Στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας «χτίζεται» ο νέος ΠΑΣ Γιάννινα

on .

3 5 PHGADIA BEROIA

 Στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας βρίσκεται από χτες το απόγευμα η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα, εκεί όπου τελικά θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ομάδας της Ηπείρου μετά την ακύρωση του ταξιδιού στο Κίελτσε της Πολωνίας.
Με 28 ποδοσφαιριστές η αποστολή, εντός και ο Κολομβιανός Χουάν Περέα.
Η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα θα μείνει στα 3-5 Πηγάδια για συνολικά 9 ημέρες μέχρι την επόμενη Κυριακή 25 Ιουλίου.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε πάει και το 2012 στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας με προπονητή τότε τον Γιάννη Χριστόπουλο. Μάλιστα, το ξενοδοχείο που κατέλυσε χτες η αποστολή είναι το ίδιο που είχε πάει ο ΠΑΣ και το 2012. Το Naoussa Mountain Resort, το οποίο διαθέτει ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο με δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, αλλά και γυμναστήριο. Η τοποθεσία που βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα θεωρείται ιδανική για καλοκαιρινή προετοιμασία καθώς λόγω υψομέτρου η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Το κακό είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα το 2012 είχε κάνει τέσσερα φιλικά προετοιμασίας στα 3-5 Πηγάδια με αντιπάλους τον Πανθρακικό, τη Βέροια, τον Πανιώνιο και την αλβανική Μπίλις, όμως τώρα λόγω της αιφνίδιας αλλαγής του προγράμματος δεν μπορεί να βρει αντίπαλο καθώς δεν βρίσκονται ομάδες στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας αυτή την περίοδο.
O προπονητής Ηρακλής Μεταξάς πήρε στην αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα για τα 3-5 Πηγάδια 28 ποδοσφαιριστές, ενώ σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Κολομβιανός επιθετικός Χουάν Περέα, ο οποίος ενσωματώθηκε στην αποστολή μετά τις ιατρικές εξετάσεις, χωρίς πάντως ακόμα να έχει ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή του. Να σημειωθεί ότι στα 3-5 Πηγάδια πήγε και ο Νιγηριανός Οσάουε, ο οποίος θα δοκιμαστεί κι αν πείσει τον Ηρακλή Μεταξά τότε θα αποκτηθεί. Αντίθετα, παρελθόν από την ομάδα θα πρέπει να θεωρείται ο Παντελής Πανουργιάς καθώς έμεινε εκτός αποστολής. Το συμβόλαιο του νεαρού στόπερ με τον ΠΑΣ έληξε στα τέλη Ιουνίου, συμμετείχε στις προπονήσεις στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, ωστόσο δεν έπεισε το τεχνικό επιτελείο και έμεινε εκτός αποστολής. Από τα τέλη Ιουνίου έχει λήξει και το συμβόλαιο του Αντώνη Οικονομόπουλου, όμως αυτός μπήκε στην αποστολή κι αν ικανοποιήσει, θα του γίνει ανανέωση συμβολαίου.
Τέλος, στα 3-5 Πηγάδια ταξίδεψαν και οι τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές που θα γίνουν επαγγελματίες, οι Ρίζος, Κύρκος και Μίνα. Μια επένδυση στο μέλλον καθώς πρόκειται για ταλαντούχους ποδοσφαιριστές στο κέντρο της άμυνας, στη μεσαία γραμμή, αλλά και την επίθεση.
Αναλυτικά την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Αθανασίου, Σούλης, Κάργας, Παντελάκης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Σιόντης, Τριάδης Αλ, Πήλιος, Λώλης, Λιάσος, Ντομίγνκεθ, Οικονομόπουλος, Καραγιάννης, Καραχάλιος, Μπρένερ, Τριάδης Π., Δούμτσης, Μιλιντσεάνου, Σνάιντερ, Γροσδάνης, Μίνα, Κύρκος, Ρίζος, Οσάουε, Περέα.
Στον Απόλλωνα ο Κάστρο
Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής του περσινού ρόστερ θα συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ελληνική ομάδα, με παρόμοιους στόχους με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά τους Ελευθεριάδη (Λαμία), Καρτάλη (Ατρόμητος), Παμλίδη (Απόλλων Σμύρνης) χτες έγινε γνωστό ότι και ο Φάμπρι Κάστρο θα συνεχίσει την καριέρα του Απόλλωνα. Στη Ριζούπολη ο Φάμπρι Κάστρο θα έχει προπονητή τον Γιάννη Πετράκη και γυμναστή τον Βασίλη Αλεξίου, με τους οποίους είχε συνεργαστεί την πρώτη του σεζόν στα Γιάννινα, ενώ θα συνεχίσει να έχει συμπαίκτη και τον Γιώργο Παμλίδη.
Επιστροφή θεατών στα γήπεδα
Από μεθαύριο Δευτέρα, 19 Ιουλίου, τα γήπεδα στην Ελλάδα ανοίγουν και πάλι τις θύρες τους για φιλάθλους, μετά από 17 μήνες με τον Λευτέρη Αυγενάκη να ανακοινώνει τις προϋποθέσεις και τις κυρώσεις. Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούν οι θεατές να μπαίνουν στα γήπεδα, αλλά και τις κυρώσεις που προβλέπονται και περιλαμβάνουν από πρόστιμα μέχρι και ποινές κεκλεισμένων των θυρών. «Με συντεταγμένα και σταθερά βήματα επιστρέφουμε στην πλήρη κανονικότητα και στον αθλητισμό» επισήμανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογραμμίζοντας ότι «έπειτα από 17 μήνες οι εξέδρες στα ανοικτά και κλειστά γήπεδα θα αποκτήσουν ξανά ζωή και παλμό, κάτι εντελώς αναγκαίο για την ολοκληρωμένη διεξαγωγή των αγώνων, για την προσπάθεια και τον κόπο των αθλητών».
Στην ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 3117, 16/07/2021) για προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Από τις 19 Ιουλίου 2021 επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 25.000 θεατές.
Για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές.
Για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 8.000 θεατές.
Για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 3.000 θεατές.
Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως δεκαπέντε (15) ετών. Οι ανήλικοι άνω των δώδεκα (12) και έως δεκαπέντε (15) ετών προσκομίζουν PCR Test εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή Rapid Test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα. Οι ανήλικοι έως και δώδεκα (12) ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό Self Test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.