Συνέχισε το σερί νικών ο φορμαρισμένος ΠΑΣ

on .

PAS ATROMHTOS 21 3 21

• Με κεκτημένη ταχύτητα και το... γκάζι πατημένο μπήκε στα play out ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 1-0 του Ατρομήτου στο «Ζωσιμάδες» στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος και πιστοποίησε την εξαιρετική περίοδο φορμαρίσματος που διανύει.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη πήρε τον αέρα από τον Ατρόμητο καθώς μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο τον νίκησε και στη διαδικασία των play out. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος για τους Γιαννιώτες ο Εραμούσπε (32'), ενώ ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με τον Παμλίδη (19') και χαμένο πέναλτι με τον Κατερινιώτη επιθετικό (45'). Ο Ατρόμητος προσπάθησε ανεπιτυχώς για την ισοφάριση στην επανάληψη και είχε δοκάρι με τον Μανούσο (61').
Ακόμα πιο κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής του βρίσκεται πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα. Με τη νίκη τους κόντρα στον Ατρόμητο οι Γιαννιώτες έφτασαν τους 34 βαθμούς και ισοβαθμούν μαζί με τον Βόλο στην 1η θέση των play out και πλέον χρειάζονται και τυπικά άλλους 3 βαθμούς. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της πρεμιέρας των play out η Λάρισα πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη επικρατώντας με 0-2 του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ η Λαμία διέσυρε τον Παναιτωλικό με 0-3 στο Αγρίνιο. Τέλος, ο ΟΦΗ πήρε βαθμό στο Πανθεσσαλικό και ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον Βόλο.

Πως έπαιξαν
Με την προσφιλές του τον τελευταίο καιρό σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε ο Αργύρης Γιαννίκης τον ΠΑΣ στον αγώνα της πρεμιέρας των play out με αντίπαλο τον Ατρόμητο, ενώ έδωσε φανέλα βασικού στον Κάστρο που εξέτισε την ποινή του αντί του Λιάσου που ξεκίνησε βασικός στην Τρίπολη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό μπακ ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα αμυντικά χαφ ήταν οι Κάστρο και Ντομίνγκεθ, δεξί εξτρέμ ο Παμλίδης, αριστερό ο Ελευθεριάδης και ο Καρτάλης σε ελεύθερο επιτελικό ρόλο πίσω από τον Μιλιντσεάνου που βρίσκονταν στην κορυφή της επίθεσης.
Από την πλευρά του ο προπονητής του Ατρομήτου και παλιός κόουτς του ΠΑΣ Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μανδάς, δεξί μπακ ο Κιβρακίδης, αριστερό ο Γκαλβάο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γούτας και Μαυρομμάτης. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Χαρίσης και Σάλομον, δεξι χαφ ο Γκάλο, αριστερό ο Ενσικουλού και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Μανούσος και Μάτιτς.

Εκατέρωθεν φάσεις - γρήγορος ρυθμός
Από το ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν γρήγορο και ανοιχτό ποδόσφαιρο, να βγουν μπροστά και να πιέσουν ψηλά, κάτι που βοήθησε στο να παρουσιάσουν καλό θέαμα και να παραχθούν αρκετές φάσεις. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον ΠΑΣ. Στο 7’ ο Καρτάλης πήρε την μπάλα από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μανδά. Στο 13’ ήταν η σειρά της ομάδας του Περιστερίου να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή, όταν ο Γιαννιώτης Χαρίσης βρήκε στην κίνηση την μπάλα μετά από κεφαλιά απομάκρυνση του Σάλιακα και έκανε το μονοκόματο σουτ, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Λοντίγκιν. Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου Μανδάς μπλοκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια σε σουτ του Καρτάλη από το 15’, ενώ στο επόμενο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκάλο, ο προωθημένος Γούτας πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λοντίγκιν με διπλή επέμβαση μπλόκαρε τη μπάλα. Το ματς συνέχισε να έχει ρυθμό και ένα λεπτό μετά ο Μανούσος κοντρόλαρε τη μπάλα και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Δοκάρι Παμλίδη - επεμβάσεις Λοντίγκιν
Ένα πολύ καλό παιχνίδι σε κυκλοφορία μπάλας και παραγωγή ευκαιριών στο πρώτο εικοσάλεπτο με αποκορύφωμα το δοκάρι του Παμλίδη στο 19’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη και αρχική απομάκρυνση, η μπάλα πήγε στον Κάστρο, ο Κολομβιανός έβγαλε γλυκιά σέντρα προς τον Παμλίδη και ο Κατερινιώτης επιθετικός πήρε την κεφαλιά, όμως ο Μανδάς βρήκε με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα και αυτή πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ελευθεριάδης πήρε την επαναφορά της μπάλας όμως δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα. Οι απαντήσεις της ομάδας του Παντελίδη δεν άργησαν να έρθουν. Αρχικά στο 25’ ο Ενσικουλού έβγαλε τον Μάτιτς, αυτός έκανε παράλληλη σέντρα, αλλά ο Μανούσος δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γκάλο έκανε το σουτ, όμως ο Λοντίγκιν έσωσε και η μπάλα βρήκε το σώμα του Εραμούσπε και έφυγε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του, ο Εραμούσπε έκανε άτσαλο διώξιμο και ο Ελληνορώσος γκολκίπερ αναγκάστηκε να διώξει και πάλι σε κόρνερ καθώς η μπάλα είχε πάρει πορεία προς την εστία.

Προβάδισμα με Εραμούσπε
Το γκολ ήρθε τελική ως φυσιολογική εξέλιξη του ρυθμού του αγώνα και ήταν ο ΠΑΣ η ομάδα που κατάφερε να σκοράρει. Στο 32' ο Καρτάλης από δεξιά εκτέλεσε φάουλ ο προωθημένος Εραμούσπε βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου και πήρε την κεφαλιά, ο Μανδάς με τα πόδια έσωσε αρχικά, όμως ο Εραμούσπε πήρε το ριμπάουντ και με δεύτερη κεφαλιά σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ήταν το δεύτερο γκολ του Αργεντινού αμυντικού στο πρωτάθλημα καθώς είχε σκοράρει και στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ στην ήττα με σκορ 2-1.

Χαμένο πέναλτι με Παμλίδη
Μετά το γκολ του Εραμούσπε ο ΠΑΣ κυριάρχησε, έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος του. Η ομάδα της Ηπείρου σκόρπισε τεράστια ευκαίρια να διπλασιάσει τα τέρματά της λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Παμλίδης στο 43’ είδε την κίνηση του Κάστρο στον χώρο και με εκπληκτική κάθετη πάσα βρήκε τον Κολομβιανό που πρόλαβε και τσίμπησε τη μπάλα και ο αμυντικός του Ατρομήτου Μαυρομμάτης τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Ευαγγέλου χωρίς δισταγμό καταλόγισε το καθαρό πέναλτι.
Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ Παμλίδης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα προς τη δεξιά γωνία, όμως ο τερματοφύλακας Μανδάς μάντεψε σωστά και με το χέρι έδιωξε τη μπάλα σώζοντας τον Ατρόμητο από το δεύτερο γκολ. Έτσι ο ΠΑΣ πήγε στα αποδυτήρια με ένα γκολ προβάδισμα αντί για δύο για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Δοκάρι με Μανούσο ο Ατρόμητος
Κεφάτες μπήκαν και στην επανάληψη οι δυο ομάδες με την αθηναϊκή ομάδα να χάνει καλή στιγμή στο 47’. Μετά από ενέργεια του Χαρίση από δεξιά, ο Εραμούσπε έκανε λάθος και σέντρα προς τον Μάτιτς, ο οποίος δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα με το κεφάλι. Η ομάδα του Γιαννίκη απάντησε στο επόμενο λεπτό, όταν ο Μιλιντσεάνου έφυγε στην κόντρα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και υπό πίεση πάσαρε στον Παμλίδη, αλλά ο Γκαλβάο σε ρόλο πυροσβέστη απομάκρυνε έγκαιρα τη μπάλα.
Ο Ατρόμητος έφτασε μία ανάσα από το γκολ της ισοφάρισης στο 61'. Από σέντρα του Γκάλο, ο Μανούσος πήδηξε ανάμεσα από τους αμυντικούς και πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν και στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου Μανδάς που στα δυο εντός έδρας ματς πρταθλήματος έχει στερήσει αρκετά γκολ στους Γιαννιώτες, δήλωσε παρών και στη φάση του 69’, όταν από σουτ του Καρτάλη έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε τη μπάλα.
Σε μία ακόμη αξιόλογη τελική που καταγράφηκε στο ματς, ο Μουνίθ στο 75’ έκανε το γέμισμα, η άμυνα του ΠΑΣ αδράνησε, ο Ενσικουλού κοντρόλαρε και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή Ευαγγέλου, με το οποίο ο ΠΑΣ μπήκε με το δεξί στα play out, έφτασε τους 34 βαθμούς και ισοβαθμεί με τον Βόλο στην 1η θέση των play out, έχοντας όμως το μειονέκτημα στα μεταξύ τους ματς. Η νίκη του ΠΑΣ κόντρα στον Ατρόμητο ήταν η τρίτη στα μεταξύ τους ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο φέτος, ενώ ήταν η τέταρτη εντός έδρας νίκη σε αγώνες πρωταθλήματος και συνολικά ένατη. Η ομάδα των Ιωαννίνων κέρδισε τον Ατρόμητο στα Γιάννινα μετά από τεσσεράμιση χρόνια, μιας και την τελευταία φορά τον είχε κερδίσει με 3-0 στις 11/9/2016 με δυο γκολ του Κόντε και ένα του Ακόστα.
Διαιτησία: Ευαγγέλου (Νικολαϊδης - Ψαρρής)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Κάστρο, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (65' Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Παμλίδης (75'Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (88' Παντελάκης).
Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Mανδάς, Γούτας, Μαυρομμάτης, Κιβρακίδης, Γκαλβάο, Χαρίσης, Σάλομον (71’ Ούμπιντες), Γκάλο (71’ Αγκάγιεφ), Ενσικουλού (79’ Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος (79’ Εντομβόνγι), Μάτιτς (52’ Μουνίθ).

Αποτελέσματα
(1η αγωνιστική)
Απόλλων Σμ. – Λάρισα 0-2
Βόλος – ΟΦΗ 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-0
Παναιτωλικός – Λαμία 0-3

Βαθμολογία
1. ΠΑΣ Γιάννινα 34
2. Βόλος 34
3. Ατρόμητος 28
4. Απόλλων Σμύρνης 28
5. Λαμία 26
6. ΟΦΗ 20
7. Παναιτωλικός 20
8. Λάρισα 19