Πρώτα η Λαμία και μετά ο Παναθηναϊκός!

on .

pas proponhsh

• Τα «μάτια» στραμμένα στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λαμία έχουν στον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας αφήσει σε «δεύτερο πλάνο» τη ρεβάνς της ερχόμενης της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο (ενώ ακολουθεί αμέσως μετά και το παιχνίδι πρωταθλήματος).

Στην Γιαννιώτικη ΠΑΕ γνωρίζουν ότι με ένα θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή, θα βρεθεί σε πιο πλεονεκτική θέση στα μπαράζ που θα ακολουθήσει.
Η προετοιμασία μπαίνει σήμερα στην τελική ευθεία, με τον Αργύρη Γιαννίκη να ετοιμάζει τα πλάνα για να αντιμετωπίσει τη Λαμία, η οποία στο β΄ γύρο του πρωταθλήματος έχει πετύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα και «ξεκόλλησε» από τον «πάτο» της βαθμολογίας.
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει την Κυριακή στη διάθεσή του τους Σιόντη και Οικονομόπουλο που μένουν εκτός λόγω προβλημάτων τραυματισμού. Ωστόσο πρόκειται για δύο απουσίες, οι οποίες δεν θα επηρεάσουν τον «κορμό» της ομάδας, καθώς απουσιάζουν αρκετό διάστημα από την ενεργό δράση.
Ο Γιαννιώτης αρχηγός συμπλήρωσε ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης και από το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 27 Ιανουαρίου όταν και είχε τραυματιστεί. Η ιατρική γνωμάτευση στον Σιόντη ήταν ότι είχε οίδημα στα μαλακά μόρια στο γόνατο του και έπρεπε να ακολουθήσει ειδική θεραπευτική αγωγή. Πριν λίγες ημέρες επέστρεψε στις προπονήσεις, ωστόσο έμεινε εκτός αποστολών αγώνων με απόφαση του ιατρικού επιτελείου προκειμένου να μην ρισκάρει μια υποτροπή ή έναν σοβαρότερο τραυματισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σιόντης βρίσκεται στην Αθήνα και ακολουθεί ειδικές θεραπείες με οξυγόνο προκειμένου να υποχωρήσει το οίδημα και ως εκ τούτου θα χάσει σίγουρα τα παιχνίδια με Λαμία και Παναθηναϊκό.
Ο Οικονομόπουλος εξέτισε την ποινή του για τις κίτρινες κάρτες κόντρα στον ΟΦΗ, ωστόσο παραμένει εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Στη φάση του πέναλτι πάνω στον Τζόλη ο Οικονομόπουλος τραυματίστηκε στον ώμο και συγκεκριμένα υπέστη ρήξη ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Ο δεξιός οπισθοφύλακας θα μείνει περίπου 1 μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης. Αντίθετα, κόντρα στη Λαμία επιστρέφει ο Κάργας που εξέτισε κόντρα στον ΟΦΗ τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του για τις 7 κίτρινες κάρτες και μάλιστα θέτει υποψηφιότητα για το βασικό σχήμα.
Η προετοιμασία συνεχίστηκε χθες με μεσημεριανή προπόνηση και το πρόγραμμα μετά την αρχική προθέρμανση περιελάμβανε ασκήσεις συναρμογής με μπάλα και στη συνέχεια παιχνίδια μετάβασης. Στο τέλος ο κ. Γιαννίκης δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές του στην υπο-ομαδική τακτική.
Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στο ΠΕΑΚΙ.

Διαιτητής ο Παπαδόπουλος
Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία ορίστηκε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λαμία την Κυριακή. Βοηθοί του Παπαδόπουλου θα είναι ο Ηλίας Αλεξέας από τη Μεσσηνία και ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλου από την Αρκαδία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα. Διαιτητής VAR θα είναι ο Βασίλειος Φωτιάς από την Πέλλα και AVAR ο Μιχαήλ Δημόπουλος από τη Δυτική Αττική. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Ιωάννης Τοπούζης από τα Τρίκαλα.