Στα προημιτελικά του σκιφ ο Στ. Ντούσκος

on .

NTOYSKOS IAPONIA OLYMPIAKOI 23 7 21

• Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ταξίδι των 32ων Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο για τον 24χρονο πρωταθλητή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος μάλιστα άνοιξε τον χορό των ελληνικών συμμετοχών στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη και προτού πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης.

Ο Ντούσκος στην πρεμιέρα της ρεγκάτας στο Sea Forest Waterway έδειξε δείγμα της ποιότητάς του και με σχετική άνεση έκλεισε θέση για την προημιτελική φάση του σκιφ ανδρών που θα λάβει χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Ιουλίου.

Με το καλημέρα της κούρσας του πήρε το τιμόνι στην κούρσα και έφυγε των αντιπάλων του έχοντας τον απόλυτο έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκειά της. Το χρονόμετρο στον τερματισμό του έγραψε 6:59.49 αφήνοντας στη 2η θέση το Νεοζηλανδό Πάρι 7:04.45 και τρίτο τον Περουβιανό Τόρες 7:07.92.

«Μετά το 1000άρι πήγαινα χαλαρά» Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής αφού έκανε την αποθεραπεία του μίλησε στην μεικτή ζώνη για την πρώτη κούρσα του στους δεύτερους Ολυμπιακούς αγώνες της καριέρας του, καθώς είχε πάρει μέρος και στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016.

Τόνισε πώς περίμενε τον Νεοζηλανδό πιο δυνατό αλλά τελικά από την αρχή πέρασε πιο εύκολα μπροστά, δεν χρειάστηκε να καταναλώσει δυνάμεις και πήγε χαλαρά μετά το χιλιάρι.

Στάθηκε στο γεγονός πώς ήταν υποφερτές η ζέστη και η υγρασία και δεν είχε δυσκολίες στην αναπνοή, ελπίζοντας πώς θα κρατήσει έτσι γιατί αλλιώς είναι δύσκολο.

«Είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με τα θέματα του κορωνοϊού γιατί ακούμε και μέσα στο χωριό να αυξάνονται τα κρούσματα οπότε συνεχίζουμε και κρατάμε τις αποστάσεις, με αντισηπτικό πάντα πολύ μαζεμένοι», κατέληξε ο Στ. Ντούσκος.