Προβληματίζει περισσότερο αντί να βελτιώνεται ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA PANAITOLIKOS 29 08 2021

 

• Η προβληματική και κακή εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίστηκε σε ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι. Οι Γιαννιώτες έκαναν ποδαρικό με το…αριστερό στο νέο αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» και ηττήθηκαν με 2-3 από τον Παναιτωλικό στο πρώτο εντός έδρας φιλικό, πληρώνοντας τα πολλά αμυντικά κενά.

Οι Αγρινιώτες εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία του ΠΑΣ στις στημένες φάσεις και προηγήθηκαν με 0-2 χάρη στα γκολ των Βργκοτς (18’) και Ντίαζ (41’).

Η ομάδα της Ηπείρου μείωσε με τον Παντελάκη (62’), ωστόσο ο Παναιτωλικός πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Μαλή (73’). Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ ήταν να μειώσει με τον Λώλη ( 79’) για το τελικό 2-3.
Την τέταρτη ήττα του στο πέμπτο φιλικό προετοιμασίας γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου στο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα. Πολλά προβλήματα και στη μεσαία καθώς το δίδυμο Ντομίνγκεθ και Καραχάλιου δεν αποδίδει. Προβληματισμένος και ο Ηρακλής Μεταξάς στις δηλώσεις του, ενώ ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης άκουσε τα παράπονα των φιλάθλων για την εικόνα της ομάδας, αλλά και τις ακριβές τιμές των εισιτηρίων.
Άνοιξε το σκορ ο Βργκοτς
Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικά, με τον ΠΑΣ να έχει την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να απειλήσει τον Παναιτωλικό κυρίως με εκτελέσεις στημένων φάσεων. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήταν ένα σουτ του Καραχάλιου στο 5’, το οποίο δεν βρήκε στόχο.
Ο Παναιτωλικός είχε παθητικό ρόλο στο πρώτο εικοσάλεπτο, όμως στάθηκε τυχερός καθώς προηγήθηκε στην πρώτη επίσκεψη του στα καρέ του Λοντίγκιν. Συγκεκριμένα, στο 18’ από εκτέλεση φάουλ του Μεντόζα, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ. Ο Μεντόζα εκτέλεσε το κόρνερ και ο πανύψηλος Κροάτης Βργκοτς νίκησε στη μονομαχία τον Περέα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 0-1.
Γκολ με Ντίαζ  ο Παναιτωλικός
Ο ΠΑΣ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα στο γκολ του Παναιτωλικού, ωστόσο στο 19’ μετά από σέντρα του Σάλιακα από δεξιά, ο Κόντε δεν πρόλαβε τη μπάλα και ούτε ο Μορέιρα στο δεύτερο δοκάρι κατάφερε να απειλήσει την εστία του Ροντρίγκες.
Στο 24’ τραυματίστηκε ο Περέιρα του Παναιτωλικού στην ωμοπλάτη και αντικαταστάθηκε από τον Χουχούμη. Ο παίκτης του Παναιτωλικού πονούσε αρκετά στον αριστερό ώμο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χατζηκώστα για περαιτέρω εξετάσεις.
Οι Γιαννιώτες προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από στατικές φάσεις και σε μία από αυτές στο 28’ ο Σάλιακας εκτέλεσε το φάουλ, ο Κόντε πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ροντρίγκες έδιωξε με το γόνατο και στη συνέχεια απομακρύνθηκε η μπάλα.
Στο 39’ο Χουχούμης απείλησε με σέντρα-σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Λοντίγκιν. Το γκολ ήρθε τελικά για τον Παναιτωλικό στο 41’. Ο Μεντόζα πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και άνοιξε αριστερά στον Μόρσει. Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός βρήκε τον χώρο και αμαρκάριστος έκανε το σουτ, ο Λοντίγκιν έδιωξε και ο αφύλακτος Ντίαζ πήρε το «ριμπάουντ» και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Ντομίνγκεθ στο 43’, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει και πήρε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με δύο γκολ παθητικό και ορισμένους παίκτες όπως ο Σάλιακας αρκετά εκνευρισμένους.
Μείωσε για τον ΠΑΣ ο Παντελάκης
Η είσοδος του Σιόντη στο ξεκίνημα της επανάληψης βελτίωσε την κατάσταση στη μεσαία γραμμή και ο ΠΑΣ έγινε πιο επιθετικός. Στο 52' ο τερματοφύλακας Μελίσσας έκανε έγκαιρη έξοδο και έσωσε τον Παναιτωλικό πέφτοντας στα πόδια του Περέα.
Στο 58’ ο Μεντόζα με εξαιρετική ασίστ έβγαλε τον Καρέλη μόνο του, όμως ο επιθετικός των Αγρινιωτών παρότι βγήκε μόνος του απέναντι από τον Λοντίγκιν έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Η μείωση του σκορ ήρθε για τον ΠΑΣ στο 62’. Ο Σάλιακας εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος Παντελάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα για το 1-2. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ στα φιλικά ματς προετοιμασίας μετά από αυτό που πέτυχε ο Σάλιακας στο παιχνίδι με τον Άρη στο «Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης.
«Πληγή» οι στημένες φάσεις
Παρά τη μείωση του σκορ ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Στο 67’ ο Καρέλης έχασε και δεύτερο τετ α τετ όταν βγήκε και πάλι μόνος του απέναντι από τον Λοντίγκιν, όμως είχε απάντηση διώχνοντας τη μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ με το ένα χέρι.
Το 1-3 ήρθε τελικά για τον Παναιτωλικό στο 72’. Ο κορυφαίος των Αγρινιωτών Μεντόζα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο προωθημένος Μαλής βρέθηκε εντελώς αφύλακτος και με κεφαλιά νίκησε τον Λοντίγκιν και έκανε το 1-3 για τους φιλοξενούμενους.
Ο Μεταξάς έκανε αλλαγές ρίχνοντας τον Λώλη στο ματς αντί του Κόντε, ενώ λίγο αργότερα μπήκε και ο Οικονομόπουλος να παίξει αριστερό μπακ στη θέση του Πίρσμαν. Ο 19χρονος Λώλης κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 79’. Ο Τριάδης από δεξιά έκανε τη σέντρα προς τον Λώλη, αυτός έκανε το πλασέ όμως ο Μελίσσας έδιωξε εξ επαφής. Ο Περέα με κεφαλιά «ψαράκι» τροφοδότησε και πάλι τον Λώλη, ο οποίος με δυνατό σουτ από κοντά μείωσε σε 2-3.
Παρά την πίεση του ΠΑΣ στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Γιαννιώτες δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός στο 85’ έχασε καλή ευκαιρία στο 85’ όταν ο Ντουάρτε μπήκε από πλάγια στην περιοχή του ΠΑΣ, δεν ανακόπηκε η πορεία του από κάποιον αμυντικό, έκανε το σουτ και έδιωξε με τα πόδια ο Λοντίγκιν.
Το τελευταίο σφύριγμα του Γιαννιώτη διαιτητή Ζαμπαλά βρήκε τον Παναιτωλικό νικητή με 2-3 και τον ΠΑΣ να προβληματίζει με την εικόνα του. Επόμενο φιλικό για τους Γιαννιώτες είναι μεθαύριο Τετάρτη με αντίπαλο τον Θεσπρωτό στο «Ζωσιμάδες».
Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Κόλλιας – Θανασιάς) από την ΕΠΣ Ηπείρου
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε (59′ Παντελάκης), Κάργας, Πίρσμαν (76′ Οικονομόπουλος), Σιόντης (46′ Καραχάλιος), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι (59′ Τριάδης), Μορέιρα (59′ Μπρένερ), Περέα, Κόντε (72′ Λώλης).
Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες (46’ Μελίσσας), Λούι, Βργκοτς, Μαλής (74’ Κορνέλιους), Περέιρα (λ.τ. 24’ Χουχούμης), Τσιγγάρας, Βαρόνε (46’ Βέργος), Ντίαζ, Μόρσεϊ (59’ Ντουάρτε), Μεντόζα, Καρέλης (83’ Μπελεβώνης).