Ένα χρυσό στο Παγκόσμιο για τον Θαν. Παλαιοπάνο!

on .

PALAIOPANOS THANASHS XRYSO 11 7 21

• Μακρά παράδοση σε διεθνείς επιτυχίες έχουν η Γιαννιώτικη Κωπηλασία και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, το σωματείο που την υπηρετεί εδώ και επτά δεκαετίες σχεδόν.

Αυτή η παράδοση συνεχίζεται και φέτος, με τους επίλεκτους αθλητές του Ν.Ο.Ι. να δίνουν δυναμικό «παρών» στους διεθνείς στίβους με τη φανέλα φυσικά της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας.

Χθες λοιπόν μία μεγάλη επιτυχία προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο με τον Θανάση Παλαιοπάνο να κατακτά το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Αθλητών που διεξήχθη στο Ράτσιτσε της Τσεχίας.

Ο Γιαννιώτης Πρωταθλητής έτρεξε στο Διπλό Σκιφ Νέων Ανδρών παρέα με τον Χρήστο Στεργιάκα από το Μαυροχώρι και αφού πέρασαν στον μεγάλο τελικό, κατάφεραν χθες να τερματίσουν πρώτοι με χρόνο 6.23.49, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το πλήρωμα της Γερμανίας (6.25.62) και στην τρίτη εκείνο της Ελβετίας (6.29.12) και να στεφθούν χρυσοί Πρωταθλητές!

Στο συγκεκριμένο αγώνισμα έτρεξαν συνολικά 21 βάρκες από ισάριθμες χώρες! Σημειώνεται εδώ ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διεθνής διάκριση για τον Θανάση Παλαιοπάνο.

Πιο πρόσφατη επιτυχία του ήταν το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι στο Πανευρωπαϊκό Νέων με την Τετράκωπο των Ανδρών. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο έτερος αθλητής του Ν.Ο.Ι. ο οποίος αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Νέων του Ράτσιστε.

Ο Παύλος Φαϊτάς βρέθηκε στην κορυφαία εξάδα του κόσμου στο αγώνισμα της Δικώπου Νέων Ανδρών με τον Δημήτρη Ζωγράφο του ΟΕΑΝΑΒ.

Το Παγκόσμιο του Ράτσιστε είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στην οποία έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα ο νεαρός Γιαννιώτης κωπηλάτης.

Γενικά, η ελληνική αποστολή επιστρέφει από την Τσεχία με αρκετά μετάλλια στις αποσκευές της.