Ο κορωνοϊός ακύρωσε το ταξίδι του ΠΑΣ Γιάννινα στην Πολωνία!

on .

SHMA PAS GIANNINA

Δεν ήταν γραφτό τελικά στον ΠΑΣ Γιάννινα να μεταβεί στο εξωτερικό για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και το Ζέεφελντ της Αυστρίας το 2010.
 Το ταξίδι των Γιαννιωτών στο Κίελτσε της Πολωνίας ακυρώθηκε καθώς προέκυψαν νέα δυσμενή δεδομένα τόσο στο εσωτερικό της ομάδας, όσο και στο μέρος που ήταν να μεταβεί ο ΠΑΣ, στο προπονητικό κέντρο στο Κίελτσε. Τις τελευταίες ημέρες στους σχεδόν καθημερινούς διαγνωστικούς ελέγχους που γίνονται στον ΠΑΣ Γιάννινα εντοπίστηκαν δύο ποδοσφαιριστές θετικοί στον κορωνοϊό, αποτέλεσμα που επαληθεύτηκε και με μοριακό PCR τεστ. Άμεσα οι δύο παίκτες τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ το ευχάριστο είναι ότι στους διαδοχικούς επανελέγχους δεν εντοπίστηκε άλλο κρούσμα, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες αυτή τη φορά η διασπορά στο εσωτερικό της ομάδας να είναι περιορισμένη. 
Κρούσματα στο Κίελτσε  της Πολωνίας
Εκτός όμως από τον εντοπισμό των δύο κρουσμάτων στο εσωτερικό της ομάδας, ο ΠΑΣ Γιάννινα κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα ακόμα δυσμενή παράγοντα. Είναι αρκετές οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες πρόβλημα με τον κορωνοϊό καθώς εντοπίζονται πολλά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές. Μερικές εξ αυτών βρίσκονται στην Πολωνία και συγκεκριμένα στο Κίελτσε που ήταν να βρεθεί και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Τρανταχτό παράδειγμα η πρωταθλήτρια Κύπρου Ομόνοια, στην οποία εντοπίστηκαν παραπάνω από πέντε κρούσματα. Να σημειωθεί ότι η Ομόνοια διαμένει στο προπονητικό κέντρο «Μπινκόφσκι», το οποίο είναι ίδιο με αυτό του ΠΑΣ Γιάννινα σε περίπτωση που ταξίδευε στην Πολωνία.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από κυπριακά ΜΜΕ, οι θετικοί παίκτες της Ομόνοιας θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών στο ξενοδοχείο και να αναχωρήσουν αργότερα από την υπόλοιπη αποστολή της πρωταθλήτριας Κύπρου. Επίσης, τρία κρούσματα έχουν εντοπιστεί και στον κυπριακό Άρη Λεμεσού που δεν έχει μεταβεί ακόμα στο Κίελτσε, ωστόσο είναι ομάδα θα αντιμετώπιζε ο ΠΑΣ Γιάννινα σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας σύμφωνα με τον προγραμματισμό στην Πολωνία. Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι υπάρχει ιικό φορτίο στο Κίελτσε και συνολικά στην Πολωνία τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2.880.000. Όλα αυτά τα αρνητικά δεδομένα  έκαναν τους ιθύνοντες των Γιαννιωτών αρκετά επιφυλακτικούς για το ταξίδι στην Πολωνία και τελικά πάρθηκε η απόφαση να ακυρωθεί  η μετάβαση στην Πολωνία. 
Από τα Γιάννινα η απόφαση  Χριστοβασίλη
Οι οριστικές αποφάσεις για το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας πάρθηκαν χτες το απόγευμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, έφτασε στην πόλη των Ιωαννίνων και βρέθηκε άμεσα στο ΠΕΑΚΙ. Ο μεγαλομέτοχος των Γιαννιωτών είχε σύσκεψη όπου σταθμίστηκαν όλα τα ιατρικά και επιδημιολογικά δεδομένα και τελικά πάρθηκε η απόφαση να μην ταξιδέψει ο ΠΑΣ στην Πολωνία και να παραμείνει στην Ελλάδα. 
Ένα στοιχείο που μέτρησε για να παρθεί η αρνητική απόφαση ήταν το αρκετά υψηλό ιικό φορτίο στη συγκεκριμένη περιοχή της Πολωνίας καθώς αν εντοπίζονταν θετικός εκεί κάποιος ποδοσφαιριστής θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα 14 ημερών, όπως θα συμβεί με τους παίκτες της Ομόνοιας. 
Οι αλλαγές στο πρόγραμμα
Μάλιστα, την απόφαση να μην γίνει το ταξίδι του ΠΑΣ Γιάννινα στην Πολωνία την ανακοίνωσε αυτοπροσώπως ο Χριστοβασίλης στους ποδοσφαιριστές μετά το τέλος της χτεσινής απογευματινής προπόνησης. Ο πρόεδρος της γιαννιώτικης ομάδας σημείωσε στους παίκτες ότι θα διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα προετοιμασίας, σε συνεννόηση πάντα με τον προπονητή Ηρακλή Μεταξά και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο.
 Προς το παρόν πάντως η ομάδα θα παραμείνει τουλάχιστον ακόμα μια εβδομάδα στα Γιάννινα και στη συνέχεια θα μεταβεί σε ελληνικό προορισμό για να γίνει εκεί το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Πιθανότερες επιλογές είναι το Πήλιο ή τα Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας, όχι όμως και το Καρπενήσι που ήταν ο προορισμός του ΠΑΣ Γιάννινα τα προηγούμενα 8 χρόνια. 
Ατομικό οι Πίρσμαν και Τριάδης
Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μπήκε και πάλι χτες ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα, Στέφανος Σιόντης, ο οποίος ορισμένες ημέρες ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα για να μην επιβαρύνει το γόνατο του που προέρχεται από χειρουργείο. Το ευχάριστο είναι ότι χτες ο Γιαννιώτης μεσοαμυντικός έλαβε μέρος και στο δίτερμα και έδειξε να μην νιώθει ενοχλήσεις.
Αντίθετα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν χτες ο Βέλγος Πίρσμαν, αλλά και ο νεοαποκτηθείς Παναγιώτης Τριάδης. Δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό, αλλά ήταν για λόγους αποφόρτισης.
Υπέγραψε ο Γερμανός Σνάιντερ
Από τη χτεσινή προπόνηση απουσίαζε ο Γερμανός επιθετικός Γιαν Μαρκ Σνάιντερ, ο οποίος όμως συμφώνησε και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Γιαννιώτες.
Ο Σνάιντερ βρέθηκε χτες το απόγευμα στα γραφεία της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη και αφού τα βρήκαν σε όλα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Γιαννιώτες, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι διετούς διάρκειας. Η επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του Σνάιντερ αναμένεται να γίνει σήμερα ή το αργότερο αύριο.
Γιορτάζουν οι οπαδοί  του ΠΑΣ Γιάννινα
Τα 55 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣ Γιάννινα και τα γενέθλια της γιαννιώτικης ομάδας αναμένεται να γιορτάσουν σήμερα οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες». 
Οι οργανωμένοι οπαδοί επέλεξαν οι εορταστικές εκδηλώσεις να γίνουν σήμερα Σάββατο με καθυστέρηση δύο ημερών από τα 55α γενέθλια του ΠΑΣ Γιάννινα λόγω του ότι η Πέμπτη ήταν εργάσιμη ημέρα και προκειμένου να υπάρχει μαζικότερη συμμετοχή. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν και πέρυσι στο πέταλο της θύρας 7 των «Ζωσιμάδων» με άναμμα καπνογόνων, ενώ φέτος οι διοργανωτές υπόσχονται ακόμα περισσότερες εκπλήξεις.