Lake Run μαζί με καμπάνια για τη σημασία του εμβολιασμού!

on .

LAKE RUN

• Σε έναν αγώνα δρόμου κυριολεκτικά έχει επιδοθεί η επιστημονική κοινότητα τους τελευταίους μήνες με στόχο να χτίσει η χώρα μας το περίφημο πια τείχος ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό και να προλάβει νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις του.
Στη προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς και καμία ευκαιρία για να διαδοθεί το μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών δεν πρέπει να πάει χαμένη. Αυτό σκέφτηκαν οι διοργανωτές του αγώνα Ioannina Lake Run, οι οποίοι αποφάσισαν να «τρέξουν» φέτος μία καμπάνια για τη σημασία του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της απειλής του covid-19 ενώνοντας τις δυνάμεις τους με την ιατρική κοινότητα. Γνώμονας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ανάγκη να αυξηθούν οι ρυθμοί του εμβολιασμού.
«Η σωστή ενημέρωση και επικοινωνία είναι κομβικής σημασίας για να προστατέψουμε την υγεία μας, αλλά και να αντεπεξέλθουμε όλοι με πιο αποτελεσματικό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Καμπάνια #Run4Vax
Με αφορμή λοιπόν τη διοργάνωση του πανελλήνιου ιατρικού συνεδρίου «What is New in Respiratory Medicine» στα Γιάννενα το διάστημα 16 - 19 Σεπτεμβρίου, το οποίο συμπίπτει χρονικά με τη διεξαγωγή του Ioannina Lake Run στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα λάβει χώρα η καμπάνια #Run4Vax, η οποία θα αποτελέσει ένα κάλεσμα για δράση ενάντια στον κορωνοϊό.
Το συνέδριο «What is New in Respiratory Medicine» διοργανώνεται από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος, αλλά και της ευρύτερης επιστημονικής ιατρικής κοινότητας. Περισσότεροι από 300 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν στα Γιάννενα, ενώ εκατοντάδες άλλοι θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του εξ αποστάσεως, καθώς, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, έχει επιλεγεί ένα σύστημα μικτής/υβριδικής συμμετοχής.

Δράσεις ενημέρωσης
Το Ioannina Lake Run, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιείται αδιάλειπτα τα τελευταία 15 χρόνια, έχοντας συνδέσει το όνομά του με σημαντικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις, στη φετινή επετειακή εκδήλωση, αποφάσισε να κάνει μέρος της διοργάνωσης την καμπάνια #Run4Vax και να υιοθετήσει το μήνυμά του, μεταδίδοντάς το δυνατά στη δρομική κοινότητα και όχι μόνο.
Έτσι, στο πλαίσιο των αγώνων που θα λάβουν χώρα με επίκεντρο τη λίμνη Παμβώτιδα το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, θα αναληφθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη διάδοση του μηνύματος #Run4Vax. Παράλληλα, με τη συνδρομή των πνευμονολόγων που θα βρίσκονται στην πόλη, θα γίνει, όπως τονίζεται, «εκτεταμένη προσπάθεια έγκυρης επιστημονικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, τα οφέλη της οποίας θα βοηθήσουν στο να ανακοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης του ιού».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ