Πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου θέλει ο ΠΑΣ

on .

PANAITOLIKOS PAS 1 8 2 21

• Μετά το σπουδαίο διπλό στο Αγρίνιο και τη νίκη με 1-2 επί του Παναιτωλικού, άπαντες στον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν στέψει την προσοχή τους στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας και στο αυριανό (11/02, 3:00 μ.μ.) αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο «Ζωσιμάδες» για τα προημιτελικά.

Η ανατροπή του σκορ για πρώτη φορά φέτος και η μεταμόρφωση προς το καλύτερο στην επανάληψη αποτελούν ενθαρρυντικά στοιχεία για τους Γιαννιώτες ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στα Γιάννινα για κύπελλο και πρωτάθλημα αντίστοιχα, όμως η γιαννιώτικη ομάδα έχει ανεβασμένο ηθικό και θετική ψυχολογία μετά το 1-2 επί του Παναιτωλικού.

Άλλωστε έχουν κυκλοφορήσει και σχετικές αναμνηστικές φωτογραφίες με τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια του Αγρινίου, με τους παίκτες του ΠΑΣ αγκαλιασμένους.

Η νίκη αυτή ανέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 21 βαθμούς και την 9η θέση καθώς προσπέρασε στον βαθμολογικά πίνακα τους ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης.

Πλέον, με 5 αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League, στον ΠΑΣ Γιάννινα ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και σιγουριά ότι η ομάδα δεν θα κινδευνεύσει στο θέμα παραμονής, καθώς βελτιώθηκε η βαθμολογική συγκομιδή, η οποία μέχρι πρότινος αδικούσε το σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη.

Η προσοχή έχει πλέον στραφεί στον Παναθηναϊκό και τον αυριανό αγώνα στο «Ζωσιμάδες» καθώς οι Γιαννιώτες έχουν στόχο και την διάκριση στο Κύπελλο Ελλάδας. Πέρυσι ήταν ο Παναθηναϊκός η ομάδα που είχε αποκλείσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στη φάση των «16» με εκείνη την ανατροπή του σκορ και το 0-1 που είχε γίνει 3-1 στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο ΠΑΣ είχε επικρατήσει 1-0 στα Γιάννινα χάρη στο γκολ του Παμλίδη.

Ο περσινός αποκλεισμός ήταν ένα σκληρό μάθημα για το άπειρο τότε σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη που αγωνίζονταν στην Super League 2, όμως φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Πλέον ο ΠΑΣ είναι σίγουρα καλύτερος ποιοτικά και πιο έμπειρος και είναι δεδομένο ότι θα κυνηγήσει την πρόκριση μέχρι τέλους για να πάρει και μια άτυπη ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό.

Μοναδικός απών ο Σιόντης

Το ευχάριστο για τον Αργύρη Γιαννίκη είναι ότι από την αναμέτρηση του Αγρινίου δεν προέκυψαν προβλήματα τραυματισμού ή τιμωριών. Μοναδικός απόντας εξακολουθεί να είναι ο Στέφανος Σιόντης. Ο Γιαννιώτης αρχηγός του ΠΑΣ ταλαιπωρείται από ένα οίδημα, έχει μαζέψει υγρό στα μαλακά μόρια στο γόνατο του και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Όπως είναι λογικό θα απουσιάσει αύριο στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ πιθανότατα θα λείψει κι από τον αγώνα της Δευτέρας (15/02) με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Όσοι αγωνίστηκαν τη Δευτέρα στο Αγρίνιο χτες ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν ασκήσεις συναρμογής και παιχνίδια με τη μπάλα σε μικρούς χώρους. Η σημερινή πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ θα είναι η τελευταία και στη συνέχεια ο Αργύρης Γιαννίκης θα ανακοινώσει την αποστολή για τον αυριανό αγώνα. Τέλος, να σημειωθεί ότι χτες παίκτες, τεχνικό επιτελείο και υπάλληλοι της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα το πρωί καθώς το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο εδρεύει στην Αθήνα.