Ήττα (0-1) από τον Παναιτωλικό με το μυαλό στον Ολυμπιακό...

on .

PAS GIANNINA PANAITOLIKOS 25 4 2021

• Τη χειρότερη εμφάνιση της χρονιάς έκανε το μεσημέρι του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ηττήθηκε με 0-1 από τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες» για την 5η αγωνιστική των Play Out της Super League. Οι Γιαννιώτες είχαν το μυαλό τους στον ημιτελικό της Μεγάλης Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και δεν έδειξαν τη δέουσα σοβαρότητα κόντρα στους Αγρινιώτες. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπαρμπόσα (20’), ενώ ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με τον Ελευθεριάδη (39’).
Η ήττα αυτή άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα καθηλωμένο στους 35 βαθμούς και πλέον εκμηδενίστηκαν οι όποιες ελπίδες είχε για την πρώτη θέση των play out. Αν ο Βόλος κερδίσει σήμερα στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός με τη νίκη στα Γιάννινα πήρε «φιλί ζωής» καθώς ανέβηκε στους 27 βαθμούς, αφήνοντας 3 βαθμούς πίσω του τη Λάρισα που ηττήθηκε με 0-1 από τον ΟΦΗ. Οι Ηρακλειώτες ανέβηκαν στους 28 βαθμούς και τα πάντα θα κριθούν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές και ιδίως στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό την τελευταία αγωνιστική.
Προβάδισμα με Μπαρμπόσα ο Παναιτωλικός
Το παιχνίδι ξεκίνησε με αργό ρυθμό και χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον ΠΑΣ να διατηρεί μια ανούσια υπεροχή και κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 15’ όταν ο Βέργος τροφοδότησε τον Μεντόσα και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ντρίπλαρε τον Κάργα, όμως ο Οικονομόπουλος τον ανέκοψε σωτήρια πριν σουτάρει.
Στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του αγώνα, ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 20’ ο Ντάλσιο από αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Μπαρμπόσα στο δεύτερο δοκάρι που ξέφυγε από τον Κάργα και με κεφαλιά νίκησε τον Λοντίγκιν πετυχαίνοντας το 0-1 για τους Αγρινιώτες.
Δοκάρι ο ΠΑΣ με Ελευθεριάδη
Μετά το γκολ του Παναιτωλικού, οι Γιαννιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και στο 21’ ο Ντομίνγκεθ με σουτ εκτός περιοχής προσπάθησε να απειλήσει, όμως η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας και ο Κνετ μπλόκαρε με ευκολία.
Το καλύτερο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού ήταν από το ημίωρο και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, εκεί δηλαδή όπου χάθηκαν οι περισσότερες ευκαιρίες. Στο 32΄ο Ντίαζ με γέμισμα βρήκε τον Βέργο που έκανε το κοντρόλ και σούταρε με τη μία, όμως ο Λοντίγκιν του είπε «όχι» με φοβερή διπλή επέμβαση, σε μια φάση που ο επιθετικός του Παναιτωλικού υποδείχτηκε σε θέση off side. Στο 34’ ο Μανθάτης από δεξιά έκανε την κούρσα, έβγαλε τη σέντρα προς το ημικύκλιο της περιοχής, εκεί που βρέθηκε ο Ντουάρτε και έκανε το γυριστό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. Ο Ελληνορώσος τερματοφύλακας ήταν μακράν ο καλύτερος του ΠΑΣ Γιάννινα και με εντυπωσιακή διπλή επέμβαση στο 38’ σταμάτησε το σουτ του Ντουάρτε μετά από ασίστ του Βέργου.
Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε δευτερόλεπτα αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 39’ σε μια γρήγορη αντεπίθεση των Γιαννιωτών ο Μπρένερ μπήκε στην περιοχή, έκανε την ασίστ στον Ελευθεριάδη, ο οποίος σε κενή εστία και με τον Κνετ εξουδετερωμένο έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Παναιτωλικού. Παρότι ο βοηθός Ψαρρής δεν σήκωσε τη σημαία από το ριπλέι της φάσης φάνηκε ότι ο Ελευθεριάδης ήταν off side και ακόμα κι αν η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα το γκολ θα ακυρώνονταν με χρήση του VAR. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο σκόρερ του Παναιτωλικού Μπαρμπόσα στο 42’ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά αλλά ο Λοντίγκιν έδιωξε σωτήρια με το ένα χέρι.
Ανιαρό ματς στην επανάληψη
Ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, στο οποίο ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά αποδείχθηκε ανούσια, κάτι που σίγουρα έκανε τον Δέλλα να τρίβει τα χέρια από ικανοποίηση αφού ο ρυθμός βόλεψε την ομάδα του.
Η μοναδική καλή στιγμή για τον ΠΑΣ στην επανάληψη ήρθε στο 48’, όταν ο Ελευθεριάδης έκανε τη σέντρα σουτ αλλά η μπάλα βρήκε σε πόδι αντίπαλου παίκτη και κατέληξε κόρνερ. Στα αξιοσημείωτα, το ανακάτεμα δυο φορές από τον Αργύρη Γιαννίκη σχετικά με τον σχηματισμό του ΠΑΣ. Αρχικά, όταν πέρασε ο Κρίζμαν στον αγωνιστικό χώρο στο 46’ μετατράπηκε σε 4-2-3-1 με επιτελικό χαφ τον Λιάσο, δεξί εξτρέμ τον Μπρένερ, αριστερό τον Ελευθεριάδη και στην κορυφή τον Κρίζμαν. Από το 64’ και έπειτα με την είσοδο των Παμλίδη, Δούμτση και Νάουμετς το γύρισε σε 4-4-2.
Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Παπαδόπουλο βρήκε τους Αγρινιώτες να πανηγυρίζουν τη σημαντική για αυτούς νίκη. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο Παναιτωλικός έφυγε νικητής από τα Γιάννινα. Τις δυο προηγούμενες είχε επικρατήσει το 1997 με 2-4 για τη Β’ Εθνική αλλά και τον Οκτώβριο του 2018 για την Super League με 0-2 χάρη στα γκολ του Μάζουρεκ.
Διαιτησία: Παπαδόπουλος (Κουρομπύλια – Ψαρρής)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (46’ Κρίζμαν), Πήλιος, Παντελάκης,Κάργας, Σάλιακας, Κάστρο, Λιάσος, Ντομίνγκεθ (64’ Παμλίδης), Ελευθεριάδης (64’ Νάουμετς), Μπρένερ (64’ Δούμτσης).
Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μανθάτης (79’ Ματσόλα), Ντάλσιο, Κωνσταντόπουλος, Καρασαλίδης, Εντινγκά, Μπαρμπόσα, Ντίαζ, Μεντόσα (85’ Καρέλης), Ντουάρτε (72’ Ταχάρ), Βέργος (79’ Μαλής).
Ανταλλαγή ανακοινώσεων  μεταξύ ΠΑΣ και Κούγια
Η σαββατιάτικη ήττα της ΑΕΛ από τον ΟΦΗ έφερε την ομάδα της Λάρισας πολύ κοντά στον υποβιβασμό και ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία στράφηκε κατά πάντων. Από τον ρέφερι του αγώνα Σιδηρόπουλο, μέχρι τον ΠΑΣ Γιάννινα και συγκεκριμένα κατά του αμυντικού Γιάννη Κάργα, τον οποίο θεωρεί υπαίτιο για τις ήττες από Παναιτωλικό και ΟΦΗ.
Η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με ανακοίνωση με σαφώς σκωπτικό ύφος. Η γιαννιώτικη ΠΑΣ σημείωσε ότι αν αν η ΑΕΛ είχε δύο ποδοσφαιριστές με τη ψυχή και τη μαχητικότητα του Κάργα δεν θα ήταν προ του φάσματος του απευθείας υποβιβασμού, αλλά καβάλα στ' άλογο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανακοίνωση. Τέλος, με σαφώς ειρωνική διάθεση σημειώνει ότι θα χρησιμοποιήσει τη λάσπη του Κούγια για να φυτέψει...κήπο το καλοκαίρι.
Χτες ο Αλέξης Κούγιας επανήλθε επί του θέματος και εξέδωσε νέα ανακοίνωση με βαρύτατους και μηνύσιμους χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργο Χριστοβασίλη, τον οποίο χαρακτήρισε αρχιφιλιππινέζα του Ιβάν Σαββίδη, μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. Για πολλοστή φορά ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ απείλησε ότι θα αποκαλύψει τα συμβόλαια πώλησης του ΠΑΣ Γιάννινα τον Φλεβάρη του 2015 και το ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ομάδας.