ΑΛΕΞ. ΛΩΛΗΣ: Ανυπομονώ να παίξω με κόσμο στο Ζωσιμάδες

on .

LOLIS GIOTITSAS

• Η οξυδέρκεια ενός προπονητή τμημάτων υποδομής μπορεί να οδηγήσει έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Ο Τάσος Ανθυμιάδης ως προπονητής της Κ15 εντόπισε πριν κάποια χρόνια ένα 13χρονο παιδί από τη Θεσπρωτία σε αγώνα μεικτών ομάδων, δήλωσε «ερωτευμένος» ποδοσφαιρικά μαζί του και από την επόμενη χρονιά μέχρι και σήμερα αυτό το παιδί αποτελεί κομμάτι του «Άγιαξ της Ηπείρου», υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2019 και κάνοντας ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς στο ματς με τον Πλατανιά για τη S.L 2.
Ο λόγος για τον 19χρονο μεσοεπιθετικό του ΠΑΣ Γιάννινα Αλέξανδρο Λώλη που μίλησε στον «Π.Λ» και τον Νίκο Γιωτίτσα από τα 3-5 Πηγάδια που χτίζεται ο ΠΑΣ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η στιγμή της άδικης αποβολής στο περσινό ματς με την ΑΕΛ, τα σκαμπαναβέσματα που είχε και πώς θέλει να δείξει περισσότερα τη νέα σεζόν.
Η συνέντευξη
Ερ.: Πώς κυλάει η προετοιμασία στα 3-5 Πηγάδια;
Είμαστε πολύ καλά. Βλέπω την ομάδα με όρεξη, πάθος σε κάθε προπόνηση. Το κλίμα είναι πολύ όμορφο, καμία σχέση το βουνό με τα Γιάννενα. Νομίζω είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, έχουμε ακόμη μπροστά μας καιρό για την αφετηρία του πρωταθλήματος. Πιστεύω θα διορθώσουμε κάποια πράγματα, να γίνουν κάποιες προσθήκες και θα είμαστε έτοιμοι 100%.
Ερ.: Ποιες οι εντυπώσεις σου από το νέο τεχνικό επιτελείο και τους νέους συμπαίκτες;
Δεν γνωριζόμαστε πολύ καιρό. Τα πράγματα είναι μια χαρά, ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του και στο τέλος να βγει ένα ομαδικό σύνολο.
Ερ.: Ευσταθούσαν τα σενάρια για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για σένα ή ήταν ράδιο αρβύλα:
Μάλλον το δεύτερο γιατί δεν άκουσα ποτέ κάτι. Δεν μου είπε κανείς για αυτό, οπότε προχωράμε.
Ερ.: Παρά το γεγονός ότι πέρυσι ξεκίνησες καλά, δεν χρησιμοποιήθηκες για ένα χρονικό διάστημα από τον κ. Γιαννίκη. Σου μένει πικρία;
Σίγουρα όπως και κάθε παίκτης που κάνει μία καλή αρχή στη σεζόν και ύστερα χάνει χρόνο συμμετοχής. Σου φέρνει πίκρα αυτό που χάνεις, αλλά την έχω ξεπεράσει την περσινή σεζόν. Ήταν με πολλά σκαμπανεβάσματα για μένα. Πιστεύω θα πάει καλύτερα φέτος, θα είμαι σε πιο σωστό δρόμο.
Νομίζω πώς φέτος θα πάρω περισσότερες ευκαιρίες και θέλω να δείξω περισσότερα.
Ερ.: Έχει ανέβει πιο ψηλά ο πήχης στην ομάδα μετά την περσινή πετυχημένη (ειδικά στο Κύπελλο) σεζόν;
Είναι ξεκάθαρο αυτό. Ο κόσμος περιμένει περισσότερα πράγματα. Οι στόχοι δεν έχουν μπει ακόμη 100% αλλά κάποιοι είναι προβλεπόμενοι, θα βάλουμε με τον προπονητή μας στόχους και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτούς.
Ερ.: Για τις εμπειρίες σου με την Εθνική Ελπίδων και αν περιμένεις να κληθείς ξανά από τον συντοπίτη μας ομοσπονδιακό Γ. Σίμο…
Το καλύτερο που μπορεί να σου τύχει στην ποδοσφαιρική σου καριέρα, πολύ σημαντικό να σε καλέσουν στην Εθνική Ανδρών αλλά και Ελπίδων. Ανεβαίνει η ψυχολογία σου γιατί είναι διαφορετικό να φοράς το εθνόσημο.
Ελπίζω να είμαι στις επόμενες κλήσεις. Βέβαια θα δείξει γιατί αν δεν πάω καλά με την ομάδα μου δεν θα κληθώ, ενώ αν κάνω συμμετοχές και δείξω καλές εντυπώσεις, πιστεύω να είμαι και στην επόμενη.
Ερ.: Πώς βλέπεις τους Κύρκο, Μίνα, Ρίζο που υπήρξατε συμπαίκτες και στην Κ19;
Τα παιδιά δούλεψαν, έκαναν τρομερή σεζόν και γι’ αυτό ανταμείφθηκαν. Δεν είναι τυχαίο που είναι εδώ, τους έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Θέλει σωστή δουλειά, αυτό μπορώ να πω με αυτά που έχω ζήσει τα 2,5 χρόνια στην πρώτη ομάδα. Νομίζω θα πάνε μια χαρά.
Ερ.: Σε επηρέασε για τη συνέχεια η άδικη αποβολή που είχες πέρυσι στον αγώνα με την ΑΕΛ;
Κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος να αποβληθώ σε εκείνο το παιχνίδι, στο επόμενο λεπτό θα έβγαινα αλλαγή. Αυτό μου δίνει μεγαλύτερη στενοχώρια γιατί η ομάδα έχασε με 1-2 αν και προηγηθήκαμε.
Δεν ξέρω και κατά πόσο επηρέασε τον προπονητή για τα επόμενα ματς, ήταν κάτι αρνητικό στο προφίλ μου, προσπαθώ να το ξεχάσω και να προχωρήσω με μία καλύτερη σεζόν χωρίς αυτές τις στιγμές.
Ερ.: Σας έλειπε ο κόσμος στην περσινή πορεία και πώς βίωσες τη σεζόν;
Φυσικά μας έλειπε, από τα πιο σημαντικά κομμάτια στο γήπεδο. Σου δίνει μεγάλη ώθηση, στα εκτός έδρας μπορεί να αδικείσαι κάποιες φορές από τον κόσμο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ήταν κάτι εξωπραγματικό, τρομερό αυτό στο Κύπελλο που έζησα με την ομάδα που μεγάλωσα. Στο πρωτάθλημα κάναμε τεράστιες νίκες ακόμη και στα εκτός. Ήμασταν απρόβλεπτη ομάδα και αυτό μας άρεσε. Παίζαμε με πολύ πάθος, μπορούσαμε να χτυπήσουμε κάθε αντίπαλο και να τον κοιτάξουμε στα μάτια.
Ανυπομονώ για την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο. Γιατί στη Super League δεν έχω ζήσει το Ζωσιμάδες από μέσα με κόσμο, το έχω δει αλλά θα ήθελα να το ζήσω.
Ερ.: Πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα;
Όπως κάθε χρόνο, θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Και προς τα πάνω και στις τελευταίες θέσεις θα έχει πίεση. Θα είναι δυνατό και σίγουρα θα υπάρχουν εκπλήξεις.