Στις 7 Μαρτίου το τζάμπολ στην Α1 Γυναικών

on .

pas basket

• Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την επιστροφή των ομάδων στα παρκέ της Α1 Γυναικών του Μπάσκετ.
Μπορεί να είχε δοθεί το «πράσινο φως» για να αρχίσει το πρωτάθλημα το προσεχές Σαββατοκύριακο, ωστόσο θα πάρει μία μικρή αναβολή για το επόμενο.
Εντός των επόμενων ημερών θα γίνει γνωστό και το ακριβές πρόγραμμα, ενώ υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πρόταση για νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Το θέμα είναι πώς θα καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την ΕΟΚ για να ολοκληρωθεί η σεζόν γύρω στις 18 Μαΐου, μιας και ακολουθεί το Eurobasket Γυναικών. Τα σενάρια για να βγουν οι ημερομηνίες είναι πολλά, όπως να εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα διεξαγωγής. Να τελειώσει δηλαδή η σεζόν γρηγορότερα (ένα σενάριο αναφέρει να διεξαχθεί μόνο ο πρώτος γύρος και μετά να πάμε σε πλέι οφ και πλέι άουτ, ανάλογα με την βαθμολογική θέση που θα έχει τότε κάθε ομάδα). Η ΕΟΚ, όμως, δεν μπορεί να το κάνει από μόνη της αυτό. Δεν μπορεί να τροποποιήσει από μόνη της την προκήρυξη του πρωταθλήματος και τους κανονισμούς. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η Πολιτεία με νομοθετική ρύθμιση. Τέλος, η ΕΟΚ έχει στείλει επίσημη επιστολή στην Πολιτεία και ζητάει χρήματα για να καλυφθούν τα τεστ για τον ιό, αλλά και για να πάρουν μια οικονομική ανάσα Ομοσπονδία και ομάδες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει πως μετά και τη σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για επανεκκίνηση αθλητικών δραστηριοτήτων, το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών θα επανεκκινήσει από τις 7 Μαρτίου.
Tο ακριβές πρόγραμμα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».
Στη Σουηδία η Βιντσιλαίου
Μετά την Κούπερ, άλλη μία παίκτρια του ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μεταγραφή για ομάδα του εξωτερικού.
Ο λόγος για την διεθνή παίκτρια με την Εθνική Ελλάδος Αγγελική Βιντσιλαίου που πήρε μεταγραφή στην υποψήφια για πρωτάθλημα Σουηδίας, A3 UMEA.