• Την πρώτη του νίκη στο έκτο φιλικό προετοιμασίας πέτυχε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επιβλήθηκε με 4-1 του Θεσπρωτού Ηγουμενίτσας στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής, με τους νεαρούς παίκτες που αγωνίστηκαν να δείχνουν εξαιρετικά στοιχεία και περισσότερη φρεσκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια. Δύο γκολ ο νεαρός Ζώνιος (3’, 31’), Κόντε (41’) και Περέα (51’) τα γκολ για τους Γιαννιώτες, ενώ ο Θεσπρωτός ισοφάρισε προσωρινά με τον Σαραντίδη (21’). Ικανοποιημένος ο Ηρακλής Μεταξάς, ενημέρωσε ότι δεν θα γίνει άλλο φιλικό, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης ελεύθερου ποδοσφαιριστή μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.
Το χτεσινό φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα έγινε υπό την παρουσία τουλάχιστον 700 φιλάθλων στο Πανηπειρωτικό, δηλαδή ήταν περισσότεροι από το σαββατιάτικο φιλικό με τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες» που είχε 15 ευρώ είσοδο. Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΣ ικανοποίησε με την απόδοσή του και κυρίως οι νεαροί Ζώνιος και Ρίζος έδειξαν έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία. Βέβαια εκ των δύο μόνο ο Ρίζος είναι επαγγελματίας μέχρι στιγμής μαζί με τους Κύρκο και Μίνα.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Με δεδομένες τις απουσίες των τραυματιών αλλά και διεθνών παικτών, ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, δίνοντας φανέλα βασικού και στους νεαρούς Ρίζο και Ζώνιο. Η διάταξη που χρησιμοποίησε ήταν 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος, αριστερό ο Ρίζος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Εραμούσπε και Παντελάκης. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Καραχάλιος και Σιόντης, δεξί εξτρέμ ο Μπρένερ, αριστερό ο Ζώνιος και στην κορυφή της επίθεσης οι Περέα και Κόντε.

Δύο γκολ ο Ζώνιος, «κεντούσε» ο Περέα
Με το καλημέρα του χτεσινού φιλικού ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε ότι ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης, κάτι που ήταν λογικό καθώς τις δύο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3’, όταν ο Περέα από δεξιά ξεπέρασε τον Αντωνιάδη, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ζώνιο που από το ύψος του πέναλτι με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κίναλη κάνοντας 1-0.
Στο 11’ ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ με σουτ του Μπρένερ μετά από ασίστ του Οικονομόπουλου από τα δεξιά. Γενικά ο ΠΑΣ «χτύπησε» τον Θεσπρωτό αρκετά από τη δεξιά πτέρυγα με τους Οικονομόπουλο, Μπρένερ και τον Περέα. Δύο λεπτά αργότερα στο 13’ μετά από εξαιρετική ασίστ του Ζώνιου, ο Περέα βγήκε τετ-α-τετ με τον Κίναλη, όμως ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού πρόλαβε και μπλοκαρε τη μπάλα.
Κόντρα στη ροή του αγώνα και με τον ΠΑΣ να έχει την πλήρη υπεροχή, ο Θεσπρωτός ισοφάρισε εκμεταλλευόμενος ένα αμυντικό λάθος των Γιαννιωτών. Στο 21’ μετά από λάθος γύρισμα του Ζώνιου από τα αριστερά, ο Σαραντίδης έκλεψε τη μπάλα προ του Εραμούσπε και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΣ ήρθε στο 31’ με σκόρερ και πάλι τον πιτσιρικά Γιώργο Ζώνιο. Ο Περέα έκανε εντυπωσιακή κούρσα από δεξιά, πέρασε δυο αντίπαλους αμυντικούς, μπήκε στην περιοχή, έσπασε τη μπάλα στον Ζώνιο και αυτός με πλασέ νίκησε τον Κίναλη για το 2-1.
Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους οι Γιαννιώτες πέτυχαν και τρίτο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 41’ ο Μπρένερ έκανε την ατομική ενέργεια και τη σέντρα από δεξιά και ο Κόντε με κεφαλιά «ψαράκι» στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 3-1. Ήταν το πρώτο γκολ του Ισπανού μετά την επιστροφή του στα Γιάννινα και μετά τις 6 Μαΐου του 2018, όταν και είχε σκοράρει για τελευταία φορά εναντίον του Ολυμπιακού. Ήταν ένα γκολ που χρειάζονταν για ψυχολογικούς λόγους κυρίως ο 33χρονος Ισπανός, προκειμένου να «ξεμπουκώσει» και να πάρει τα πάνω του.

«Κερασάκι» με Περέα
Στην επανάληψη ο Μεταξάς έριξε στοι ματς τους Σούλη, Κάργα και Ντομίνγκεθ. Το «κερασάκι στην τούρτα» το έβαλε ο Περέα που ήταν ο καλύτερος των Γιαννιωτών και είχε συνολικά δύο ασίστ και ένα γκολ ως απολογισμό. Ο 23χρονος Κολομβιανός επιθετικός σκόραρε στο 51’ όταν ο Μπρένερ εκτέλεσε φάουλ, ο Εραμούσπε πήρε την πρώτη κεφαλιά πάσα και ο Περέα με δεύτερη κεφαλιά νίκησε τον Ψωμιάδη για το 4-1.
Πριν το τέταρτο γκολ ο ΠΑΣ είχε και δοκάρι στο 47’ με τον Εραμούσπε, μετά από εκτέλεση φάουλ και πάλι του Μπρένερ. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε για τον ΠΑΣ στο 78’, όταν ο Ντομίνγκεθ έκανε το κοντινό σουτ από εκτέλεση κόρνερ του Μπρένερ, αλλά ο Παππάς έδιωξε τη μπάλα.
Διαιτησία: Νέος (Διαμάντης-Πάνος
ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν (46’ Σούλης), Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Εραμούσπε (73’ Ντόντης), Ρίζος, Καραχάλιος (46’ Ντομίνγκεθ), Σιόντης, Μπρένερ, Ζώνιος (46’ Κάργας), Περέα (58’ Γερονικολός), Κόντε(73’ Μαχαιράς).
Θεσπρωτός (Ρότσα): Κίναλης, Αντωνιάδης, Κωνσταντίνου, Μπίκας (30’ λ.τρ. Στεργίου), Πούφλης, Σαραντίδης, Σταυρίδης, Ντ’ Αλέσσιο, Γκραντσιέρ, Παντσένκο, Βαλέντε.
Αγωνίστηκαν και οι: Παππάς Δ, Διγκόζης, Σεμερτζάκης, Τζίε, Λύγκας, Ρομέρο, Χασάν, Βαταμίδης, Παππάς Ε.