Στα Τρία Πέντε Πηγάδια η προετοιμασία του ΠΑΣ

on .

PAS PROPONHSH 13 7 21

• Στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας θα διεξαχθεί τελικά το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς άλλαξε άρδην το πρόγραμμα μετά την ακύρωση του ταξιδιού στην Πολωνία.
Ήταν δεδομένο ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα επέλεγε έναν ελληνικό προορισμό και οι επιλογές ήταν περιορισμένες. Υπήρχε η σίγουρη λύση του Καρπενησίου, το Πήλιο, αλλά και τα Τρία Πέντε Πηγάδια. Τελικά ο Γιώργος Χριστοβασίλης μαζί με τον προπονητή Ηρακλή Μεταξά επέλεξαν τα Τρία Πέντε Πηγάδια. Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΣ είχε βρεθεί και το 2012 στο συγκεκριμένο προπονητικό κέντρο με προπονητή τότε τον Γιάννη Χριστόπουλο.
Η αναχώρηση του ΠΑΣ Γιάννινα για τα Τρία Πέντε Πηγάδια θα γίνει πιθανότατα την Παρασκευή και η αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας θα μείνει εκεί περίπου 10 ημέρες.

Δοκιμάζεται ο Νιγηριανός Οσάουε
Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής δοκιμάζεται από χτες στις προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για τον Νιγηριανό επιθετικό Οσάγιαμεν Οσάουε που έρχεται από τη Γερμανία και αποτελεί προφανώς επιλογή του Ηρακλή Μεταξά.
Ο Οσάουε είναι 27 χρονών, γεννημένος στις 3 Σεπτεμβρίου 1993 και έχει ύψος 1,81. Είναι κάτοχος αγγλικού διαβατηρίου και δεξιοπόδαρος. Ο Οσάουε πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο στην Αγγλία και στις ακαδημίες της Μπλάκμπερν και στη συνέχεια στην Άκρινγκτον. Ακολούθησαν οι Χάιντ και η Σάουθπορτ που ήταν ο τελευταίος του σταθμός στη Μεγάλη Βρετανία. Από εκεί πήρε μεταγραφή για τη Χάλεσερ της Γερμανίας, με την οποία είχε δύο πολύ πετυχημένες σεζόν με 77 συμμετοχές συνολικά, 23 γκολ και 12 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2016 τον απέκτησε η γερμανική Καιζερλάουτεν και σε 59 συμμετοχές πέτυχε 15 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ.
Το καλοκαίρι του 2018 πήγε στον Ίνγκολσταντ και είχε 16 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα 2, αλλά χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Τον Ιανουάριο του 2019 μεταγράφηκε στην Ίρντιγκεν και μέτρησε 42 συμμετοχές στην Γ κατηγορία της Γερμανίας με 10 γκολ και 6 ασίστ. Το κακό με τον Νιγηριανό επιθετικό υπάστη ρήξη συνδέσμου την περσινή χρονιά και έχει να αγωνιστεί από τις 20 Οκτωβρίου του 2020.

Πέντε χρόνια από την Ευρωπαϊκή έξοδο
Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το αξέχαστο βράδυ 2016 στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα και τον θρίαμβο με 3-0 στο Ζωσιμάδες με αντίπαλο τη νορβηγική Οντ Γκρένλαντ για τα προκριματικά του Europa League. Οριστικά στα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας το βασικό στάδιο προετοιμασίας, δοκιμάζεται ο Νιγηριανός επιθετικός Οσάουε.
Ήταν Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ευρώπη. Και όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά πέτυχε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη και πήρε την πρώτη της ευρωπαϊκή πρόκριση.
Στο πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εντυπωσιακός και συνέτριψε τους Νορβηγούς με 3-0. Ο τότε αρχηγός των Γιαννιωτών Αλέξης Μιχαήλ άνοιξε από νωρίς (7') τον δρόμο των γκολ για να ολοκληρώσουν τον θρίαμβο οι Ισπανοί Ναδάλες (31') και Ακόστα (68'), σε μια ονειρεμένη βραδιά σε ένα κατάμεστο από φιλάθλους "Ζωσιμάδες". Ήταν η μαγική χρονιά της ομάδας με πρωτομάστορα των τότε επιτυχιών τον Γιάννη Πετράκη.