Tα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. στην Καστοριά με στόχο την κορυφή

on .

NOI OMADIKH PANELLHNIO 14 7 21

• Η μεγάλη γιορτή της ελληνικής Κωπηλασίας, το 87ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ξεκίνησε χθες στη λίμνη της Καστοριάς, όπου θα διεξαχθούν, για δεύτερη χρονιά φέτος, μαζί οι δύο φάσεις του.

Πρωταγωνιστής στη διοργάνωση, που καταγράφει ρεκόρ συμμετοχών με περισσότερους από 500 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, είναι για μία ακόμη φορά ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο οποίος διαθέτει την πολυπληθέστερη αποστολή ανάμεσα σε 28 σωματεία που συμμετέχουν στους αγώνες με 53 αθλητές και αθλήτριες. Στόχος του ιστορικού σωματείου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, δεν είναι άλλος από την κατάκτηση των δύο τίτλων για το 2021, αυτών του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος! Για την επίτευξή του τα πληρώματα του Ν.Ο.Ι. όλων των κατηγοριών έχουν πραγματοποιήσει εντατική προετοιμασία όλο το προηγούμενο διάστημα ενόψει του Πανελληνίου.

Μέχρι την Κυριακή
Αρχηγός της αποστολής του Ομίλου στην Καστοριά είναι η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου και συνοδοί οι Έφοροι Κωπηλασίας Λάμπρος Ρίζος και Ανάπτυξης Τόνια Σβάιερ. Τους αγώνες θα παρακολουθήσουν από κοντά και άλλα μέλη της Διοίκησης. Οι αγώνες ξεκίνησαν χθες με τα προκριματικά για τις κατηγορίες Παίδων - Κορασίδων και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή, 18 Ιουλίου με τους τελικούς στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών και ελαφρών βαρών.
Σημειώνεται ότι οι τελικοί του 87ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή στη λίμνη της Καστοριάς θα μεταδοθούν μέσω Live Stream από το YouTube και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΟΦΝΣ, www.kopilasia.gr και τη σελίδα της στο facebook. Από το Πανελλήνιο απουσιάζουν οι τέσσερις αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο Στέφανος Ντούσκος, που βρίσκονται στην Ιαπωνία για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ομάδα του Ν.Ο.Ι.
Στο 87ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας θα λάβουν μέρος με τα πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων οι εξής άνδρες, νέοι, έφηβοι και παίδες: Γιώργος Δημητρίου, Γιάννης Τσίλης, Αποστόλης Λαμπρίδης, Θανάσης Παλαιοπάνος, Παύλος Φαϊτάς, Ιάσονας Εξάρχου, Ηλίας Μπλέτσας, Ανδρέας Καρέτσος, Σπύρος Γεωργίου, Λεωνίδας Παλαιοπάνος, Βασίλης Σαραλιώτης, Κων/νος Κασσιούμης, Γιώργος Καππάς, Λεωνίδας Κοπίδης, Λάμπρος Μπότης, Στέφανος Δημητρίου, Βασίλης Ντέμος, Άγγελος Λαγός, Δημήτρης Κούτρας, Κων/νος Τζοβάρας, Νίκος Ντούτσης, Βασίλης Κωστούλας, Νίκος Γκρέμος, Χριστόφορος Μπριασούλης, Άγγελος Φάκας, Δημοσθένης Κουτσογιάννης, Αριστοτέλης Λάππας, Κων/νος Καραγιάννης, Σταύρος Μέγας, Άγγελος Κολιός, Άγγελος Ντούσκος, Δημήτρης Καλτσογιάννης, Αλέξανδρος Ζάρρας, Αλέξανδρος Κατσανάκης, Βασίλης Γκανές. Αναπληρωματικοί: Θανάσης Μάστακας και Γιώργος Τσιώλης.
Στις κατηγορίες Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων θα αγωνιστούν οι εξής αθλήτριες: Κατερίνα Γκόγκου, Νικολέττα Δρούβη, Ευαγγελία Μπομπουγιάννη, Καλυψώ Μαργαρίτη, Ανθή Ντάρα, Δήμητρα Παπαϊωάννου, Έλενα Παπαζαχαρή, Σοφία Παπαζαχαρή, Αγγελική Ευθυμίου, Χριστίνα Παπαϊωάννου, Κλειώ – Αικατερίνη Ντάγκα, Δήμητρα Τζούμα, Μαρκέλλα Κολιάκη, Χριστίνα Μαρκοπούλου, Πολυξένη Χελά και Νεφέλη Ντάρα.
Κοινόβιο Ανάπτυξης
Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα λαμβάνει χώρα στην Καστοριά και κοινόβιο Ανάπτυξης στο οποίο συμμετέχουν από πλευράς Ν.Ο.Ι. οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες Ιάσονας Μουσελίνης, Λύδια Σίκαλου, Παύλος Κουτσαβέλης και Πάρης – Ραφαήλ Κώτσιας, οι οποίοι θα βοηθήσουν ως εθελοντές στους αγώνες.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ