Με θετικό αποτέλεσμα θέλει ο ΠΑΣ να κλείσει την κανονική περίοδο

on .

ASTERAS TRIPOLHS PAS SHMATA

• Με στόχο το θετικό αποτέλεσμα και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία ταξιδεύει ο ΠΑΣ Γιάννινα για την Τρίπολη καθώς αντιμετωπίζει αύριο (7:00 μ.μ.) τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Χωρίς τους Κρίζμαν, Σιόντη, Οικονομόπουλο και Κάστρο οι Γιαννιώτες. Την Τετάρτη (17/03) η επικύρωση της βαθμολογίας. Χωρίς Μπαράλες και Ιγκλέσιας ο Αστέρας Τρίπολης.
Η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 το προηγούμενο Σάββατο στο «Ζωσιμάδες» ανέβασε τους Γιαννιώτες στους 28 βαθμούς και την 8η θέση της βαθμολογίας και θέλουν να τη διατηρήσουν κι αν είναι εφικτό να προσπεράσουν και τον Βόλο που είναι στην 7η θέση με 30 βαθμούς αγωνίζεται όμως με την ΑΕΚ. Ο αυριανός αντίπαλος Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται σε περίοδο εξαιρετικού φορμαρίσματος και ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό στην 5η θέση και τους 42 βαθμούς. Η ομάδα της Τρίπολης παραμένει 10 αγωνιστικές αήττητη έχοντας καταγράψει 7 νίκες και 3 ισοπαλίες στο χρονικό διάστημα αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αστέρας έχει να ηττηθεί πάνω από δύο μήνες και συγκεκριμένα από τις 6 Ιανουαρίου όταν είχε χάσει 0-4 από τον Ολυμπιακό. Αναμφίβολα πάντως η αυριανή θα είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα μονομαχία ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες ομάδες και αυτή τη στιγμή τις δύο καλύτερες επαρχιακές ομάδες.

Χωρίς Κρίζμαν και Κάστρο
Στην αυριανή αναμέτρηση στην Τρίπολη ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει στη διάθεσή του 4 παίκτες και συγκεκριμένα τους Σιόντη, Οικονομόπουλο, Κρίζμαν και Κάστρο. Ο Σιόντης συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα και αποθεραπεία για το οίδημα στο γόνατο και ο Οικονομόπουλος για το πρόβλημα στον ώμο του. Επίσης, θα απουσιάσει ο Κάστρο που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και αναγκαστικά θα εκτίσει στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας. Τέλος, εκτός αποστολής θα μείνει και ο Κρίζμαν. Ο Κροάτης επιθετικός είναι ιατρικά εντάξει και δεν ταλαιπωρείται πλέον από σπαμούς στη γάμπα, ωστόσο το τεχνικό επιτελείο θα τον προφυλάξει ενόψει και των play out.
Η χτεσινή προπόνηση έγινε το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ με πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Το αρχικό ζέσταμα περιελάμβανε μικρά σπριντ και στη συνέχεια το πρόγραμμα είχε αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρό αγωνιστικό χώρο και παιχνίδια 10Χ6.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί και στη συνέχεια ο Αργύρης Γιαννίκης θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει οδικώς το μεσημέρι για την Τρίπολη.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Στις σκέψεις του Αργύρη Γιαννίκη είναι να προφυλαχθούν ορισμένοι παίκτες που βρίσκονται στο όριο καρτών και για αυτό προβληματίζεται για τον καταρτισμό του βασικού σχήματος. Στο όριο καρτών βρίσκοντια οι Σάλιακας, Παντελάκης και Καρτάλης με 6 κίτρινες κάρτες, αλλά και ο Ισπανός Ντομίνγκεθ με 3 κίτρινες κάρτες. Υπενθυμίζεται ότι οι κίτρινες κάρτες δεν μεταφέρονται στη διαδικασία των play out και οι «κιτρινισμένοι» παίκτες του ΠΑΣ θα μηδενίσουν, ωστόσο οι τιμωρίες και οι ποινές από συμπλήρωση κίτρινων καρτών μεταφέρονται. Ενδεχομένως λοιπόν να υπάρξει κάποιο rotation από πλευράς του Τρικαλινού τεχνικού κυρίως στις θέσεις της άμυνας.
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Παμλίδης, Νάουμετς (Ελευθεριάδης), Μπρένερ, Μιλιντσεάνου.

Διαιτητής ο Παπαπέτρου
Ο Αναστάσιος Παπαπέτρου από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ όρισε μετά από 1,5 μήνα σιωπηλής τιμωρίας τον Παπαπέτρου ξανά σε αγώνα Super League, μετά τα λάθη που είχε κάνει στον αγώνα Ατρόμητος - Ολυμπιακός.
Βοηθοί του Παπαπέτρου θα είναι ο Πολυχρόνης Κωσταράς από την Αιτωλοακαρνανία και ο Ηλίας Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Εμμανουήλ Σκουλάς από τη Θεσσαλία. Διαιτητής VAR θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα και AVAR η Χρύσα Κουρομπύλια από τη Δυτική Αττική. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Τάπραντζης από την Αιωτολοακαρνανία.

Κόντρα στην παράδοση
Κακή παράδοση έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Oι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί 11 φορές στο παρελθόν, δέκα για την Super League και μόλις μια για την Β' Εθνική που είναι και η παρθενική στην ιστορία των δυο ομάδων. Οι Αρκάδες μετρούν έξι νίκες σε αυτές τις αναμετρήσεις, ο ΠΑΣ έφυγε μόλις μία φορά νικητής από την Τρίπολη (σεζόν 2017-18), ενώ τέσσερα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Η γιαννιώτικη ομάδα έχει σκοράρει δέκα φορές, ενώ έχει δεχτεί συνολικά δεκαοκτώ τέρματα.
Η μοναδική φορά που έφυγε νικητής από την Αρκαδία ήταν στις 19 Αυγούστου 2017, όταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επικράτησε με σκορ 1-2 του Αστέρα χάρη στα γκολ των Ναδάλες και Μαυροπάνου. Χορταστική ήταν η ισοπαλία (3-3) μεταξύ των δύο ομάδων στις 18 Αυγούστου 2013, ενώ η πιο βαριά ήττα του ΠΑΣ ήταν με σκορ 3-0 (σεζόν 2009-10). Να σημειωθεί πώς από τις έντεκα αναμετρήσεις η μία ήταν για τα play off της σεζόν 2012-13 όπου ο ΠΑΣ γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1.

Πρόστιμο 2.000 ευρώ στον ΠΑΣ
Με πρόστιμο 2.000 ευρώ τιμώρησε το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για όσα ανέγραψε ο διαιτητής Διαμαντόπουλος στο Φύλλο Αγώνα αλλά και ο παρατηρητής Παπαγιάννης στην έκθεσή του. Η τιμωρία της γιαννιώτικης ΠΑΕ αφορά το περιστατικό με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και τον φίλαθλο στην κερκίδα. Ο ΠΑΣ τιμωρήθηκε για τη συμπεριφορά του φιλάθλου, ωστόσο προκαλεί απορία πως έμεινε εντελώς ατιμώρητος ο Παναθηναϊκός παρότι υπήρξε βιοπραγία από αξιωματούχο του προς τον φίλαθλο, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα και μέσω βίντεο. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα απαλλάχθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο για την προσφυγή που είχε καταθέση εναντίον του ο Πίτου Γκαρσία καθώς υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμος μεταξύ της γιαννιώτικης ΠΑΕ και του Αργεντινού πρώην ποδοσφαιριστή.

Χωρίς Μπαράλες και Ιγκλέσιας ο Αστέρας
Δίχως το βαρύ του πυροβολικό Χερόνιμο Μπαράλες θα αντιμετωπίσει αύριο τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Αργεντινός πρώτος σκόρερ των Αρκάδων με 10 γκολ συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει κόντρα στην ομάδα της Ηπείρου, αλλά και στην πρώτη αγωνιστική των play off. Επίσης τιμωρημένος είναι και ο Ιγκλέσιας που δέχτηκε κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Στη χτεσινή προπόνηση ο Σέρβος προπονητής Μίλαν Ράσταβατς δούλεψε με τους παίκτες του πάνω στην τακτική. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις συναρμογής σε συνδυασμό με ασκήσεις μπάλας. Στη συνέχεια, υπήρξαν ασκήσεις κατοχής και στο τέλος έγινε χωρισμός σε γκρουπ, με το βάρος να πέφτει στη δουλειά στην επιθετική και αμυντική τακτική.