O Στέφ. Ντούσκος στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς

on .

NTOYSKOS STEFANOS

• Για την Ιαπωνία αναχώρησε χθες η Ολυμπιακή ομάδα της Κωπηλασίας, η οποία πριν ριχτεί στη μάχη για Ολυμπιακά μετάλλια, θα πραγματοποιήσει το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, ώστε να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες της.
Μέλος της ομάδας είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και έκτος Ολυμπιονίκης του Ρίο Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος θα αγωνιστεί στο Σκιφ των Ανδρών, έχοντας βάλει τον πήχη ψηλά και στοχεύοντας σε μία θέση στο βάθρο! Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης έχει δουλέψει σκληρά τα τελευταία δύο χρόνια προετοιμαζόμενος για την Ολυμπιάδα του Τόκιο. Στον αγώνα του αυτό τον υποστηρίζει ως περήφανος χορηγός, σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας του, η SOLIDUS Χρηματιστηριακή.
Με ανακοίνωσή της, η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων εκφράζει και δημόσια τις πιο θερμές ευχές της στον Στέφανο για μία πολύ καλή παρουσία και ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τονίζοντας ωστόσο πως «και μόνο η συμμετοχή αποτελεί από μόνη της μεγάλη επιτυχία».
Παλαιοπάνος – Φαϊτάς στο Παγκόσμιο Νέων
Παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών θα έχει, για μία ακόμη χρονιά, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, καθώς δύο επίλεκτοι αθλητές του θα τρέξουν σ' αυτό με την ελληνική Εθνική Ομάδα. Πρόκειται για τον Θανάση Παλαιοπάνο, ο οποίος θα αγωνιστεί στο Διπλό Σκιφ Νέων Ανδρών παρέα με τον Χρήστο Στεργιάκα από το Μαυροχώρι και για τον Παύλο Φαϊτά, ο οποίος θα λάβει μέρος στο αγώνισμα της Δικώπου Νέων Ανδρών με τον Δημήτρη Ζωγράφο του ΟΕΑΝΑΒ. Ο Θανάσης είναι αθλητής με πλούσια εμπειρία σε διεθνείς αγώνες. Πιο πρόσφατη επιτυχία του, το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι στο Πανευρωπαϊκό Νέων με την Τετράκωπο των Ανδρών. Ο Παύλος έτρεξε πέρυσι στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων με την Τετράκωπο Εφήβων παίρνοντας την πρώτη θέση στον μικρό τελικό του αγωνίσματος.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23 θα διεξαχθεί στο Ράτσιτσε της Τσεχίας το διάστημα 9 έως 11 Ιουλίου. Η ελληνική αποστολή αναχωρεί γι’ αυτό την ερχόμενη Κυριακή, 4 Ιουλίου.