Διάψευση του ΠΑΣ Γιάννινα σε δημοσιεύματα για τον Γιαννίκη

on .

GIANNIKHS ARGYRHS

• Σε αγωνιστική αδράνεια έμεινε το Σαββατοκύριακο ο ΠΑΣ Γιάννινα λόγω των 5 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19 και της απόφασης της Super League για αναβολή της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης, η οποία μετατέθηκε για την Τετάρτη 19 Μαΐου. Πήρε παράταση το σίριαλ της παραμονής ή όχι του Αργύρη Γιαννίκη στην τεχνική ηγεσία, ενώ η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα διέψευσε σαββατιάτικα δημοσιεύματα περί αρνητικής απάντησης του Τρικαλινού τεχνικού. Ανανέωσε στην ομάδα της Ηπείρου για ένα χρόνο ο τερματοφύλακας Λοντίγκιν. Κανένα νέο κρούσμα στην ομάδα μετά τον επαναληπτικό έλεγχο, εκ νέου διαγνωστικά τεστ σήμερα το πρωί. Υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Λάρισα μετά την ήττα (3-1) στον Βόλο, στο μπαράζ ο Παναιτωλικός μετά την ήττα (1-3) από τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο. Σώθηκε οριστικά ο ΟΦΗ που πέρασε νικηφόρα (0-2) από τη Λαμία.
Μπορεί η αναβολή του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα Σμύρνης να άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός αγωνιστικής δράσης, ωστόσο το ρεπορτάζ της γιαννιώτικης ομάδας ήταν πλούσιο το Σαββατοκύριακο και με αρκετά ενδιαφέροντα ζητήματα. Κυρίαρχο θέμα η παραμονή ή μη του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο, αλλά και η ανανέωση για ένα χρόνο του συμβολαίου του Γιούρι Λοντίγκιν. Ο Ελληνορώσος πορτιέρο θα υπερασπίζεται την εστία της γιαννιώτικης ομάδας και την επόμενη σεζόν.

Πήρε παράταση το... σίριαλ Γιαννίκη
Το πρωί του Σαββάτου κυκλοφόρησαν αρκετά δημοσίευματα που έκαναν λόγο για λύση της συνεργασίας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αργύρη Γιαννίκη και αρνητική απάντηση του 41χρονου προπονητή στην πρόταση του Γιώργου Χριστοβασίλη. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sportime ο Γιαννίκης δεν απάντησε καν στην πρόταση της γιαννιώτικης ομάδας, θέτοντας ουσιαστικά, όπως αναφέρει η αθλητική εφημερίδα, τον εαυτό του εκτός ΠΑΣ Γιάννινα.
Η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε αργά μέσω επίσημης ανακοίνωσης. Η γιαννιώτικη ΠΑΕ ενημέρωσε ότι το Σάββατο έγινε από κοινού μεταξύ διοίκησης και προπονητή η αξιολόγηση της φετινής περιόδου και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τα δεδομένα και τις ανάγκες της νέας σεζόν. Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και αναληθή τα σχετικά δημοσιεύματα, ενώ στο τέλος η ΠΑΕ καταλήγει ότι μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις τις διοίκησης και του προπονητή για το μέλλον της συνεργασίας τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε πληθώρα δημοσιευμάτων τα οποία, αυθαίρετα και αναληθώς, «ενημερώνουν» σχετικά με υποτιθέμενες αποφάσεις του προπονητή μας κ. Γιαννίκη για το μέλλον του στην ομάδα.
Επειδή κατανοούμε απόλυτα την αγωνία των φιλάθλων μας, θα θέλαμε εμείς να τους ενημερώσουμε ότι σήμερα η διοίκηση και ο προπονητής μας προέβησαν σε από κοινού αξιολόγηση της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021 και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τα δεδομένα και τις ανάγκες της επερχόμενης σεζόν.
Αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, θα επανέλθουμε για να ανακοινώσουμε τις αποφάσεις προπονητή και διοίκησης για το «αύριο» της ομάδας που προκάλεσε τον θαυμασμό και σεβασμό όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο».
Ο Αργύρης Γιαννίκης είχε δεσμευτεί ότι θα δώσει την οριστική του απάντηση μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία, όπου είχε βρεθεί τις ημέρες του Πάσχα. Ο εντοπισμός των πέντε θετικών κρουσμάτων στην ομάδα έφερε πίσω τις όποιες εξελίξεις στο θέμα του προπονητή. Σημειώνεται πάντως ότι ο Γιαννίκης παρέδωσε ήδη την έκθεση με την αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ και κάθε παίκτη ξεχωριστά, ενώ θα δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες και στα παιχνίδια που απομένουν με Λάρισα και Απόλλωνα Σμύρνης.

Ανανέωσε για 1 χρόνο ο Λοντίγκιν
Με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν ο τερματοφύλακας Γιούρι Λοντίγκιν καθώς η γιαννιώτικη ΠΑΕ ανακοίνωσε την επέκταση κατά ένα χρόνο του συμβολαίου του Ελληνορώσου πορτιέρο.
Ο Λοντίγκιν αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 20 Ιανουαρίου με 6μηνο συμβόλαιο και option ανανέωσης για έναν χρόνο αν συμπλήρωνε έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών. Όντως ο Ελληνορώσος πορτιέρο πήρε αμέσως φανέλα βασικού και πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με σωτήριες επεμβάσεις, έχοντας σημαντικό μερίδιο στην επίτευξη της παραμονής στο πρωτάθλημα, αλλά και στην πορεία των Γιαννιωτών στο Κύπελλο Ελλάδας.
Συνολικά ο Λοντίγκιν έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 16 συμμετοχές με τον ΠΑΣ Γιάννινα (12 σε πρωτάθλημα και play out + 4 στο Κύπελλο Ελλάδας). Η παρουσία ενός πορτιέρο με παραστάσεις επιπέδου Champions League με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης σίγουρα προσθέτει εμπειρία κάτω από τα δοκάρια.
Στη σύντομη δήλωσή του ο Λοντίγκιν δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά του για το νέο του συμβόλαιο, τονίζοντας πως θα κάνει τα πάντα προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της.
Ο Ελληνορώσος γκολκίπερ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σαν επιστέγασμα μιας τόσο πετυχημένης σεζόν τόσο για την ομάδα όσο και για μένα, ήρθε αυτή η ανανέωση. Ευχαριστώ τη διοίκηση, τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω και να δίνω τα πάντα για την επίτευξη των στόχων μας».

Νέα τεστ σήμερα  στον ΠΑΣ
Εν τω μεταξύ, αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι δεν προέκυψε κανένα νέο θετικό κρούσμα από τον επαναληπτικό διαγνωστικό έλεγχο και ο αριθμός παρέμεινε στα ήδη γνωστά πέντε κρούσματα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί και πάλι διαγνωστικός έλεγχος μέσω μοριακών PCR τεστ και εκεί θα φανεί αν έχει υπάρξει ή όχι μεγαλύτερη διασπορά στο εσωτερικό της ομάδας.
Να σημειωθεί ότι στον ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχει αναστολή ομαδικών προπονήσεων για μια εβδομάδα, μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με όσα ορίζει το υγεινομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ για τις ομάδες της Super League.

Υποβιβάστηκε η Λάρισα, μπαράζ ο Παναιτωλικός
Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να μην αγωνίστηκε το Σάββατο, ωστόσο οι υπόλοιποι αγώνες των Play Out πραγματοποιήθηκαν κανονικά καθώς το σχετικό αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΛ απορρίφθηκε με ψήφους 9-5 από το Δ.Σ. της Super League.
Μετά τους σαββατιάτικους αγώνες ξεκαθάρισε το τοπίο και έγινε γνωστό τόσο το ποια ομάδα υποβιβάζεται όσο και ποια θα είναι εκείνη που οδηγηθεί σε αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2. Ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου δεν χαρίστηκε στη Λάρισα του Αλέξη Κούγια και επικράτησε με 3-1 στο Πανθεσσαλικό χάρη σε γκολ των Δουβίκα, Μπαρτόλο και Μπουένο.
Στο μπαράζ παραμονής θα παίξει ο Παναιτωλικός που γνώρισε την ήττα με 1-3 από τον Ατρόμητο μέσα στο Αγρίνιο. Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν πολύ νωρίς με γκολ των Ραμπέγιο και Ενσικουλού, ο Μανούσος λίγο πριν το φινάλε ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 και το μόνο που κατάφεραν οι Αγρινιώτες ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Ματσόλα.

Τέλος, οριστικά και μαθηματικά σώθηκε ο ΟΦΗ που επικράτησε με 0-2 στη Λαμία χάρη στα γκολ των Σακόρ και Ντε Γκούζμαν στην αρχή και στο φινάλε της αναμέτρησης.
Πλέον, η τελευταία αγωνιστική αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα και κυρίως αφορά την τελική κατάταξη των ομάδων. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει το προσεχές Σάββατο (15/05) την ήδη υποβιβασμένη Λάρισα στο Αλκαζάρ, ενώ ο ΟΦΗ θα φιλοξενήσει στο Ηράκλειο τον Παναιτωλικό. Στα άλλα δύο παιχνίδια ο Απόλλωνας θα υποδεχτεί τη Λαμία στη Ριζούπολη και ο Ατρόμητος τον Βόλο στο Περιστέρι. Υπενθυμίζεται ότι τα play out θα ολοκληρωθούν με την εξ'αναβολής αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα στα Γιάννινα την Τετάρτη 19 Μαΐου.