Κάτοικος Ιωαννίνων για τρία χρόνια ο Περέα!

on .

PEREA XOYAN PAS GIANNINA

• Ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα είναι και επίσημα από χτες ο Χουάν Περέα, καθώς ο Κολομβιανός επιθετικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Γιαννιώτες. Συνεχίζεται η προετοιμασία στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας.
Στην έκτη καλοκαιρινή μεταγραφή του προχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοινώθηκε η απόκτηση του Κολομβιανού Χουάν Περέα που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Γιαννιώτες. Ο Περέα αποκτήθηκε ως ελεύθερη μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό και όχι με τη μορφή δανεισμού που είχε παίξει πέρυσι στην ομάδα του Βόλου.
Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρεται ότι: «H Car.gr Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Κολομβιανό επιθετικό, Juan-Josè Perea. Ο Perea πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις στα Ιωάννινα με την άφιξη του, ενώ αντίστοιχα τα εργομετρικά τα ολοκλήρωσε στα 3-5 Πηγάδια, οπού και βρίσκεται με την αποστολή της ομάδας για την προετοιμασία. Στη συνέχεια υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο για τα επόμενα 3 έτη με την ομάδα μας».
Το βιογραφικό του Χ. Περέα
Ο Χουάν Χοσέ Περέα Μεντόζα, όπως είναι το πλήρες όνομα του, είναι 21 ετών, γεννημένος στις 23 Φεβρουαρίου 2000 στην πρωτεύουα της Κολομβίας Μπογκοτά. Έχει ύψος 1,81 μέτρα, αγωνίζεται στο κέντρο της επίθεσης, αλλά μπορεί να παίξει και σαν δεξί εξτρέμ. Η ποδοσφαιρική του καριέρα άρχισε στις ακαδημίες της Escofutuper, ομάδα της Κολομβίας. Έλαβε μέρος σε διάφορα τουρνουά της Λατινικής Αμερικής και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, κεντρίζοντας έτσι το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων. Τη σεζόν 2015-16 πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό βήμα και συγκεκριμένα πήγε στην Αυστρία και στις ακαδημίες της Σάλτσμπουργκ. Αφού έπεισε με το ταλέντο του συνέχισε για τα υπόλοιπα δύο χρόνια, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της αυστριακής Μπουντεσλίγκα Κ16. Ωστόσο, στην πρώτη ομάδα της Σάλτσμπουργκ δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγω του ότι δεν είχε ευρωπαϊκό διαβατήριο.
Τον Ιούλιο του 2018 η Πόρτο έχοντας τσεκάρει τον Κολομβιανό από την πορεία του στην Σάλτσμπουργκ, τον απέκτησε με τριετές συμβόλαιο. Όμως είχε μόλις 3 συμμετοχές με τους Πορτογάλους και τον Αύγουστο του 2019 ο Παναθηναϊκός τον έφερε στην Ελλάδα με τριετές συμβόλαιο. Συνολικά είχε 28 συμμετοχές με την αθηναϊκή ομάδα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ πέτυχε τρία γκολ και μοίρασε μία ασίστ. Με τον Δώνη στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Περέα πήρε ευκαιρίες, δεν συνέβη όμως το ίδιο και πέρυσι με τον Ισπανό Πογιάτος. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Περέα δόθηκε δανεικός στον Βόλο και είχε μια γεμάτη σεζόν στην ομάδα της Μαγνησίας με 31 συμμετοχές, τρία γκολ και μία ασίστ.
Οι πρώτες δηλώσεις
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα ο Χουάν Περέα σημείωσε ότι: «Είμαι χαρούμενος για αυτή τη νέα πρόκληση με τον ΠΑΣ και ανυπομονώ μετά από καιρό να αγωνιστώ σε γεμάτα γήπεδα. Θέλω μαζί με την ομάδα να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να πετύχουμε όλους μας τους στόχους».
Εντατικές διπλές προπονήσεις
Τέσσερις ημέρες στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας συμπλήρωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα και το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας συνεχίζεται για τους Γιαννιώτες. Το κακό είναι ότι η ακύρωση του ταξιδιού στην Πολωνία έφερε αναγκαστικά και ματαίωση φιλικών αγώνων προετοιμασίας. Παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της γιαννιώτικης ομάδας φιλικό στη Νάουσα δεν βρέθηκε και έτσι ο ΠΑΣ θα κλείσει κάποια φιλικά μετά την επιστροφή του στα Γιάννινα.
Οι προπονήσεις είναι διπλές, πρωί και απόγευμα και σε ιδανικές καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, τις τελευταίες δύο ημέρες σημειώθηκαν και μερικές βροχοπτώσεις δροσίζοντας ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα στο προπονητικό κέντρο που βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ενδιάμεσα των προπονήσεων οι ποδοσφαιριστές των Γιαννιωτών χαλαρώνουν με παιχνίδια στην πισίνα του ξενοδοχείου, βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια.