Με φόρα μπαίνει στα play out ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS ATROMHTOS

Με αρχικό στόχο τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία ρίχνεται ο ΠΑΣ Γιάννινα στη μάχη των play out υποδεχόμενος σήμερα το απόγευμα (7:30 μ.μ.) τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες» στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος. Χωρίς τους Κρίζμαν, Σιόντη και Οικονομόπουλο οι Γιαννιώτες, επιστρέφει ο Κάστρο.
Οι Γιαννιώτες ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League με 31 βαθμούς και κατέλαβαν την 8η θέση της βαθμολογίας. Ο ΠΑΣ μπαίνει από θέση ισχύος στη διαδικασία των play out καθώς έχει διαφορά 11 βαθμών από τον Παναιτωλικό, 12 από τον ΟΦΗ και 15 βαθμών από την ουραγό Λάρισα. Ουσιαστικά ο ΠΑΣ χρειάζεται ελάχιστους βαθμούς για να εξασφαλιστεί και μαθηματικά. Στόχος όμως της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη είναι η κατάληψη της πρώτης θέσης των play out, δηλαδή συνολικά η 7η θέση του πρωταθλήματος της Super League.
Η διαδικασία των play out
Σε αντίθεση με τα play off η διαδικασία των play out διεξάγεται σε ένα γύρο 7 αγωνιστικών με τις ομάδες που τερμάτισαν από την 7η έως την 14η θέση, δηλαδή συνολικά 8 ομάδες. Όσοι τερμάτισαν στην 7η, 8η, 9η και 10η θέση, δηλαδή ο Βόλος, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ατρόμητος και ο Απόλλωνας θα παίξουν 4 παιχνίδια στην έδρα τους και τρια παιχνίδια εκτός έδρας.
Συγκεκριμένα, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχτεί στο «Ζωσιμάδες» τον Ατρόμητο, τη Λαμία τον Παναιτωλικό και τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ θα ταξιδέψει στην Κρήτη για να αγωνιστεί με τον ΟΦΗ, στη Μαγνησία για την αναμέτρηση με τον Βόλο και την τελευταία αγωνιστική θα παίξει με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ.
Χωρίς Κρίζμαν, Σιόντη και Οικονομόπουλο
Στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος των αγώνων κατάταξης, όπως είναι ο ελληνικός όρος για τα play out, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται σήμερα τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες» με στόχο το τρίποντο της νίκης. Η ομάδα της Ηπείρου διανύει περίοδο εξαιρετικού φορμαρίσματος και θέλει να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών και των καλών εμφανίσεων. Άλλωστε ο Ατρόμητος είχε περάσει νικηφόρα (0-1) από το «Ζωσιμάδες» στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ το παιχνίδι των δύο ομάδων στα Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδας είχε λήξει ισόπαλο 2-2.
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει ούτε αυτή τη φορά στη διάθεσή του τον Σάντι Κρίζμαν. Ο Κροάτης επιθετικός μπήκε σε κανονικό πρόγραμμα την Τετάρτη, ωστόσο την Πέμπτη ένιωσε ενοχλήσεις και πάλι στη γάμπα και αποχώρησε από την προπόνηση, με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ από τη σημερινή αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες. Μαζί με τον Κρίζμαν εκτός αποστολής έμειναν και οι γνωστοί τραυματίες εδώ και καιρό Σιόντης και Οικονομόπουλος. Στον αντίποδα επιστρέφει ο Κάστρο, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.
Μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης ο Αργύρης Γιαννίκης ανακοίνωσε την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα για τον σημερινό αγώνα. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Πήλιος, Καρτάλης, Ντομίνγκεθ, Νάουμετς, Λιάσος, Λώλης, Μπρένερ, Κάστρο, Γροσδάνης, Δούμτσης, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Μιλιντσεάνου.
Πέραν των τραυματιών Κρίζμαν. Σιόντη και Οικονομόπουλου εκτός αποστολής έμειναν για λόγους τακτικής οι Αθανασίου, Πανουργιάς και Τριάδης.
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Η απουσία του Κρίζμαν σημαίνει ότι θα αγωνιστεί και πάλι βασικός ο Μολδαβός Μιλιντσεάνου στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αργύρης Γιαννίκης λογικά θα παρατάξει και πάλι τον ΠΑΣ με σύστημα 4-2-3-1 καθώς η συγκεκριμένη διάταξη έχει αποδώσει τα μέγιστα και έχει φέρει επιτυχίες. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρξουν πολλές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής στην Τρίπολη. Άλλωστε, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Ο Κάστρο λογικά θα πάρει τη θέση του Λιάσου στη μεσαία γραμμή.
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Μιλιντσεάνου.
Διαιτητής ο Ευαγγέλου
Ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο. Βοηθοί του Ευαγγέλου θα είναι οι Κωνσταντίνος Νικολαΐδης από τη Μακεδονία και Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Εμμανουήλ Σκουλάς από τη Θεσσαλία.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Βασίλειος Φωτιάς από την Πέλλα και AVAR ο Παντελής Σπυρόπουλος από την Ανατολική Αττική. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Δημήτριος Κύρκος, Γιαννιώτης που ανήκει στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας.
Σύμμαχος του ΠΑΣ η προϊστορία
Η σημερινή αναμέτρηση θα είναι η έκτη των δυο ομάδων στη φετινή σεζόν καθώς βρέθηκαν αντιμέτωπες δυο φορές για το πρωτάθλημα και δυο για το Κύπελλο και μία φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας. Για το πρωτάθλημα ο ΠΑΣ κέρδισε με 0-2 στο Περιστέρι και ηττήθηκε με 0-1 στα Γιάννινα, ενώ για το Κύπελλο στο πρώτο ματς στα Γιάννινα οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με σκορ 2-2, ενώ στη ρεβάνς η ομάδα του Γιαννίκη επικράτησε με 2-3 και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά.
Συνολικά οι Γιαννιώτες μετρούν 18 νίκες σε 25 αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες», τέσσερα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα χωρίς νικητή, ενώ τρεις φορές η ομάδα του Περιστερίου έφυγε νικήτρια από τα Γιάννινα. Όσον αφορά τα τέρματα ο ΠΑΣ έχει σκοράρει 46 φορές, έναντι 14 του Ατρόμητου.
Στους τρεις καλύτερους αμυντικούς ο Πίρσμαν
Μια από τις αποκαλύψεις του ΠΑΣ Γιάννινα τη φετινή χρονιά είναι ο Μάρβιν Πίρσμαν. Η πρώτη χρονιά του Βέλγου αριστερού ακραίου αμυντικού στα Γιάννινα έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, κάτι που ήταν αδύνατο να μην το αναγνωρίσει και η Super League. Η διοργανώτρια αρχή κατέταξε με βάση τη στατιστική τον Βέλγο αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους αμυντικούς του φετινού πρωταθλήματος. Μια σημαντική διάκριση για τον ίδιο προσωπικά, αλλά και για την ομάδα της Ηπείρου.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ρόους του Άρη που συγκέντρωσε 987 βαθμούς. Ο αμυντικός του Άρη κέρδισε 234 πόντους από τις συμμετοχές, 140 πόντους από τα δύο γκολ που πέτυχε, 560 από το μηδέν παθητικό, 123 από τα κλεψίματα ενώ έχασε 70 βαθμούς από τις κίτρινες κάρτες. Στη δεύτερη θέση με 978 βαθμούς βρίσκεται ο Ίνγκασον του ΠΑΟΚ, ενώ ο Πίρσμαν του ΠΑΣ Γιάννινα συγκέντρωσε 890 βαθμούς.