Η Λαμία έφερε τα «πάνω-κάτω» χθες στο Ε.Σ. «Ζωσιμάδες»

on .

PAS LAMIA 12 4 21

• Θύμα ανατροπής έπεσε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ηττήθηκε χθες το βράδυ με 1-2 από τη Λαμία στο «Ζωσιμάδες».

Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν στο σκορ με τον Μπρένερ(10’) αλλά η ομάδα της Φθιώτιδας, όπως και ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο ανέτρεψε το σκορ στην επανάληψη και πήρε ένα σπουδαίο διπλό. Ο Τζανετόπουλος ισοφάρισε (47’) και ο Ντέλετιτς(82’) χάρισε τη νίκη στους Λαμιώτες. Από ένα δοκάρι οι δυο ομάδες.Ο ΠΑΣ με κεφαλιά του Τζανετόπουλου(48’) και ο Ντέλετιτς(74’).
Η δεύτερη ήττα του ΠΑΣ στα play out άφησε τους Γιαννιώτες στους 34 βαθμούς και ο Βόλος απομακρύνθηκεστο +4, καθώς είχε κερδίσει τον Παναιτωλικό με 3-1 το Σάββατο. Από την άλλη, η Λαμία με το χθεσινό της διπλο έκανε άλμα παραμονής, καθώς ανέβηκε στους 30 βαθμούς και ισοβαθμεί πλέον με τον Απόλλωνα, ενώ προσπέρασε τον Ατρόμητο που ηττήθηκε από την ΑΕΛ.
Η χθεσινή ήταν η πρώτη νίκη της Λαμίας μετά από τρεις νίκες του ΠΑΣ και δυο ισοπαλίες.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Με δυο αλλαγές σε σχέση με το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό παρέταξε ο Αργύρης Γιαννίκης τον ΠΑΣ στο χθεσινό παιχνίδι με τη Λαμία, ξεκινώντας τους Οικονομόπουλο και Μπρένερ αντί των Σάλιακα και Παμλίδη για λόγους ξεκούρασης.
Ο Τρικαλινός τεχνικός προτίμησε ξανά τη διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος, αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ ήταν ο αρχηγός Κάστρο με τον Ντομίνγκεθ, δεξί εξτρέμ αγωνίστηκε ο Μπρένερ και αριστερό ο Ελευθεριάδης και ο Καρτάλης ήταν επιτελικός χαφ πίσω από τον Μιλιντσεάνου που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Προβάδισμα με Μπρένερ
Η Λαμία ήταν αυτή που μπήκε πιο ορεξάτη στο ξεκίνημα του αγώνα και στο 4’ πήγε να «παγώσει» το Ζωσιμάδες, όταν από εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς, η άμυνα του ΠΑΣ αδράνησε, ο Τζανδάρης έκανε την προβολή αλλά ο Λοντίγκιν απομάκρυνε τη μπάλα.
Στο επόμενο λεπτό σε μία περίεργη φάση, ο Ελευθεριάδης έκανε το γυριστό σουτ βλέποντας και τον Επασί εκτός εστίας, όμως ο γκολκίπερ της Λαμίας πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα. Η ομάδα του Γιαννίκη μπήκε σε θέση οδηγού στο ματς στο 10’.
Από εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη από δεξιά, ο Μπεχαράνο έκανε λάθος απομάκρυνση, ο Πίρσμαν βρήκε τη μπάλα και την άφησε στον Μπρένερ που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους γηπεδούχους και τους οπαδούς στη γειτονική ταράτσα που είχαν αναρτήσει και πανό.

Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Μπρένερ στη σεζόν. Μετά το γκολ, η Λαμία δεν μπόρεσε να βγάλει κάποια αντίδρασ  και ο ρυθμός έπεσε αισθητά, ενώ στο 23’ ο Πίρσμαν έπεσε τραυματίας στο έδαφος και αντικαταστάθηκε από τον Πήλιο που επίσης έπαιξε αριστερό μπακ, με τον κόουτς του ΠΑΣ να προχωρά στην αλλαγή προληπτικά αφού δεν ήθελε να ρισκάρει κάποιο ενδεχόμενο τραυματισμό του Βέλγου.
Μετά από αρκετή ώρα αγωνιστικής απραξίας, από εκτέλεση φάουλ για τους φιλοξενούμενους και ασθενή απομάκρυνση των αμυντικών, ο Μαρτίνεθ στο 38’ αμαρκάριστος έπιασε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Ελληνορώσο γκολκίπερ του ΠΑΣ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή ενός πρώτου μέρους που ο ΠΑΣ διαχειρίστηκε αρκετά ψύχραιμα το προβάδισμά του, κλείνοντας καλά τους χώρους όταν ανέβαινε η Λαμία.

Γκολ η Λαμία - Δοκάρι ο ΠΑΣ
Φορτσάτη μπήκε στην επανάληψη η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου και κατάφερε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης στο 47’.
Ο Ντέλετιτς εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά με το αριστερό πόδι, ο Άνταμ Τζανετόπουλος νίκησε τους πάντες στον αέρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 1-1, πετυχαίνοντας ο κεντρικός αμυντικός το πρώτο του γκολ σε επίπεδο Super League.
Ο σκόρερ της Λαμίας από ωραίος πήγε να γίνει μοιραίος για την ομάδα του στην ακριβώς επόμενη φάση.Ο Καρτάλης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Τζανετόπουλος προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Επασί. Η είσοδος του Παμλίδη στο ματς στο 63’ αντί του Καρτάλη οδήγησε στην μετατροπή του σχηματισμού σε 4-4-2, με τον Παμλίδη να γίνεται παρτενέρ του Μιλιντσεάνου στην επίθεση. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Κατερινιώτης επιθετικός του ΠΑΣ συνδυάστηκε ωραία με τον Μολδαβό παρτενέρ του στη γραμμή κρούσης, έκανε το σουτ αλλά ο Επασί ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Δοκάρι και γκολ ο Ντέλετιτς
Σε ένα διάστημα που ο ΠΑΣ προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από στατικές φάσεις, η Λαμία άγγιξε το γκολ στο 73’. Ο επιθετικός των Λαμιωτών έφυγε γρήγορα στην κόντρα από πάσα του Μπιάρνασον, εκμεταλλευόμενος και την ολιγωρία στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΣ, έκανε το σουτ αλλά είδε τη μπάλα να χτυπάει στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού της εστίας του Λοντίγκιν με τους Λαμιώτες να ξεγελιούνται από την ανεπανάληπτη φάση και να είναι ένα βήμα πριν πανηγυρίσουν.
Η απάντηση της γιαννιώτικης ομάδας υπήρξε άμεση και στο 76’ ο Παμλίδης πάτησε από δεξιά περιοχή, σούταρε στην κλειστή γωνία και ο Επασί μπλοκαρε τη μπάλα.
Οι φιλοξενούμενοι που συνέχισαν να πιέζουν, πέτυχαν το 1-2 στο 82’ με τον Ντέλετιτς, φέρνοντας τούμπα το ματς. Ο Σέρβος επιθετικός έφυγε στην αντεπίθεση και με ένα ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Λοντίγκιν.Στις καθυστερήσεις του αγώνα το σουτ του Κάστρο ήταν άστοχο και έτσι το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του Παπαπέτρου.
Διαιτησία: Παπαπέτρου (Κουρομπίλια-Κολοσιώνης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (63’ Σάλιακας), Πίρσμαν (23’ λ.τρ Πήλιος), Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (83’ Γροσδάνης), Καρτάλης (63’ Παμλίδης), Ελευθεριάδης (83’ Λιάσος), Μιλιντσεάνου.
Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπιάναρσνον (75’ Βασιλακάκης), Ντέλετιτς (88’ Γκούγκα), Καραμάνος.