Λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου του Ε.Σ. «Ζωσιμάδες» Αναβλήθηκε χθες το παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ➦ Στο Περιστέρι τη Δευτέρα η αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ

on .

GHPEDO ZOSIMADES LASPH 11 2 21
• Ο προγραμματισμένος για χτες το μεσημέρι αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας δεν διεξήχθη τελικά και αναβλήθηκε με απόφαση του διαιτητή Παπαδόπουλου λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου στο «Ζωσιμάδες».
Η αναμέτρηση θα οριστεί σε νέα ημερομηνία. «Καρφιά» Χριστοβασίλη προς την ΕΠΟ και τον διαιτητή. Αλλαγή έδρας και ώρας για τον αγώνα της Δευτέρας (15/02) με τον ΠΑΟΚ που θα γίνει στο Περιστέρι.
Οι κακές καιρικές συνθήκες και η έντονη πρωινή βροχόπτωση είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» που κράτησε αρκετό νερό. Περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα ο διαιτητής Παπαδόπουλος μαζί με τους βοηθούς του βγήκε για προθέρμανση και διέκρινε δυσκολίες στο χορτάρι κατά τον έλεγχο που έκανε σε αρκετά σημεία του γηπέδου. Η διαιτητική τριάδα αποσύρθηκε στα αποδυτήρια και κατόπιν διαβουλεύσεων τελικά ο ρέφερι αποφάσισε την αναβολή του αγώνα λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου, η οποία σύμφωνα με τον διαιτητή εγκυμονούσε κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο διαιτητής Παπαδόπουλος εφάρμοσε το άρθρο 10 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, το οποίο αναφέρει ότι: «Ο αγωνιστικός χώρος ενός γηπέδου επιτρέπεται να χαρακτηριστεί ακατάλληλος πριν ή μετά την έναρξη του αγώνα στις ακόλουθες ενδεικτικά περιπτώσεις, από τις οποίες είναι δυνατό να δημιουργηθεί κίνδυνος για τους αγωνιζόμενους ποδοσφαιριστές. α) Όταν εξ αιτίας της βροχής ο αγωνιστικός χώρος έχει γίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό λασπώδης και για τον λόγο αυτό η κίνηση των ποδοσφαιριστών είναι δύσκολη και κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα».
 «Καρφιά» Χριστοβασίλη για διαιτητή και ΕΠΟ
Η απόφαση του διαιτητή Παπαδόπουλου να αναβάλλει το χτεσινό παιχνίδι προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων του ΠΑΣ Γιάννινα. Τόσο ο πρόεδρος, Γιώργος Χριστοβασίλης, όσο και ο προπονητής, Αργύρης Γιαννίκης, σημείωναν ότι σε προηγούμενα παιχνίδια ήταν πολύ χειρότερες οι καιρικές, αλλά και οι γηπεδικές συνθήκες. Από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα τονίστηκε τόσο στον διαιτητή όσο και στον παρατηρητή αγώνα ότι οι Γιαννιώτες είχαν εδώ και μέρες ζητήσει την αλλαγή της έδρας του πρώτου αγώνα επίσημα με έγγραφο τους προς την ΕΠΟ, αίτημα όμως που απορρίφθηκε από την διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου Ελλάδας.
Μάλιστα, σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι του ΟΤΕ ο Γιώργος Χριστοβασίλης έκανε λόγο για ολέθριο λάθος της ΕΠΟ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Μετά την κλήρωση άμεσα ζητήσαμε αλλαγή έδρας λόγω των καιρικών συνθηκών που πλήττουν τα Γιάννινα εδώ και δύο μήνες με υπερβολικό νερό. Είναι ανθρωπίνως αδύνατον να συντηρήσεις ένα γήπεδο όταν βρέχει ασταμάτητα 24 ώρες την ημέρα. Δυστυχώς η ΕΠΟ μας αγνόησε πλήρως λέγοντας ότι υπάρχουν νομικά θέματα και ότι πιθανόν να υπήρχαν άλλες ομάδες που θα είχαν αντιρρήσεις». 
Στη συνέχεια ο μεγαλομέτοχος των Γιαννιωτών έριξε τα βέλη του και προς τον διαιτητή Παπαδόπουλο, λέγοντας ότι: «Το γήπεδο δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση σε σχέση με παιχνίδια που έχουμε παίξει σε προηγούμενες αγωνιστικές και με τον Απόλλωνα και με τη Λάρισα και με τον Ατρόμητο. Έβρεξε μεν αλλά όχι τόσο πολύ όσο σε άλλους αγώνες που δεν βλέπαμε στα δύο μέτρα από τη βροχή. Δυστυχώς ο διαιτητής πήρε μια βιαστική απόφαση. Στα 13 χρόνια που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα είναι η πρώτη φορά που διαιτητής ακυρώνει παιχνίδι χωρίς οι συνθήκες να είναι τόσο δραματικές».
 Αιφνιδιάστηκαν από την αναβολή
Εκ μέρους των παικτών δηλώσεις έξω από τα αποδυτήρια του Εθνικού Σταδίου έκανε ο Αντώνης Οικονομόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι: «Εμείς οι παίκτες πάθαμε ένα σοκ με την αναβολή του αγώνα γιατί έχουμε παίξει παιχνίδια με καταρρακτώδη βροχή, πιο πολύ νερό και χειρότερες συνθήκες στο γήπεδο. Σίγουρα είναι ένα επικίνδυνο τερέν για όλους τους ποδοσφαιριστές, παρόλα αυτά θέλαμε να αγωνιστούμε».
 Ορισμός σε νέα ημερομηνία
Το αναβληθέν χτεσινό παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί ούτε σήμερα καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να βελτιωθούν, αλλά να επιδεινωθούν και ως εκ τούτου δεν θα καλυτερεύσει και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου των «Ζωσιμάδων». Ήδη άλλωστε από χτες η αποστολή του Παναθηναϊκού επέστρεψε στην Αθήνα και θα αρχίσει η προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.
Πλέον,  ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός θα περιμένουν να από την διοργανώτρια ΕΠΟ να ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του παιχνιδιού, το οποίο πρέπει να διεξαχθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες. 
 Στο Περιστέρι με τον ΠΑΟΚ
Η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο «Ζωσιμάδες» ανάγκασε τον ΠΑΣ Γιάννινα να προχωρήσει σε αλλαγή έδρας, μια κίνηση που θα έπρεπε να είχαν κάνει νωρίτερα οι ιθύνοντες της γιαννιώτικης ομάδας. Έτσι αποφασίστηκε από πλευράς Γιαννιωτών ο αγώνας της Δευτέρας κόντρα στον ΠΑΟΚ να διεξαχθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, στο γήπεδο δηλαδή του Ατρόμητου.
Οι καιρικές συνθήκες στα Γιάννινα τις επόμενες ημέρες θα επιδεινωθούν και ίσως χιονίσει το Σαββατοκύριακο κάτι που αποτρέπει τη διεξαγωγή του αγώνα της Δευτέρας στο «Ζωσιμάδες». Με αυτό το δεδομένο ο ΠΑΣ Γιάννινα έπρεπε να σκεφτεί που θα γίνει το παιχνίδι και τελικά η απόφαση ήταν να διεξαχθεί στο γήπεδο του Περιστερίου, το οποίο άλλωστε είχε χρησιμοποιήσει ως έδρα ο ΠΑΣ Γιάννινα και στα προκριματικά του Europa League το καλοκαίρι του 2016 για συγκεκριμένα στον αγώνα με την ολλανδική Άλκμααρ.
Μάλιστα, εκτός από αλλαγή έδρας έγινε και αλλαγή ώρας στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, η οποία θα ξεκινήσει στις 17:15 και όχι στις 19:30, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Την επίσημη ενημέρωση για την αλλαγή έδρας και ώρας του αγώνα έκανε με σχετική ανακοίνωση της η διοργανώτρια του πρωταθλήματος Super League.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι, λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Ε.Σ.Ι. «Οι Ζωσιμάδες» που οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή των Ιωαννίνων, ο αγώνας Car.gr ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Π.Α.Ο.Κ. στο πλαίσιο της 22ης Αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου τη Δευτέρα 15.02.2021 στις 17:15».