Με διπλές προπονήσεις η προετοιμασία του ΠΑΣ

on .

PAS METAKSAS PROPONHSH 6 7 21

Με διπλή προπόνηση συνεχίστηκε και χτες η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα, λίγες ημέρες πριν η ομάδα αναχωρήσει για το Κιέλτσε της Πολωνίας όπου θα το βασικό στάδιο ενόψει της νέας σεζόν. Εκτός προπονήσεων ο Πανουργιάς, μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα ο αρχηγός Σιόντης, αλλά και ο νεαρός επιθετικός Μίνα.
Η εβδομάδα που διανύουμε είναι εβδομάδα διπλών προπονήσεων για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με εξαίρεση σήμερα Τετάρτη που θα γίνει μόνο μία. Κάθε πρωί οι ποδοσφαιριστές της γιαννιώτικης ομάδας δουλεύουν πάνω στη φυσική κατάσταση με τον προπονητή φυσικής κατάστασης Γιάννη Νουρουντό και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις φυσικής κατάστασης, λειτουργική δύναμη και αερόβια προπόνηση.
Στην απογευματινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα δούλεψαν πάνω στο passing game και τα παιχνίδια με τη μπάλα σε περιορισμένο χώρο, ενώ σιγά σιγά ο Ηρακλής Μεταξάς και το τεχνικό επιτελείο αρχίζουν να προσθέτουν στο πρόγραμμα και ορισμένες ασκήσεις τακτικής. Ένα πρώτο στοιχείο του τρόπου δουλειάς του νέου προπονητή είναι ότι μιλάει αρκετά στους παίκτες του, στο τέλος κάθε άσκησης τους φωνάζει κοντά του, είναι αρκετά πιο εκφραστικός σε σύγκριση με τον Γιαννίκη και τους επιβραβεύει σε κάθε καλή ενέργεια τους.
Χαρακτηριστικό είναι ένα στιγμιότυπο από την απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας. Μετά το τέλος του προγράμματος ο Ηρακλής Μεταξάς μάζεψε τους παίκτες του στο κέντρο του γηπέδου και τους έβαλε να καθίσουν φτιάχνοντας έναν κύκλο. Ο προπονητής του ΠΑΣ αφηγήθηκε στους παίκτες του μια διδακτική ιστορία για έναν τότε 13χρονο Γερμανό ποδοσφαιριστή που τώρα παίζει στην Εθνική του ομάδα και το πώς κατάφερε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Το συμπέρασμα της ιστορίας του Μεταξά ήταν ότι το βασικό για έναν παίκτη είναι να βάλει το γκολ και όχι αν θα κάνει μια φαντεζί προσπάθεια που ναι μεν θα την χειροκροτήσει ο κόσμος αλλά η ομάδα θα χάσει το γκολ. Οι παίκτες και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο άκουσαν ευλαβικά την ιστορία του 54χρονου τεχνικού.
Το ευχάριστο νέο από τη χτεσινή προπόνηση μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα και ο αρχηγός Στέφανος Σιόντης. Ο 33χρονος Γιαννιώτης μεσοαμυντικός έμεινε παραπάνω από 5 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Τελευταίο του παιχνίδι ήταν στη νίκη με 0-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 27 Ιανουαρίου. Στην αρχή ο Σιόντης ακολούθησε θεραπευτική αγωγή για το οίδημα στο γόνατο, όμως τελικά δεν απέφυγε το χειρουργείο και υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση από τον γιατρό του ΠΑΣ και διακεκριμένο ορθοπεδικό, Σταύρο Ριστάνη.
Ήδη από τη Δευτέρα έχει μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και ο 17χρονος επιθετικός Λεωνίδας Μίνα. Υπενθυμίζεται ότι οι Ρίζος, Κύρκος και Μίνα είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομών που θα γίνουν επαγγελματίες. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η υπογραφή των επαγγελματικών συμβολαίων. Τέλος, από τη χτεσινή προπόνηση απουσίαζε ο Πανουργιάς, ο οποίος εξασφάλισε ειδική άδεια.

Ανακοινώνονται τα φιλικά
Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν και τα φιλικά της καλοκαιρινής του ΠΑΣ Γιάννινα, συνολικά και όχι μόνο αυτά που θα γίνουν στην Πολωνία.
Μέχρι στιγμής έχουν φιξαριστεί 7 φιλικά προετοιμασίας, τα τέσσερα στην Πολωνία και τα τρία με την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Το πρώτο φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι με την πολωνική Γκόρνικ Λέτσνα τη Δευτέρα 12 Ιουλίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τρία φιλικά στις 16, 18 και 21 Ιουλίου με αντιπάλους τον κυπριακό Άρη Λεμεσού, μια ισραηλινή και ακόμα μια πολωνική ομάδα.
Ήδη έχουν ανακοινωθεί και τρία φιλικά με την επιστροφή στην Ελλάδα. Στις 4 Αυγούστου με τη Λαμία στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», στις 8 Αυγούστου με τον Παναιτωλικό στο Emileon του Αγρινίου και στις 14 Αυγούστου με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης.

Κοντά στον Απόλλωνα ο Κάστρο
Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται πως οδεύει προς τον Απόλλωνα Σμύρνης του Γιάννη Πετράκη. Ο λόγος για τον Κολομβιανό Φάμπρι Κάστρο.
Μετά τον Γιώργο Παμλίδη που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τον Απόλλωνα Σμύρνης φαίνεται ότι θα μεγαλώσει η «γιαννιώτικη παροικία» στη Ριζούπολη καθώς ο Φάμπρι Κάστρο είναι κοντά σε συμφωνία με την «Ελαφρά Ταξιαρχία».
Ο Γιάννης Πετράκης που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα θέλει να έχει αρκετούς γνώριμους παίκτες στο ρόστερ. Στο τεχνικό επιτελείο υπάρχει ήδη ο γυμναστής Βασίλης Αλεξίου, επιστήθιος φίλος και συνεργάτης του Πετράκη, ενώ αποκτήθηκε και ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ την περσινή σεζόν, Γιώργος Παμλίδης.
Όπως όλα δείχνουν, κοντά στον Απόλλωνα είναι και ο Φάμπρι Κάστρο. Σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει ο 29χρονος μεσοαμυντικός επιθυμούσε την επιστροφή στην πατρίδα του την Κολομβία, λόγω της εγκυμοσύνης της γυναίκας του που περιμένει το δεύτερο παιδί τους, κάτι τέτοιο όμως φαίνεται να μην ισχύει, αφού ο ίδιος είναι κοντά στο να παραμείνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Φάμπρι Κάστρο ήρθε στον ΠΑΣ το καλοκαίρι του 2018 από την ελβετική Σερβέτ και σε 3 γεμάτες χρονιές είχε 66 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας της Ηπείρου, εκ των οποίων οι 32 στην Super League. O Κάστρο πέτυχε τρία γκολ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ.