Στις 7 Απριλίου (6 μ.μ.) ο ημιτελικός ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

on .

PHLIOS STAYROSjpg

Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει για τον ΠΑΣ Γιάννινα που θα κοντραριστεί με τον περσινό νταμπλούχο Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Χτες ορίστηκε το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες», το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 18:00.

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει να διεξαχθεί το παιχνίδι Τετάρτη και όχι Πέμπτη καθώς την 3η αγωνιστική των play off υπάρχει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Κυριακή 11 Απριλίου, αίτημα που έγινε δεκτό από την ΕΠΟ.
Ο έτερος ημιτελικός της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ ορίστηκε για την Τετάρτη 7 στις 20:00 στο ΟΑΚΑ.
Το πρόγραμμα του ΠΑΣ
Με δεδομένο τον χτεσινό ορισμό του πρώτου ημιτελικού οριστικοποιήθηκε και η σειρά των αγώνων του ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα ταξιδέψει την ερχόμενη Παρασκευή στην Κρήτη καθώς προσεχές Σάββατο (03/04) θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου.

Στη συνέχεια θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες» για το Κύπελλο Ελλάδας την Τετάρτη (07/04), ενώ θα ακολουθήσει και αγώνας τη Δευτέρα 11 Απριλίου με αντίπαλο τη Λαμία και πάλι στα Γιάννινα.
Επέκταση συμβολαίου στον Πήλιο
Ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 θα συνεχίσει να είναι ο νεαρός ακραίος αμυντικός, Σταύρος Πήλιος, καθώς η γιαννιώτικη ΠΑΕ ανακοίνωσε χτες τη διετή επέκταση του συμβολαίου του.
Το συμβόλαιο του 21χρονου Γιαννιώτη μπακ ολοκληρώνονταν τον Δεκέμβριο του 2021, ωστόσο οι λιγοστές μεν, αλλά καλές εμφανίσεις που έκανε όσες φορές χρησιμοποιήθηκε από τον Αργύρη Γιαννίκη ήταν ικανές να πείσουν τη διοίκηση της γιαννιώτικης ομάδας να του κάνει επέκταση στο συμβόλαιο του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.
Μπορεί ο Πήλιος να βρίσκεται φέτος στη σκιά του Βέλγου Πίρσμαν, ο οποίος είναι εκ των κορυφαίων του ΠΑΣ Γιάννινα, όμως αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον της γιαννιώτικης ομάδας και η επέκταση του συμβολαίου του έγινε μετά από σχετική εισήγηση του Αργύρη Γιαννίκη.
Προπόνηση και την 25η Μαρτίου
Στο γήπεδο πέρασαν και την εορταστική ημέρα της 25ης Μαρτίου την Πέμπτη οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υπήρχε προγραμματισμένη προπόνηση από το τεχνικό επιτελείο. Απών από τις προπονήσεις εξακολουθεί να είναι ο Κροάτης Κρίζμαν που ταλαιπωρείται από σπασμούς και ενοχλήσεις στη γάμπα και δεν αναμένεται να μπει σε ρυθμό προπονήσεων πριν τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τέλος, ορισμένοι παίκτες ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης όπως οι Ελευθεριάδης, Καρτάλης και Εραμούσπε.
Η χτεσινή ήταν η τελευταία προπόνηση της τρέχουσας εβδομάδας για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο Αργύρης Γιαννίκης έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες του.
Εν τω μεταξύ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιούρι Λοντίγκιν. συμπεριλήφθηκε από την Super League στη λίστα των 7 καλύτερων παικτών για τον μήνα Μάρτιο και διεκδικεί το βραβείο του καλύτερου παίκτη για το συγκεκριμένο μήνα.