Ατομικό πρόγραμμα για Κρίζμαν και Εραμούσπε

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Με τους Εραμούσπε και Κρίζμαν να ακολουθούν ατομικά προγράμματα πραγματοποιήθηκε η χτεσινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος συνεχίζει την προετοιμασία του για τη Σαββατιάτικη (03/04) αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο Κρήτης για την 2η αγωνιστική των play out.
Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα των play out επί του Ατρομήτου με 1-0 ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στους 34 βαθμούς, όσους έχει και η ομάδα του Βόλου. Οι Γιαννιώτες έχουν θέσει ως στόχο την πρωτιά των play out, δηλαδή την 7η συνολικά θέση του πρωταθλήματος. Παρότι ο ημιτελικός αγώνας με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη 7 Απριλίου για το Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί πρόκληση για τους Γιαννιώτες, ο Αργύρης Γιαννίκης θέλει να δει την ομάδα του ανταγωνιστική και με κίνητρο και στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον ΟΦΗ.
Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε από την Γερμανία που είχε μεταβεί για να δει την οικογένειά του και έπιασε δουλειά ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με τον ΟΦΗ. Από τη χτεσινή προπόνηση απουσίαζε ο Σιόντης που ακολουθεί θεραπεία και πιθανότατα θα χάσει όλους τους αγώνες των play out, ενώ ατομικά προγράμματα ακολούθησαν οι Κρίζμαν και Εραμούσπε.
Ο Κροάτης επιθετικός προσπαθεί να ξεπεράσει τους σπασμούς στη γάμπα με ελαφρύ τρέξιμο, ενώ ο Αργεντινός αμυντικός έμεινε εκτός κανονικού προγράμματος προληπτικά για λόγους ξεκούρασης.
Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά προθέρμανση και στη συνέχεια εξάσκηση πάνω στο build up και αγωνιστικά παιχνίδια box to box. Στο τελευταίο κομμάτι πραγματοποιήθηκε ένα μίνι τουρνουά με τους παίκτες χωρισμένους σε γκρουπ. Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχιστεί σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ.

Καταθέτει φάκελο ο ΠΑΣ
Την ερχόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου λήγει η διορία των ομάδων να καταθέσουν τους φακέλους αδειοδότησης που εξετάζει η ΕΠΟ και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να πάρει τη σχετική άδεια.
Μετά τα περασμένα χρόνια που η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στους φακέλους αδειοδότησης, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα σχετικό νοικοκυριό στα οικονομικά θέματα της ομάδας. Οι περισσότερες οφειλές και κυρίως αυτές προς εφορία και ΙΚΑ είναι τακτοποιημένες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τηρούνται και οι ρυθμίσεις προς την εφορία.
Σχετικά με τις οφειλές προς τρίτους και τις προσφυγές από ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο παρελθόν στην ομάδα, πρόσφατα τακτοποιήθηκε η εκκρεμότητα με τον Πίτου Γκαρσία. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχει επιτευχθεί διακανονισμός των οφειλών και τις υποχρεώσεις προς τρίτους. Έτσι αναμένεται ο φάκελος της γιαννιώτικης ομάδας να μην αντιμετωπίσει προβλήματα και το τμήμα αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ να τον εγκρίνει και να δώσει άδεια στον ΠΑΣ.
Σημειώνεται ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα διεκδικεί και την άδεια της UEFA πέρα από αυτή της ΕΠΟ για τις ελληνικές διοργανώσεις καθώς υπάρχει και η προοπτική της ευρωπαϊκής συμμετοχής στην περίπτωση που η ομάδα της Ηπείρου κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Για αυτό πρέπει ο ΠΑΣ να έχει εξασφαλίσει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Για τη φετινή σεζόν θα ισχύσουν και πάλι οι περσινές ποινές λόγω των ειδικών συνθηκών στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την πανδημία του κορωνοϊού. Έτσι, για όποια ομάδα δεν λάβει άδεια δεν προβλέπεται ποινή υποβιβασμού, αλλά αφαίρεσης 3 βαθμών και περιορισμών στις μεταγραφές.