Ψάχνει το «μπαμ» με Κόντε ο Χριστοβασίλης!

on .

PAS GIANNINA 4 7 2021

• Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα το πρωί στο ΠΕΑΚΙ οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά τα εργομετρικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Με την πολωνική Γκόρνικ Λέτσνα το πρώτο φιλικό προετοιμασίας τη Δευτέρα 12 Ιουλίου. Θετικός ο Ισπανός γκολτζής Πέδρο Κόντε για επιστροφή στα Γιάννινα, μεταγραφικό σενάριο και για Περέα. Στην αυστριακή Άλταχ ο Κροάτης επιθετικός Κρίζμαν. Δεκατρία χρόνια στην προεδρία του ΠΑΣ Γιάννινα συμπλήρωσε ο Γιώργος Χριστοβασίλης.
Με τη διεξαγωγή των καθιερωμένων και απαραίτητων εργομετρικών τεστ κύλησε το Σαββατοκύριακο για τον ΠΑΣ Γιάννινα και σήμερα οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στις προπονήσεις.

Τα εργομετρικά έγιναν από τον προπονητή φυσικής κατάστασης Γιάννη Ντουρουντό, υπό την καθοδήγηση όπως κάθε χρονιά του εργοφυσιολόγου και καθηγητή στα ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θανάση Τζιαμούρτα, μαζί φυσικά με τους φυσικοθεραπευτές που ανέλαβαν την αποκατάσταση των παικτών. Οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε 3 γκρουπ και τα εργομετρικά έγιναν σε δύο ημέρες.
Επιστροφή με διπλές προπονήσεις
Σήμερα το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και θα συνεχιστεί η καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας. Τις επόμενες ημέρες οι προπονήσεις θα είναι διπλές, πρωί και απόγευμα, και σιγά σιγά το τεχνικό επιτελείο θα ανεβάζει την ένταση των προγραμμάτων. Στόχος του Ηρακλή Μεταξά είναι να σχηματίσει αυτές τις 5-6 ημέρες σαφή εικόνα για το ρόστερ, προκειμένου να επιλέξει ποιους παίκτες θα πάρει στην αποστολή για την Πολωνία, αλλά και σε ποιες θέσεις θα ζητήσει από τη διοίκηση την μεταγραφική ενίσχυση.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα περιλαμβάνει 25 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τρεις είναι οι νεαροί Ρίζος, Κύρκος και Μίνα από την Κ 19 που θα υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών θα ανακοινωθεί και επίσημα ότι γίνονται επαγγελματίες. Πρόκειται για μια επένδυση στο μέλλον. Ο 18χρονος Ιάσονας Κύρκος αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, ο 19χρονος Γιάννης Ρίζος είναι αμυντικός με πολύ καλά στοιχεία, ενώ ο 17χρονος Λεωνίδας Μίνα είναι επιθετικός που έχει πετύχει αρκετά γκολ στα τμήματα υποδομής των Γιαννιωτών.
Κυριακή η αναχώρηση για Πολωνία
Το Σάββατο θα διεξαχθεί μόνο πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές θα είναι ελεύθεροι για να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν για το ταξίδι στην Πολωνία. Το πρωί της Κυριακής 11 Ιουλίου η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα θα αναχωρήσει οδικώς για το Κιέλτσε της Πολωνίας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί φέτος το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.
Μετά από 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Καρπενήσι και το ξενοδοχείο Avaris, φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα επέλεξε να κάνει στο εξωτερικό το βασικό στάδιο προετοιμασίας, κυρίως λόγω των φιλικών που έχει τη δυνατότητα να δώσει με ομάδες του εξωτερικού, αλλά και λόγω των ιδανικών εγκαταστάσεων.
Φιλικό στις 12 Ιουλίου
με Γκόρνικ Λέτσνα
Μάλιστα, χτες έγινε γνωστό και το πρώτο φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας των Γιαννιωτών. Αυτό θα είναι με αντίπαλο τη Γκόρνικ Λέτσνα, ομάδα της Πολωνίας που αγωνίζεται στην Β κατηγορία. Το φιλικό θα διεξαχθεί την επόμενη Δευτέρα 12 Ιουλίου στις 18:00 και θα είναι το πρώτο τεστ των Γιαννιωτών.
Το γεγονός ότι ο ΠΑΣ θα δώσει φιλικό αγώνα την επόμενη ημέρα από την άφιξη του στην Πολωνία αποδεικνύει ότι ο Μεταξάς θέλει άμεσα αγώνες προκειμένου να διαπιστώσει το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας, τα θετικά και τα αρνητικά της. Ο 54χρονος τεχνικός και το τεχνικό του επιτελείο θα ξεκινήσει το μοντάρισμα της ομάδας, αρχής γενομένος από το φιλικό με τη Γκόρνικ. Στη συνέχεια θα γίνουν ακόμα δύο ή τρία φιλικά. Οι ημερομηνίες είναι σίγουρα 18 και 21 Ιουλίου και ενδέχεται να γίνει ακόμα ένα φιλικό με Άρη Λεμεσού από την Κύπρο που θα βρίσκεται κι αυτός στο Κίελτσε της Πολωνίας για προετοιμασία.
Ανοιχτός σε επιστροφή ο Κόντε
Ανοιχτός είναι ο δρόμος της επιστροφής στα Γιάννινα του Ισπανού επιθετικού Πέδρο Κόντε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί και πάλι με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά: Ο Ισπανός Πέδρο Κόντε αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα με απόλυτη επιτυχία για μια διετία από το 2016 έως το 2018. Είναι μακράν ο καλύτερος επιθετικός παίκτης των Γιαννιωτών τα τελευταία 20 χρόνια και σε 61 συμμετοχές με τους Γιαννιώτες πέτυχε 34 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ. Ο Κόντε έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς σκόραρε και άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι με την Άλκμααρ στο Περιστέρι.
Το καλοκαίρι του 2018 και συγκεκριμένα στις 27 Αυγούστου, παραμονή τότε του παιχνιδιού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, η Μπανίγιας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξαγόρασε τη ρήτρα του Κόντε καταβάλλοντας στον ΠΑΣ Γιάννινα άμεσα ένα ποσό της τάξης των 900.00 ευρώ. Έκτοτε ο Κόντε βρίσκεται στα ΗΑΕ υπέγραψε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και με τη Μπανίγιας, αλλά και με τη Σαμπάμπ Ντουμπάι, ενώ φέτος αγωνίστηκε δανεικός στην Αλ Ντάφρα με την οποία πέτυχε 5 γκολ σε 13 συμμετοχές από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος της σεζόν.
Ο 33χρονος σε λίγες ημέρες (σ.σ. 26 Ιουλίου έχει γενέθλια) Πέδρο Κόντε διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τα Ιωάννινα και έχει πολλούς Γιαννιώτες φίλους. Ο ίδιος ο Κόντε εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στον ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα με πολύ λιγότερα χρήματα από τα ποσά που δημοσιεύθηκαν σε ΜΜΕ με ελεγχόμενες και κατευθυνόμενες πληροφορίες. Η επιθυμία του Χριστοβασίλη είναι να φέρει τον Κόντε πίσω στα Γιάννινα για να "ζεστάνει" τον κόσμο της ομάδας, όμως παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες το αφεντικό των Γιαννιωτών δεν έχει ακόμα καταθέσει επίσημη πρόταση στον Ισπανό ποδοσφαιριστή. Ενδεχομένως αυτή να γίνει εντός των επόμενων ημερών. Όλα δείχνουν πάντως ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες επιστροφής του Ισπανού γκολτζή, κάτι που αποτελεί διακαή πόθο των φιλάθλων.
Συμπλήρωσε 13  χρόνια ο Χριστοβασίλης
Εν τω μεταξύ, το Σάββατο συμπληρώθηκαν ακριβώς 13 χρόνια από την ημέρα που ο ΠΑΣ Γιάννινα άλλαζε σελίδα στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς και ξεκινούσε εποχή Γιώργου Χριστοβασίλη. Η διαδικασία ανάμεσα σε Αλέξη Κούγια και Γιώργο Χριστοβασίλη υπήρξε χρονοβόρα, η διαπραγμάτευση σκληρή αλλά στις 3 Ιουλίου 2008 με ανακοινώσεις και από τις δυο πλευρές, βγήκε λευκός καπνός και υπεγράφη η σύμβαση πωλήσεως του 87,12% των μετοχών από τον γνωστό ποινικολόγο στον επιχειρηματία από τα Άγναντα Άρτας.
Εκπληρώθηκε το ευρωπαϊκό όνειρο
Στα δεκατρία αυτά χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της γιαννιώτικης ΠΑΕ ο Χριστοβασίλης, έχουν σημειωθεί γεγονότα που «απογείωσαν», έκαναν υπερήφανους αλλά και πίκραναν τους απανταχού φιλάθλους του ΠΑΣ. Επί θητείας του, καταγράφηκε η σπουδαιότερη στιγμή στην 55χρονη πορεία της ομάδας. Το ευρωπαικό όνειρο έγινε πραγματικότητα το 2016 από το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη και τα παιχνίδια με την Όντ και την Άλκμααρ θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στις μνήμες όλων.
Ο ΠΑΣ στην πρώτη χρονιά του Χριστοβασίλη πανηγύρισε την έπανοδό του στη Super League με προπονητή τον Όγιος. Το 2010 οι συνταγές μεταγραφών αεροδρομίου δεν έπιασαν στην ομάδα και υποβιβάστηκε για να επανέλθει επί Ντεμόλ στην Super League και να εδραιωθεί σε αυτήν.
Ποιος να ξεχάσει το υγιές σύνολο του Άγγελου Αναστασιάδη το 2012 αλλά και την ομάδα που έφτασε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος με τον Γιάννη Χριστόπουλο στον πάγκο την επόμενη χρονιά, με άπαντες να μένουν με την… χαρά, μιας και η ευρωπαϊκή έξοδος δεν ήρθε λόγω μη αδειοδότησης. Από τον Ιανουάριο του 2014 έως το 2019, η ομάδα πορεύτηκε με τον Γιάννη Πετράκη και οι διακρίσεις ήταν ουκ ολίγες πέρα από την επιτυχία του 2016.
Τη σεζόν 2018-19 ο «Άγιαξ της Ηπείρου» υποβιβάστηκε, πέφτοντας θύμα της περιβόητης αναδιάρθρωσης, το κεφάλαιο Γιάννης Πετράκης έκλεισε αλλά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έδωσε τα κλειδιά στον Αργύρη Γιαννίκη του οποίου το έργο κατά την διετή του παρουσία στον πάγκο του ΠΑΣ κρίθηκε ως πετυχημένο πριν αποτελέσει παρελθόν πριν δυο μήνες και τον διαδεχθεί ο Ηρακλής Μεταξάς.
Η ομάδα αποδείχτηκε περαστική από την Super League 2 , παρέμεινε εύκολα στην Super League την σεζόν 2020-21 αλλά την μεγάλη πορεία την περίεργη περασμένη χρονιά λόγω της πανδημίας, ο ΠΑΣ την έκανε στο Κύπελλο Ελλάδος. Απέκλεισε τον Ατρόμητο, τον Παναθηναϊκό με δυο νίκες σε Αγρίνιο και Λεωφόρο και κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του θεσμού. Επί προεδρίας Χριστοβασίλη πραγματοποιήθηκε η ακριβότερη πώληση όλων των εποχών, με τη μεταγραφή του Ντίνου Μαυροπάνου στην Άρσεναλ. Όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν κι άλλες μετακινήσεις παικτών σε συλλόγους εντός και εκτός συνόρων που προκάλεσαν αίσθηση. Αυτές των Μάριου Οικονόμου στην Κάλιαρι, Τόμας Ντε Βινσέντι και Λεονάρντο Κούτρη στον Ολυμπιακό, Κόντε σε ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλες.