Ένας Γιαννιώτης στο «τιμόνι» της Ελληνικής Άρσης Βαρών!

on .

LAGKAS TASOS

• Ένας Γιαννιώτης, ο Πρόεδρος του Σπάρτακου Τάσος Λάγκας, δικηγόρος στο επάγγελμα, αναλαμβάνει το «τιμόνι» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών καθώς εξελέγη το Σάββατο πρόεδρός της.

Πρόκειται για μία σημαντική θέση, η οποία αφορά σε ένα άθλημα με μακρά παράδοση διεθνών επιτυχιών για τη χώρα μας. Ο κ. Λάγκας, ο οποίος είναι στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από το 2004, έλαβε 22 ψήφους έναντι 14 του αντιπάλου του Γιάννη Γέροντα και διαδέχεται τον τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, ο οποίος εξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ). Μήνυμα ενότητας Στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος της ΕΟΑΒ στο ΑΠΕ ο Τάσος Λάγκας ευχαρίστησε όλους όσοι τον εμπιστεύτηκαν κι έστειλε μήνυμα ενότητας για το καλύτερο μέλλον του αθλήματος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεσμεύομαι ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω το άθλημα να αναπτυχθεί. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε το βάρος μας και την προσοχή μας στους αθλητές μας που θα διεκδικήσουν σε λίγες ημέρες την Ολυμπιακή πρόκριση. Ελπίζουμε πλέον να έχουν την απόλυτη ηρεμία και συγκέντρωση στους στόχους τους. Από εκεί και πέρα το άθλημα θα πρέπει να «μαζέψει τις πληγές του» από την αναίτια έκταση που έδωσαν ορισμένοι στην προεκλογική διαμάχη. Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και να μας βρει ενωμένους». Καταλήγοντας, ο νέος Πρόεδρος διαβεβαίωσε τα εξής: «Από την πρώτη ημέρα της προεδρίας μου θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι θα είμαι στη διάθεσή τους για να βρούμε τρόπους να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το άθλημα». ...Και συγχαρητήρια Τον κ. Λάγκα συγχαίρει θερμά η Επιτροπή Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «με την πολύχρονη εμπειρία του και την πλούσια προσφορά του στο άθλημα της άρσης βαρών ο κ. Λάγκας έχει όλες τις δυνατότητες να επαναφέρει το άθλημα που γέμισε με περηφάνια για δεκαετίες όλους τους έλληνες στην θέση που του αξίζει». Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ δηλώνει παράλληλα πως θα είναι δίπλα του σε ότι χρειαστεί.

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη του Θωμά Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα». Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά για τον Τάσο Λάγκα, «είμαστε σίγουροι πως υπό την προεδρία του το άθλημα που χάρισε στην χώρα μας σημαντικότατες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, με μετάλλια σε ευρωπαϊκούς, παγκόσμιους και ολυμπιακούς αγώνες, μπορεί να ανθίσει ξανά. Η πορεία του στο χώρο, ως πρόεδρος του Συλλόγου των Ολυμπιονικών, του Σπάρτακου Ιωαννίνων, αποτελεί το μεγαλύτερο εχέγγυο για την επιτυχία του».