Έναρξη προετοιμασίας με νέα πρόσωπα για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Με αρκετά νέα πρόσωπα, νέο προπονητή και αρκετές αλλαγές αρχίζει σήμερα η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της σεζόν 2021-2022.
Η περσινή σεζόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιτυχημένη για τους Γιαννιώτες καθώς εξασφάλισαν άνετα την παραμονή στην Super League, ενώ έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Συνολικά, η διετία με τον Αργύρη Γιαννίκη στην τεχνική ηγεσία άφησε θετικό πρόσημο καθώς πέρα από τις επιτυχίες, στο μεγαλύτερο χρονικό κομμάτι ο ΠΑΣ έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο κατοχής και δημιουργίας.
Πλέον, ο Γιαννίκης αποτελεί παρελθόν και το παρόν είναι ο Ηρακλής Μεταξάς. Ο 54χρονος Ελληνογερμανός προπονητής θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Ηπείρου για τα επόμενα δύο χρόνια, με προφανή στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα και ει δυνατόν να ανεβάσει την ομάδα ένα σκαλί παραπάνω. Μαζί με τον Μεταξά, υπάρχουν και άλλα δύο νέα πρόσωπα στο τεχνικό επιτελείο. Βοηθός προπονητή και άμεσος συνεργάτης του Μεταξά θα είναι ο Θανάσης Στάικος, στη θέση του Νίκου Μπαδήμα, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη. Επίσης, προπονητής τερματοφυλάκων ανέλαβε ο πολύπειρος Σέρβος Σλόμπονταν Σούιτσα στη θέση του Σπύρου Χριστόπουλου. Τέλος, στη θέση του παρέμεινε ο Γιάννης Ντουρουντός, ο προπονητής φυσικής κατάστασης, που έχει πιάσει δουλειά εδώ και αρκετές ημέρες με τους παίκτες που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό στα τέλη της περασμένης σεζόν.

Αιματολογικές εξετάσεις το πρωί
Σήμερα και αύριο το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα θα υποβληθούν σε αιματολογικές και ιατρικές εξετάσεις, όντας χωρισμένοι σε δύο γκρουπ. Όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα υποβλήθηκαν σε νέα τεστ κορωνοϊού και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα το πρωί, με την ευχή όλων να μην υπάρχουν θετικοί και η ομάδα να αφήσει πίσω της την κακή παρένθεση των play out.

Στις 18:30 η πρώτη προπόνηση
Το απόγευμα στις 18:30 στο ΠΕΑΚΙ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν. Ενδεχομένως να υπάρξουν νέα πρόσωπα σε ποδοσφαιριστές, κάτι που συνηθίζει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα τα τελευταία χρόνια. Μέχρι στιγμής πάντως, υπάρχουν επισήμως 3 ανανεώσεις συμβολαιών και μόλις μία μεταγραφή.
Συγκεκριμένα, ανανέωσαν τα συμβόλαια τους και παρέμειναν στα Γιάννινα οι Λοντίγκιν, Εραμούσπε και ο αρχηγός Σιόντης. Μοναδική μεταγραφή μέχρι τώρα είναι ο Παναγιώτης Τριάδης, ο αδερφός του Αλέξη Τριάδη, ο οποίος αγωνίζεται ήδη στον ΠΑΣ από τον περασμένο Ιανουάριο.
Στον αντίποδα έχουν αποχωρήσει αρκετοί ποδοσφαιριστές από τους βασικούς της περσινής ομάδας, όπως οι Ελευθεριάδης, Καρτάλης, Παμλίδης, Κρίζμαν και άλλοι, χωρίς ακόμα να έχουν αντικατασταθεί, κάτι που γεμίζει αμφιβολίες και ερωτηματικά τους Γιαννιώτες φιλάθλους. Η επόμενη σεζόν θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική, ο κόσμος θα επιστρέψει στις κερκίδες και χρειάζονται προσεγμένες, εύστοχες και κυρίως έγκαιρες επιλογές από τους διοικούντες του ΠΑΣ Γιάννινα.