Υποψήφιος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Αναστ. Λάγκας

on .

lagkas

• Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών ανακοίνωσε, μέσω ανοιχτής επιστολής, ο Πρόεδρος του Σπάρτακου Ιωαννίνων Αναστάσιος Λάγκας.
Ο δικηγόρος στο επάγγελμα Πρόεδρος του πολυνίκη συλλόγου Σπάρτακου είναι μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από το 2004 και για πρώτη φορά βγαίνει μπροστά, διεκδικώντας εκτελεστική θέση, με σκοπό μάλιστα να διαδεχθεί τον νυν Πρόεδρο Πύρρο Δήμα.
Οι εκλογές θα γίνουν ηλεκτρονικά στις 27 Μαρτίου και την προεδρία διεκδικεί και η ομάδα πρωτοβουλίας διάσωσης με Γιάννη Γέροντα, Χρήστο Σπύρου.
Στην επιστολή του τονίζει πώς αποτελεί τιμή για τον ίδιο η διοίκηση μιας ομοσπονδίας της οποίας οι αθλητές δόξασαν την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο, αλλά και ευθύνη για το ειδικό βάρος αυτής της θέσης, που απαιτεί δουλειά για την συνέχιση των επιτυχιών στην σημερινή δύσκολη εποχή, αλλά και επί πλέον γιατί αν εκλεγεί, θα διαδεχθεί μια κορυφαία παγκόσμια προσωπικότητα, όχι μόνο της άρσης βαρών, αλλά και του παγκόσμιου αθλητισμού, τον Πύρρο Δήμα.
Μεταξύ άλλων ανέφερε πώς απαιτείται σύσταση και στήριξη νέων σωματείων σε όλη την Ελλάδα για την διάδοση της άρσης βαρών, παροχή της μέγιστης δυνατής βοήθειας στους συλλόγους, με αθλητικό υλικό, με βοήθεια και παρέμβαση στις τοπικές κοινωνίες για την εξεύρεση χώρων προπόνησης, στήριξη των σωματειακών προπονητών, σεμινάρια για την συνεχή ενημέρωση αυτών, τη μέγιστη δυνατή βοήθεια σε όλους τους αθλητές και ιδιαίτερα σε αυτούς των εθνικών ομάδων, με χώρους προπόνησης κατάλληλους σε όλα τα επίπεδα, στήριξη με διατροφή, συμπληρώματα διατροφής και οδοιπορικά, ώστε να είναι απερίσπαστοι στην επίτευξη των στόχων τους, συμμετοχή σε όσο γίνεται μεγαλύτερο αριθμό διεθνών αγώνων, διοργάνωση όσο το δυνατόν περισσότερων πρωταθλημάτων καθώς και τη διαμόρφωση ενός νέου ελκυστικού αγωνιστικού πλαισίου, που θα απαντάει στην σύγχρονη πραγματικότητα.
«Καλώ τις υγιείς δυνάμεις που απαρτίζουν την μεγάλη οικογένεια της άρσης βαρών, να αφήσουν στην άκρη τυχόν πικρίες, παρεξηγήσεις, αφού δεν μας χωρίζει τίποτα, αντίθετα μας ενώνει η άρση βαρών, γιατί δεν περισσεύει κανένας. Ρόλοι υπάρχουν για όλους», κατέληξε στη σχετική του επιστολή ο υποψήφιος Πρόεδρος.