Με πάθος ο ΠΑΣ Γιάννινα για την πρόκριση στα ημιτελικά!

on .

PAO PAS SHMATA

• Ένα παιχνίδι-ορόσημο για τη φετινή χρονιά δίνει σήμερα το βράδυ (8:00 μ.μ. - Cosmote Sport1) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στον επαναληπτικό αγώνα της 7ης φάσης, με στόχο να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην Αθήνα μετέβη η αποστολή των Γιαννιωτών μετά τον κυριακάτικο αγώνα στη Λαμία, χωρίς προβλήματα η προετοιμασία. Ρώσος ο διαιτητής του σημερινού αγώνα.
Τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στον πρώτο αγώνα, αρχικά με την αναβολή της αναμέτρησης στο «Ζωσιμάδες» και στη συνέχεια με της αλλαγή έδρας και τον ορισμό στο γήπεδο του Αγρινίου φανάτισαν την κατάσταση και έδωσαν εχθρικό χαρακτήρα στο ζευγάρι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό. Σε γενικές γραμμές πάντως οι σχέσεις των δύο ομάδων, τόσο σε επίπεδο κόσμου όσο και διοικήσεων, δεν είναι και στο καλύτερο δυνατό σημείο, ιδίως μετά την υπόθεση της προσφυγής στο CAS το 2013 που στέρησε τότε την ευρωπαϊκή έξοδο στον ΠΑΣ Γιάννινα, με προπονητή τότε τον Γιάννη Χριστόπουλο.

Τα δεδομένα του πρώτου αγώνα
Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε τελικά στο Αγρίνιο ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν μόλις στο 2’ με γκολ του Μακέντα, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε με γκολάρα του Παμλίδη στο 21’ και στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη με την κεφαλιά του Κάργα στο 66’ μετά από κόρνερ του Καρτάλη. Αν εξαιρεθεί ο αρχικός αιφνιδιασμός, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έκανε πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ, ενώ κι ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με τον Χατζηγιοβάννη. Το 2-1 δίνει προβάδισμα στην ομάδα της Ηπείρου, αφήνει όμως ανοιχτή και αμφίρροπη την υπόθεση πρόκριση καθώς ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει το εκτός έδρας γκολ.

Η αποστολή του ΠΑΣ
Μετά το τέλος του κυριακάτικου αγώνα με τη Λαμία ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν επέστρεψε στη βάση του, αλλά ταξίδεψε για την Αθήνα και παρέμεινε εκεί τη Δευτέρα και την Τρίτη ενόψει του σημερινού αγώνα. Μάλιστα, οι Γιαννιώτες προπονήθηκαν σε γήπεδο της Βουλιαγμένης χτες και προχτές και έκαναν επί αθηναϊκού εδάφους την προετοιμασία τους για τον σημερινό επαναληπτικό στη Λεωφόρο.
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε σήμερα τους Σιόντη και Οικονομόπουλο που έμειναν στα Γιάννινα, ενώ σε σχέση με την αποστολή του παιχνιδιού με τη Λαμία μοναδική διαφοροποίηση είναι η προσθήκη του Γροσδάνη. Άλλωστε, σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας είναι υποχρεωτική η παρουσία στην 20αδα του αγώνα δύο ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών που θα δηλωθούν στο Φύλλο Αγώνα. Για τον ΠΑΣ οι δύο αυτοί είναι οι Λώλης και Γροσδάνης.
Αναλυτικά την αποστολή του ΠΑΣ αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Πήλιος, Κάστρο, Καρτάλης, Ντομίνγκεθ, Νάουμετς, Λιάσος, Λώλης, Μπρένερ, Δούμτσης, Γροσδάνης, Ελευθεριάδης, Κρίζμαν, Παμλίδης, Μιλιντσεάνου.

Με Σένκεφελντ και Σανκαρέ ο Παναθηναϊκός
Για το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ρουμάνος τεχνικός Λάζλο Μπόλονι θα έχει στη διάθεσή του τους Σένκεφλεντ και Σανκαρέ που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού. Να σημειωθεί πώς ο Ολλανδός αμυντικός των Πρασίνων είχε σκοράρει το δεύτερο γκολ στο 3-1 της ομάδας του επί του ΠΑΣ στη ρεβάνς Κυπέλλου πέρυσι στο ΟΑΚΑ.
Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με προπόνηση που έγινε χτες το απόγευμα.
Η αποστολή του Παναθηναϊκού είναι η εξής: Διούδης, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Νιάς, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Αθανασακόπουλος, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Μαουρίσιο. Εκτός αποστολής έμειναν οι Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Σαβιέρ και Μπεκ.

Διαιτητής ο Λεβνίκοφ
Το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για ορισμό ξένου διαιτητή στο σημερινό ματς Κυπέλλου έγινε δεκτό και έτσι ο 37χρονος Ρώσος Κιρίλ Λεβνίκοφ που κατέχει το σήμα της FIFA από το 2016 θα διευθύνει την αναμέτρηση.
Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο και ο Λάζαρος Δημητριάδης από τη Μακεδονία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Βασίλειος Φωτιάς από την Πέλλα.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Σεργέι Ιβάνοφ από τη Ρωσία, AVAR ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης από τη Μακεδονία και παρατηρητής διαιτησίας ο Σταύρος Τριτσώνης σπό την Αθήνα.

Να σπάσει και την παράδοση!
Αρνητική παράδοση στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς από τις επτά φορές που έχουν συναντηθεί έχει αποκλειστεί τις έξι.
Η μοναδική πρόκριση του «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι την σεζόν 1979-1980 όταν και είχε νικήσει με 2-1 τους «πράσινους» σε μονό αγώνα για την δεύτερη φάση χάρη στα τέρματα των Δημήτρη Σεϊταρίδη και Θαλή Τσιριμώκου.
Η πρώτη τους συνάντηση για τον θεσμό ήταν με γηπεδούχους τους «πράσινους» τη σεζόν 1974-1975 όπου πήραν την πρόκριση με σκορ 2-0. Οι υπόλοιπες πέντε συναντήσεις τους ήταν σε διπλούς αγώνες, με τους «πράσινους» να παίρνουν ισάριθμες προκρίσεις. Τις σεζόν 1987-88 (3η φάση), 1988-89 (προημιτελικά), 2009-10 (ημιτελικά), 2015-16 (φάση των 16) και την περασμένη αγωνιστική περίοδο 2019-20 (φάση των 16).
Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό για το θεσμό του Κυπέλλου οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη τέσσερις φορές, ενώ ο ΠΑΣ έφτασε δυο φορές στη νίκη με σκορ 0-1 (1989, 2016), οι οποίες μέτρησαν μόνο για το γόητρο αλλά δεν στάθηκαν αρκετές να του δώσουν την πρόκριση.