Σήμερα (3 μ.μ.) στο Αγρίνιο ο ΠΑΣ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό

on .

PAS PANATHINAIKOS

• Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις συνεχίζονται και το σημερινό (3 μ.μ.) παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό περνάει από σαράντα κύματα αναφορικά με τη διεξαγωγή ή μη του παιχνιδιού σήμερα στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Στις 10:00 π.μ. αποφασίζει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, παρέμβαση υπέρ ΕΠΟ από τον Παναθηναϊκό. Στην Αμφιλοχία διέμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Στον «αέρα» είναι ακόμα και σήμερα το πρωί η διεξαγωγή της αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό για την 7η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς σήμερα το πρωί στις 10:00 θα εκδικαστεί η προσφυγή που κατέθεσε η γιαννιώτικη ΠΑΕ στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ στις 3 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή του αγώνα. Από τα απίστευτα κι όμως… ελληνικά και τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όπως είναι γνωστό η ΕΠΟ όρισε την Τρίτη εν αγνοία του ΠΑΣ Γιάννινα τον αγώνα στο γήπεδο του Αγρινίου χωρίς να έχει γίνει κάποιος έλεγχος στο «Ζωσιμάδες» κάτι που προκάλεσε την οργή του Γιώργου Χριστοβασίλη και ακολούθησε ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και ΕΠΟ.

Αποφασίζει το Διαιτητικό Δικαστήριο
Η μονομερής κίνηση της ΕΠΟ να ορίσει το παιχνίδι στο γήπεδο του Παναιτωλικού χωρίς να ελεγχθεί πρώτα το Εθνικό Στάδιο προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της γιαννιώτικης κοινωνίας και των πολιτικών αρχών της πόλης. Η γιαννιώτικη ΠΑΕ προσέφυγε χθες στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ζητώντας να μη γίνει το παιχνίδι στο Αγρίνιο με την προσφυγή να εκδικάζεται σήμερα στις 10:00 και με το παιχνίδι να βρίσκεται στον αέρα.
Στην προσφυγή του ΠΑΣ θα κάνει παρέμβαση και ο Παναθηναϊκός υπέρ της ΕΠΟ, κάτι που έχει προκαλέσει τη δυσφορία των ανθρώπων της ΠΑΕ και αποδεικνύει το ποιο παιχνίδι παίχτηκε εξ΄αρχής.

Χωρίς Σιόντη, Μπρένερ και Οικονομόπουλο
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα αντιπαράθεσης ο Αργύρης Γιαννίκης και το τεχνικό επιτελείο προσπάθησαν να κρατήσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας απερίσπαστους ενόψει του σημερινού αγώνα και ταυτόχρονα να τους δώσουν ένα έξτρα κίνητρο. Άλλωστε οι ποδοσφαιριστές έχουν μείνει αμέτοχοι σε όλο αυτό που γίνεται τις δυο τελευταίες μέρες, έχοντας εστιάσει την προσοχή τους στο σημερινό παιχνίδι.
Με την επιλογή των παικτών που απαρτίζουν την αποστολή ο Αργύρης Γιαννίκης δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να δώσει ο ΠΑΣ τον καλύτερο του εαυτό και παρότι ακολουθεί ένα κρίσιμο παιχνίδι την Κυριακή στα Γιάννινα με τον ΟΦΗ δεν θα αφήσει στην τύχη τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας και θα παλέψει για ένα προβάδισμα πρόκρισης. Ο Τρικαλινός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον ανέτοιμο αρχηγό Σιόντη και τον τραυματία Οικονομόπουλο, ο οποίος υπέστη κάκωση στον ώμο στη φάση του πέναλτι που έκανε στον Τζόλη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης στο ΠΕΑΚΙ, ο Γιαννίκης ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή των Γιαννιωτών, δείχνοντας ότι δεν θα ξεκουράσει κανέναν και θα παρατάξει όλα τα βασικά του όπλα.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Κάργας, Πήλιος, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάστρο, Νάουμετς, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Λιάσος, Γροσδάνης, Λώλης, Καρτάλης, Παμλίδης, Λέο, Μιλιντσεάνου, Κρίζμαν.
Πέραν του ανέτοιμου Σιόντη και του τραυματία Οικονομόπουλου εκτός αποστολής έμειναν για λόγους τακτικής οι Αθανασίου, Πανουργιάς, Τριάδης, Μπρένερ και Δούμτσης,

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Το θερμό κλίμα και οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις έχουν αφήσει απερίσπαστο τον Αργύρη Γιαννίκη να καταστρώσει τα πλάνα του ενόψει του σημερινού αγώνα. Ο Τρικαλινός τεχνικός σήμερα θα αποφύγει το rotation και θα ρίξει όλα τα βασικά όπλα της ομάδας στη μάχη με τον Παναθηναϊκό. Έτσι αναμένεται στο βασικό σχήμα να επανέλθει ο Κάργας αντί του Εραμούσπε, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί σίγουρα ο Σάλιακας. Στη μεσαία γραμμή πιθανότατα θα ξεκινήσει ο Κάστρο, ενώ στην επίθεση αρκετοί παίκτες διεκδικούν θέση.
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λέο (Μιλιντσεάνου), Κρίζμαν.

Διαιτητής ο Τζήλος
Η ΚΕΔ αποφάσισε να αλλάξει το διαιτητικό τρίο που είχε οριστεί στο παιχνίδι που αναβλήθηκε στα Γιάννινα και έτσι αντί που Παπαδόπουλου ορίστηκε ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα. Βοηθοί του Τζήλου θα είναι οι Χρήστος Μπαλτάς και Ανδρέας Μεϊντανάς από την Αχαΐα και τέταρτος ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα και ο Χρήστος Τζιώτζιος από τη Θράκη.Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τικόζογλου από τη Μακεδονία.

Με απουσίες ο Παναθηναϊκός
Εν μέσω χιονοπτώσεων λόγω της κακοκαιρίας «Μήδειας» ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του ο Παναθηναϊκός, με τον Λάζλο Μπόλονι να αφήνει εκτός αποστολής οκτώ ποδοσφαιριστές.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Νιάς, Βιγιαφάνιες, Σερπέζης, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Καραγιάννης, Αθανασακόπουλος, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Τζαβίδας, Καμπετσής.
Εκτός αποστολής έμειναν ο Διούδης και ο Σανκαρέ ο οποίος έκανε χθες μαγνητική από ένα πρόβλημα που αποκόμισε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Ιωαννίδης έχει σφίξιμο στη γάμπα, ο Χουάνκαρ έχει σφίξιμο στον τετρακέφαλο, ενώ οι Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Σαβιέρ και Μπεκ έκαναν ασκήσεις στο γυμναστήριο και παρέμειναν στην Αθήνα.