Ο Στέφ. Ντούσκος ετοιμάζει τις... βαλίτσες του για Τόκιο!

on .

NTOYSKOS STEFANOS XRYSO 8 4 21

• Μακρά παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει να επιδείξει η Γιαννιώτικη Κωπηλασία, καθώς για περισσότερες από τρεις δεκαετίες αθλητές του Ναυτικού Ομίλου εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.
Πρόκειται για παράδοση που θα έχει και συνέχεια, αφού ο Πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι. Στέφανος Ντούσκος με δύο εντυπωσιακές κούρσες χθες στην προολυμπιακή ρεγκάτα του Βαρέζε Ιταλίας κατάφερε να εξασφαλίσει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που θα γίνουν τον ερχόμενο Αύγουστο.
Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης επικράτησε με άνεση έναντι τον αντιπάλων του στον ημιτελικό του Σκιφ Ανδρών και στη συνέχεια κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον μεγάλο τελικό (με χρόνο τερματισμού 6:52.22), λαμβάνοντας τη μία και μοναδική πρόκριση που δικαιούται η χώρα μας από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Σε ανακοίνωσή του ο Ν.Ο.Ι. κάνει λόγο για «μεγάλη ημέρα για τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία» και για δικαίωση της πολύμηνης και επίπονης προετοιμασίας του σπουδαίου αθλητή, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έχει λάβει μέρος ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2016 στο Ρίο, όπου με την Τετράκωπο ελαφρών βαρών των Ανδρών κατέλαβε την έκτη θέση.
 
«Ο αγώνας συνεχίζεται...»
Σε ανάρτησή του λίγο μετά τη χθεσινή επιτυχία στο Βαρέζε ο Στ. Ντούσκος σημειώνει ότι συνεχίζεται ο δύσκολος αγώνας που δίνει. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής: «Αίσιο τέλος είχε για εμένα η ευρωπαϊκή ρεγκατα πρόκρισης καθώς κατάφερα μέσα από χιλιάδες δυσκολίες να εξασφαλίσω το εισιτήριό μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και πλέον είμαι έτοιμος να εκπροσωπήσω την χώρα μου για δεύτερη φορά σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους πίστεψαν σε εμένα και στάθηκαν δίπλα μου σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που δεν τελειώνει εδώ αλλά έχει και συνέχεια...».
 
Περήφανος ο Ν.Ο.Ι.
Περήφανη για την επιτυχία του Ντούσκου είναι η αθλητική οικογένεια του σωματείου του. Σε γραπτή δήλωσή της η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: «Eκ μέρους της Διοίκησης, των προπονητών και όλης της αθλητικής οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων εκφράζω τη χαρά και την περηφάνια μας για το εισιτήριο που εξασφάλισε ο Στέφανος, το δικό μας παιδί, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και το αξίζει αυτό ο Στέφανος, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα δούλεψε σκληρά, με πείσμα και επιμονή προκειμένου να τα καταφέρει. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και πλέον ευχή όλων μας είναι να κατακτήσει και ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Η σκέψη και η καρδιά μας θα είναι κοντά του». Η κ. Παλαιοπάνου δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τα υπόλοιπα ελληνικά πληρώματα τα οποία έλαβαν μέρος στη ρεγκάτα του Βαρέζε. 
 Τα συγχαρητήρια
-Τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Στέφανο Ντούσκο για την εξασφάλιση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες εκφράζει ο Δήμος Ιωαννιτών και προσωπικά ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η Γιαννιώτικη κωπηλασία έχει μία μεγάλη και αξιοζήλευτη παράδοση σε συμμετοχές τόσο σε Ολυμπιάδες όσο και σε διεθνείς διοργανώσεις. Είναι σημαντικό ότι η παράδοση αυτή μένει ζωντανή. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι τέτοιες διακρίσεις έρχονται σε δύσκολες εποχές για όλους μας και αποτελούν νότα αισιοδοξίας». Ο Δήμος συγχαίρει επίσης τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, όλους τους αθλητές που μετείχαν στην προολυμπιακή ρεγκάτα και εύχεται στον Στ. Ντούσκο να είναι δυνατός και να επιστρέψει Ολυμπιονίκης από το Τόκιο. 
- Συγχαρητήρια στον Γιαννιώτη πρωταθλητή για την πρόκρισή του απευθύνει και η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα.  Όπως σημειώνει, «η επιτυχία του αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την σπουδαία παράδοση των Ιωαννίνων στην κωπηλασία, η οποία έχει προσφέρει μεγάλες διακρίσεις στην πόλη μας. Ο Στέφανος είναι ένας ακόμα άξιος πρεσβευτής μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Η παράταξη υπενθυμίζει παράλληλα ότι ως Δημοτική Αρχή στάθηκε δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα στο Ναυτικό Όμιλο, επιλογή που δικαιώνεται όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
-Τον Στέφανο Ντούσκο συγχαίρει επίσης για τη μεγάλη του επιτυχία η περιφερειακή παράταξη του Σπύρου Ριζόπουλου «Ορίζοντες Ηπείρου», ενώ παράλληλα του εύχεται να συνεχίσει τη σπουδαία παράδοση της γιαννιώτικης κωπηλασίας στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη. «Για όλους εμάς τους Ηπειρώτες ο Στέφανος Ντούσκος, ανεξαρτήτου επίδοσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ήδη Ολυμπιονίκης», τονίζει σε ανακοίνωσή της.
 Αδιάλειπτη παρουσία
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η συμμετοχή του Στέφανου Ντούσκου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο αυξάνει αυτόματα και τις συμμετοχές αθλητών του Ν.Ο.Ι. στην κορυφαία διοργάνωση, οι οποίες ξεκίνησαν εδώ και 35 χρόνια περίπου και υπήρξαν σχεδόν αδιάλειπτες. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα αναφέρει το σωματείο στην ανακοίνωσή του, η Τόνια Σβάιερ συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιάδες (Σεούλ, Ατλάντα και Βαρκελώνη), ο Παναγιώτης Μηλιώτης και η Αγγελική Γκρέμου εκπροσώπησαν τα Γιάννενα στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϋ, ενώ οι Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, κατακτώντας την τέταρτη θέση στην Τετράκωπο των Ανδρών, η οποία είναι και η υψηλότερη που έχει πετύχει Γιαννιώτης κωπηλάτης μέχρι σήμερα, αλλά και σε εκείνη του Ρίο, στην οποία έλαβε μέρος και ο Στεφ. Ντούσκος.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ