Χωρίς Σιόντη και Οικονομόπουλο, αλλά με Κάργα ο ΠΑΣ στη Λαμία

on .

GHPEDO ZOSIMADES

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Αργύρης Γιαννίκης και ξεκίνησε η προετοιμασία για την κυριακάτικη (28/02) αναμέτρηση με τη Λαμία για την 24η αγωνιστική της Super League.

Θα απουσιάσουν Σιόντης και Οικονομόπουλος, ενώ επιστρέφει ο Κάργας.
Μετά από ένα δύσκολο χρονικό διάστημα σχεδόν 50 ημερών και 13 συνεχόμενους αγώνες και αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές οι ποδοσφαιριστές της γιαννιώτικης ομάδας ξεκουράστηκαν και φόρτισαν τις μπαταρίες τους ενόψει της συνέχειας. Ακολουθεί ένα δύσκολο και κρίσιμο εξαήμερο με δύο αγώνες για το πρωτάθλημα, αλλά και τον επαναληπτικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Νίκησε στο Αλκαζάρ η Λαμία
Η αρχή γίνεται το απόγευμα της Κυριακής από τη Λαμία όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει την τοπική ομάδα για την 24η αγωνιστική. Οι Λαμιώτες επικράτησαν χτες στο χτεσινό ντέρμπι παραμονής με 0-1 της Λάρισας στο Αλκαζάρ χάρη σε γκολ του Αραμπούλι και ανέβηκαν στους 18 βαθμούς και την 12η θέση προσπερνώντας βαθμολογικά τον Παναιτωλικό. Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει εκμεταλλευτεί πλήρως τα εξ΄ αναβολής παιχνίδια καθώς είχε επικρατήσει προ ημερών και του Απόλλωνα Σμύρνης με 0-1 στη Ριζούπολη, πάλι με σκόρερ τον Αραμπούλι. Η χτεσινή νίκη της Λαμίας στο Αλκαζάρ διαφοροποίησε τα δεδομένα για την παραμονή και πρέπει ο ΠΑΣ να σταματήσει την ανοδική πορεία της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου. Ο Αργύρης Γιαννίκης με τους συνεργάτες του παρακολούθησαν το χτεσινό παιχνίδι και έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα για την τακτική αντιμετώπιση του κυριακάτικου αγώνα.

Με δύο απουσίες στη Λαμία
Ο 40χρονος προπονητής των Γιαννιωτών έχει να αντιμετωπίσει δύο προβλήματα τραυματισμών και αυτά αφορούν τους Σιόντη και Οικονομόπουλο. Ο Γιαννιώτης αρχηγός συμπλήρωσε ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης και από το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 27 Ιανουαρίου όταν και είχε τραυματιστεί. Η ιατρική γνωμάτευση στον Σιόντη ήταν ότι είχε οίδημα στα μαλακά μόρια στο γόνατο του και έπρεπε να ακολουθήσει ειδική θεραπευτική αγωγή. Πριν λίγες ημέρες επέστρεψε στις προπονήσεις, ωστόσο έμεινε εκτός αποστολών αγώνων με απόφαση του ιατρικού επιτελείου προκειμένου να μην ρισκάρει μια υποτροπή ή έναν σοβαρότερο τραυματισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σιόντης βρίσκεται στην Αθήνα και ακολουθεί ειδικές θεραπείες με οξυγόνο προκειμένου να υποχωρήσει το οίδημα και ως εκ τούτου θα χάσει σίγουρα τα παιχνίδια με Λαμία και Παναθηναϊκό.
Ο Οικονομόπουλος εξέτισε την ποινή του για τις κίτρινες κάρτες κόντρα στον ΟΦΗ, ωστόσο παραμένει εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Στη φάση του πέναλτι πάνω στον Τζόλη ο Οικονομόπουλος τραυματίστηκε στον ώμο και συγκεκριμένα υπέστη ρήξη ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Ο δεξιός οπισθοφύλακας θα μείνει περίπου 1 μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης. Αντίθετα, κόντρα στη Λαμία επιστρέφει ο Κάργας που εξέτισε κόντρα στον ΟΦΗ τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του για τις 7 κίτρινες κάρτες και μάλιστα θέτει υποψηφιότητα για το βασικό σχήμα. Το χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε μικρά παιχνίδια κατοχής μπάλας 6Χ2 και αγωνιστικά παιχνίδια 10Χ10 με στηρίγματα σε περιορισμένους χώρους. Η προετοιμασία των Γιαννιωτών θα συνεχιστεί σήμερα το μεσημέρι με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ.

Κεντρική αξιολόγηση στα γήπεδα
Με αφορμή την αλλαγή της έδρας στα πρόσφατα παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο ΔΣ της Super League συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των γηπεδικών εγκαταστάσεων για τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ. να γίνεται κεντρικά η αξιολόγηση και ο τεχνικός έλεγχος όλων των χλοοταπήτων, ώστε να μην εμφανίζονται φαινόμενα αδικίας και διαφορετικής αντιμετώπισης κατά περίπτωση. Παράλληλα, συζητήθηκαν και θέματα της κλήρωσης, αλλά και της διεξαγωγής των play off και play out. Υπενθυμίζεται ότι στα play out περιλαμβάνουν 1 γύρο 7 αγωνιστικών και όχι 2 γύρους και συνολικά 10 αγωνιστικές όπως τα play off.