Βαθμός με νέα πρόσωπα και νέο σύστημα

on .

BOLOS PAS 18 4 21

• Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε το Σάββατο από το Πανθεσσαλικό Στάδιο ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον Βόλο για την 4η αγωνιστική των Play Out και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή. Οι πολλές αλλαγές και το νέο σύστημα (3-5-2) του Αργύρη Γιαννίκη επηρέασαν τους Γιαννιώτες στο ξεκίνημα. κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι.
Ο Βόλος προηγήθηκε πολύ νωρίς στο σκορ με την κεφαλιά του Σάντσες (4') και έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ έχοντας δύο δοκάρια με τους Περέα (6') και Νίνη (12') από ισάριθμες ασίστ του Φερράρι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε με το παρθενικό γκολ του Λιάσου (29'), ισορρόπησε και στην επανάληψη έφτασε κοντά στην ανατροπή με τον Γροσδάνη (83'), ενώ ακυρώθηκε και γκολ του Σάλιακα (87').

Πώς έπαιξαν
Με πολλές αλλαγές παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό ο Αργύρης Γιαννίκης, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ. Ο Τρικαλινός τεχνικός στην επιλογή του σχηματισμού θύμισε Γιάννη Πετράκη καθώς παρέταξε τον ΠΑΣ με 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, την τριάδα στα στόπερ αποτελούσαν οι Παντελάκης, Εραμούσπε και Πανουργιάς, την δεξιά πτέρυγα κάλυπτε ο Οικονομόπουλος και την αριστερή ο Πήλιος, ο Κάστρο έπαιξε αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τους Λιάσο και Καρτάλη, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Μπρένερ και Παμλίδης.
Από την πλευρά του, ο Ισπανός προπονητής Άνχελ Λόπεθ παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κλέιμαν, δεξί μπακ ο Ντεντάκης, αριστερό ο Φερράρι και δίδυμο στα στόπερ ήταν οι Σάντσες και Μήτογλου. Στα αμυντικά χαφ ήταν οι Μπαριέντος και Ριέστρα, δεξί εξτρέμ ο Κρητικός, αριστερό ο Ρενάτο και ο Νίνης έπαιζε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Περέα που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Γρήγορο προβάδιμα ο Βόλος
Μπορεί το παιχνίδι να ξεκίνησε με θετικούς οιωνούς για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς μόλις στα 26 δευτερόλεπτα είχε καλή στιγμή με το σουτ του Κάστρο ύστερα από ασίστ του Καρτάλη, ωστόσο η συνέχεια στο πρώτο ημίωρο ανήκε ολοκληρωτικά στον Βόλο. Η ομάδα της Μαγνησίας πέτυχε γκολ, είχε δύο δοκάρια και εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα κενά στην άμυνα του ΠΑΣ παρά το 3-5-2 του Γιαννίκη. Ειδικά ο Οικονομόπουλος αντιμετώπισε πολλα προβλήματα από τους Φερράρι και Ρενάτο. Οι Βολιώτες άνοιξαν το σκορ στο 4’ με στημένη φάση. Ο Μπαριέντος από αριστερά κέρδισε κόρνερ από τον Κάστρο, με τον αρχηγό των Γιαννιωτών να διαμαρτύρεται δικαίως ότι δεν βρήκε τη μπάλα. Ο Μπαριέντος το εκτέλεσε και ο προωθημένος Σάντσες πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 1-0.

Δοκάρια με Περέα και Νίνη
Δυο λεπτά μετά, στο 6', από σέντρα του Φερράρι, ο Εραμούσπε προσπάθησε να διώξει με τακουνάκι, αλλά έδωσε άθελα του ασίστ στον Περέα, ο Κολομβιανός έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη.
Ο Βόλος ζευγάρωσε τα δοκάρια στο 12’. Και πάλι από σέντρα του Φερράρι από αριστερά, ο Νίνης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ...

Ισοφάριση με παρθενικό γκολ Λιάσου
Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα ευτύχησε να φτάσει στην επίτευξη του γκολ της ισοφάρισης. Στο 22' οι Γιαννιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Φερράρι, όμως ο διαιτητής Κουτσιαύτης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τελικά, το γκολ ήρθε για τον ΠΑΣ στο 29'. Ο Πήλιος από αριστερά, έστρωσε στον άξονα στον Κάστρο, ο Κολομβιανός αρχηγός σούταρε, ο Κλέιμαν έδιωξε ασθενώς, ο Λιάσος πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου και με πλασέ σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας του ΠΑΣ για τον 21χρονο Φλωρινιώτη μέσο και το πανηγύρισε δεόντως μαζί με τους συμπαίκτες του.
Αυτό το γκολ έδωσε άλλον αέρα στους φιλοξενούμενους και στο 35’ από σέντρα του Οικονομόπουλου, ο Μπρένερ έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά ο Κλέιμαν μπλοκαρε τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό ο Περέα δοκίμασε το μακρινό σουτ αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. H τελευταία μεγάλη ευκαιρία ενός χορταστικού πρώτου μέρους, ανήκε στον ΠΑΣ. Ο Καρτάλης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά στο 42’, οι γηπεδούχοι απομάκρυναν, Παντελάκης, Εραμούσπε και Μπρένερ έπαιξαν… βόλεϊ με το κεφάλι στην περιοχή και ο Αργεντινός επιθετικός βρέθηκε φάτσα με τον Κλέιμαν, όμως δεν σημάδεψε καλά και έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά πάνω στον τερματοφύλακα του Βόλου.

Επέμβαση Χουτεσιώτη
Ο Γιαννίκης πέρασε στην επανάληψη τον Σάλιακα στη θέση του αρνητικού Πανουργιά και έβαλε τον Οικονομόπουλο στη θέση του δεξιού στόπερ στην τριάδα. Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο δεν θύμισε σε τίποτα τον ρυθμό, την ενέργεια των δύο ομάδων, αλλά και τη δημιουργία φάσεων που είχε το πρώτο μέρος. Ο Λιάσος στο 50' βρήκε με κεφαλιά τον Παμλίδη που σήκωσε τη μπάλα και έκανε το ανάποδο ψαλίδι, όμως ο Κλέιμαν μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 59' χάθηκε καλή ευκαιρία για την ομάδα του Λόπεθ, μιας και ήταν η σειρά του Χουτεσιώτη να δείξει τα αντανακλαστικά σε σουτ του Ντεντάκη μετά από συνδυασμό με τον Νίνη. Η επιλογή του προπονητή του ΠΑΣ να ρίξει στον αγώνα τους Ντομίνγκεθ, Γροσδάνη και Λώλη έφερε αλλαγές στα πρόσωπα αλλά όχι στο σχηματισμό του 3-5-2. Ο Ντομίνγκεθ πήγε αμυντικό χαφ, ο Γροσδάνης εσωτερικός μέσος και ο Λώλης έγινε ο νέος παρτενέρ του Παμλίδη στην επίθεση.

Φάση με Γροσδάνη - ακυρωθέν γκολ
Αν μια ομάδα έδειξε ένα καλό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο και δικαιούταν ένα τέρμα αυτή ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε τις προσπάθειες για να πετύχει το νικητήριο γκολ. Από γρήγορη αντεπίθεση στο 83', ο Πήλιος έστρωσε στον Γροσδάνη, ο οποίος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν.
Στο 87' ακυρώθηκε γκολ του Σάλιακα για off side. Μετά από σέντρα του Λώλη και προβολή του Παμλίδη, ο Κλέιμαν έδιωξε και ο Σάλιακας σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως υποδείχτηκε σε θέση off side από τον πρώτο βοηθό Νικολακάκη και με τη σύμφωνη γνώμη των γραμμών του VAR.
Οι Βολιωτες που ήταν ακίνδυνοι σε όλο το δεύτερο μέρος για την εστία του Χουτεσιωτη έφτασαν κοντά στο γκολ στο δεύτερο λεπτό του έξτρα χρόνου. Ο Νίνης εκτέλεσε φάουλ στο πρώτο δοκάρι, ο Μπαρτόλο έκανε το κοντρόλ και με την μία στο κατέβασμα της μπάλας το σουτ, όμως δεν την βρήκε όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ.
Διαιτησία: Κουτσιαύτης (Νικολακάκης-Χασάν)
Βόλος (Λόπεθ): Κλέιμαν, Ντεντάκης, Μήτογλου, Σάντσες, Φερράρι, Ριένστρα, Μπαριέντος (86’ Κιάκιος), Νίνης, Κρητικός (82’ Μπάλλας), Ρενάτο (60’ Μπαρτόλο), Περέα.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Κάστρο (69’ Ντομίνγκεθ), Πανουργιάς (46’ Σάλιακας), Καρτάλης (69’ Γροσδάνης), Μπρένερ (69' Λώλης), Παμλίδης (88’ Δούμτσης).