Με διπλές προπονήσεις συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROETOIMASIA'

Με διπλές προπονήσεις, πρωί και απόγευμα, συνεχίστηκε χτες η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα, παρόντος του Αργεντινού αμυντικού Ροντρίγκο Εραμούσπε, ο οποίος επέστρεψε στη βάση του στα Ιωάννινα.  
Ο Ροντίγκο Εραμούσπε ήταν ο τελευταίος παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα που μπήκε χτες στις προπονήσεις της γιαννιώτικης ομάδας. Ο Αργεντινός στόπερ, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους Γιαννιώτες, έφτασε στην πόλη των Ιωαννίνων το βράδυ της Πέμπτης και χτες Παρασκευή ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, γνωρίζοντας μάλιστα από κοντά το νέο προπονητή Ηρακλή Μεταξά και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο.
Οριστικά παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα αποτελούν οι Χουτεσιώτης, Κάστρο, Παμλίδης, Νάουμετς και Κρίζμαν, μαζί φυσικά με τους Ελευθεριάδη και Καρτάλη που έχουν ήδη ανακοινωθεί από Λαμία και Ατρόμητο αντίστοιχα.
Οι τρεις ανανεώσεις που έχουν γίνει αφορούν τον τερματοφύλακα Λοντίγκιν, τον αμυντικό Εραμούσπε και τον αρχηγό και μεσοαμυντικό Σιόντη. 
Πλέον το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα αριθμεί συνολικά 25 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τρεις είναι οι προερχόμενοι από την Κ 19 Ρίζος, Κύρκος και Μίνα, οι οποίοι θα υπογράψουν εντός των προσεχών ημερών επαγγελματικά συμβόλαια. Η ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική για τους Γιαννιώτες, οι οποίοι έχουν πολλά κενά, ιδίως στη μεσαία και την επιθετική γραμμή. 
Στη χτεσινή απογευματινή προπόνηση ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα οι Στέφανος Σιόντης και Λεωνίδας Μίνα.
Ο Γιαννιώτης αρχηγός επανέρχεται σιγά σιγά μετά την αρθροσκόπηση και το χειρουργείο που έκανε στο γόνατο, ενώ ο Μίνα αντιμετώπισε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού από πρόσφατο παιχνίδι της Κ 19 του ΠΑΣ Γιάννινα.
Εργομετρικά τεστ  το Σαββατοκύριακο
Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα θα χωριστούν σε τρία γκρουπ και θα περάσουν από εργομετρικά τεστ υπό τις οδηγίες του προπονητή γυμναστή φυσικής κατάστασης Γιάννη Ντουρουντού και του φυσιοθεραπευτή Φίλιππου Σκόρδου. Τα εργομετρικά είναι ένα υπεραπαραίτητο εργαλείο για το τεχνικό επιτελείο προκειμένου να καταρτίσει ανάλογα το πρόγραμμα των προπονήσεων, γνωρίζοντας τις αναλυτικές μετρήσεις κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. 
Φιλικό με Αστέρα Τρίπολης
Εν τω μεταξύ, χτες οριστικοποιήθηκε ένα ακόμα φιλικό προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα, με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία το Σάββατο 14 Αυγούστου. 
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ήδη κλείσει τρία φιλικά με ομάδες του εξωτερικού κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κίελτσε της Πολωνίας. Τα δύο εξ αυτών οριστικοποιήθηκαν για τις 18 και 21 Ιουλίου, χωρίς ακόμα να έχουν ανακοινωθεί οι ομάδες που θα είναι αντίπαλοι των Γιαννιωτών. 
Μετά την επιστροφή της ομάδας από την Πολωνία ο ΠΑΣ έχει ήδη προγραμματίσει τρία φιλικά με ελληνικές ομάδες, όλα εκτός έδρας. Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει τη Λαμία στο "Αθανάσιος Διάκος", ενώ την Κυριακή 8 Αυγούστου θα παίξει με τον Παναιτωλικό στο Emileon του Αγρινίου. Το τρίτο φιλικό μετά την επιστροφή του από την Πολωνία θα γίνει με τον Αστέρα στην Τρίπολη. 
Συγκεκριμένα ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 14 Αυγούστου στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" τον Αστέρα Τρίπολης, σε μια δυνατή αναμέτρηση μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη για τις 21 Αυγούστου.