Δοκιμάζεται ο Γερμανός επιθετικός Σνάιντερ

on .

SNAINTER PAS DOKIMH

• Μετά τον τερματοφύλακα Βασίλη Σούλη ένας ακόμα ποδοσφαιριστής προπονείται αυτές τις ημέρες με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα και δοκιμάζεται από τον προπονητή Ηρακλή Μεταξά. Ο λόγος για τον Γερμανό επιθετικό Γιαν Μαρκ Σνάιντερ.
Ο Γιαν Μαρκ Σνάιντερ είναι γεννημένος στις 25 Μαρτίου του 1994 στο Αμβούργο, έχει ύψος 1,78 μέτρα, αγωνίζεται στο κέντρο της επίθεσης και είναι δεξιοπόδαρος. Ο Σνάιντερ ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της γενέτειρας του, του Αμβούργου και στη συνέχεια μεταπήδησε στην Μπλανκενέζε, ομάδα του δυτικού Αμβούργου, με την οποία σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Άιντραχτ Νόρντερστεντ και Χάλστενμπεκ. Το καλοκαίρι του 2015 ο Σνάιντερ πήρε μεταγραφή στη δεύτερη ομάδα της Σέντ Πάουλι, με την οποία είχε τέσσερις γεμάτες σεζόν με 85 συμμετοχές, 37 γκολ και 22 ασίστ. Ενδιάμεσα προωθήθηκε και στην πρώτη ομάδα της Σεντ Πάουλι και είχε 27 συμμετοχές και 2 γκολ στην Μπουντεσλίγκα 2.
Ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του 27χρονου Σνάιντερ ήταν η Γιαν Ρέγκενσμπουργκ, με την οποία είχε 32 συμμετοχές την τελευταία διετία, έχοντας πετύχει δύο γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σνάιντερ δεν έχει αγωνιστεί ποτέ εκτός Γερμανίας κι αν τον αποκτήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξει στο εξωτερικό. Προφανώς η επιλογή ανήκει στον Ηρακλή Μεταξά που γνωρίζει παίκτες από τη Γερμανία και μένει να φανεί αν θα αποκτηθεί. Χτες πάντως ο Σνάιντερ πέρασε από εργομετρικά τεστ και ιατρικές εξετάσεις.

Μόνο πρωινή προπόνηση
Η χτεσινή ήταν η μοναδική ημέρα που δεν έγινε διπλή προπόνηση, αλλά μόνο πρωινή. Προληπτικά ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο έκαναν οι Εραμούσπε και Πίρσμαν, ενώ ο Σιόντης και ο υπό δοκιμή Σνάιντερ δεν συμμετείχαν στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης, δηλαδή στο εσωτερικό δίτερμα.
Από σήμερα οι προπονήσεις είναι και πάλι διπλές, πρωί και απόγευμα, ενώ το Σάββατο θα γίνει μόνο μία προπόνηση καθώς την Κυριακή η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα θα αναχωρήσει οδικώς για το Κίελτσε της Πολωνίας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

55 χρονών ο ΠΑΣ Γιάννινα
Τα 55α γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς σαν σήμερα, στις 8 Ιουλίου του 1966, το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων με την υπ’ αριθμόν 366/1966 απόφασή του έδινε έγκριση για την ίδρυση ενός νέου σωματείου, του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έμελλε να γίνει ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ηπείρου.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα, προήλθε από τις διαδοχικές συγχωνεύσεις των ομάδων Ατρόμητος, Αβέρωφ και Ολυμπιακός Ιωαννίνων. Στις 30 Ιουνίου 1966 ο δικηγόρος Πύρρος Ναθαναήλ ως πληρεξούσιος δικηγόρος του «Αθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων» κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων την υπ’ αριθμό καταθέσεως 307/1966 αίτηση για την έγκριση του νέου τροποποιημένου καταστατικού με την νέα ονομασία «Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ» και ζητήθηκε να εκδοθεί αμέσως απόφαση για να μπει η νέα ομάδα στην κλήρωση του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής.