«Πνίγηκε» στην βροχή ο ΠΑΣ…

on .

PAS BOLOS 1 24 1 21

• Τα αμυντικά λάθη και οι εντός έδρας απώλειες στοιχίζουν πολύ στον φετινό ΠΑΣ Γιάννινα που παίζει με τη φωτιά στη μάχη της παραμονής. Η ομάδα της Ηπείρου γνώρισε χτες το απόγευμα στο «Ζωσιμάδες» την ένατη φετινή της ήττα, αυτή τη φορά με 0-1 από τον ΝΠΣ Βόλο.

Το τραγικό λάθος του Εραμούσπε έφερε το όγδοο φετινό πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Δουβίκας (14'). Ο επιθετικός του Βόλου είχε και δοκάρι (35'), ενώ ο ΠΑΣ απείλησε κυρίως με στημένες φάσεις και κεφαλιές των Κάργα, Πίρσμαν και Λιάσου.
Οι Γιαννιώτες παρέμειναν στους 15 βαθμούς και την 11η θέση και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ήττες Λάρισας και Απόλλωνα από Αστέρα Τρίπολης και Άρη αντίστοιχα, αλλά και τη «λευκή» ισοπαλία στο Αγρίνιο μεταξύ Παναιτωλικού και Λαμίας.
Προβληματίζει η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Εθνικό Στάδιο που έχει επιβαρυνθεί από τις βροχοπτώσεις και τους συνεχόμενους αγώνες.
Στην έβδομη θέση και τους 23 βαθμούς ο Βόλος που είχε να κερδίσει εκτός έδρας από τον Οκτώβριο!

Πώς έπαιξαν
Μόλις τρεις ποδοσφαιριστές, οι Κάργας, Παντελάκης και Ελευθεριάδης προτιμήθηκαν από τον Αργύρη Γιαννίκη στη βασική ενδεκάδα σε σχέση με αυτή που είχε επιλέξει για το ματς Κυπέλλου της περασμένης Πέμπτης με τον Ατρόμητο. Ο Τρικαλινός τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΣ με τον προσφιλή του σχηματισμό 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, δεξί μπακ ο Σάλιακας και αριστερό ο Πίρσμαν, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Εραμούσπε και Παντελάκης. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σιόντης και Κάργας, δεξί χαφ ο Ελευθεριάδης και αριστερό ο Καρτάλης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης το δίδυμο αποτελούσαν οι Παμλίδης και Κρίζμαν.
Από την άλλη, ο Άνχελ Λόπεθ παρέταξε τον Βόλο με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο ο Κλέιμαν, δεξί μπακ ο Τέκιο και αριστερό ο Φερράρι, ενώ οι Γκρίλο και Μήτογλου αποτελούσαν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Στα αμυντικά χαφ ήταν οι Τσοκάνης και Ριένστρα, δεξί χαφ ο Ρενάτο, αριστερό ο Μαρτίνες και ο Μπαρτόλο σε ελεύθερο ρόλο στον άξονα πίσω από τον Δουβίκα που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Λάθος Εραμούσπε, γκολ Δουβίκα
Σε αντίθεση με τα περισσότερα φετινά παιχνίδια, χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και χωρίς τον δυναμισμό προηγούμενων αγώνων. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη ήταν αυτή που βρήκε πρώτη δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε. Συγκεκριμένα, με τη συμπλήρωση 10 λεπτών στο «Ζωσιμάδες» ο Σιόντης με ψηλοκρεμαστή πάσα έβγαλε τον Παμλίδη στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, ο επιθετικός του ΠΑΣ σκόραρε όμως ο πρώτος βοηθός Αλεξέας υπέδειξε off side, χωρίς πάντως το συνδρομητικό κανάλι να δείξει τις γραμμές που βγαίνουν από το VAR.
Εκεί που ο ΠΑΣ έδειχνε να παίρνει τα ηνία του αγώνα ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία στο «Ζωσιμάδες». Στο 12' ο Ελευθεριάδης πιεζόμενος γύρισε τη μπάλα στον Εραμούσπε, όμως ο στόπερ των Γιαννιωτών έκανε κάκιστο κοντρόλ και ο Μπαρτόλο του έκλεψε τη μπάλα. Ο Αργεντινός μπήκε στην περιοχή και ο συμπατριώτης του αμυντικός του ΠΑΣ τον ανέτρεψε, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Γκορτσίλας να καταλογίσει το πέναλτι.
Την εκτέλεση ανέλαβε στο 14' ο Δουβίκας που νίκησε τον Χουτεσιώτη και έκανε το 0-1 για τον Βόλο. Ήταν το έβδομο γκολ που σημειώνει ο 21χρονος επιθετικός και το όγδοο πέναλτι στο οποίο υποπίπτει φέτος ο ΠΑΣ.

Ευκαιρίες με Κάργα και Πίρσμαν
Μετά το γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΣ προσπάθησε να απαντήσει, κυρίως μέσα από στημένες φάσεις. Οι Γιαννιώτες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση δύο φορές μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Αρχικά, στο 18’ ο Σάλιακας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κάργας πήρε τη γυριστή κεφαλιά, όμως στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό από κόρνερ που εκτέλεσε ο Σάλιακας, ο Πίρσμαν πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Δοκάρι ο Δουβίκας
Ενώ ο ΠΑΣ πήγαινε για «μαλλί» στην περιοχή του Βόλου, παραλίγο να… βγει κουρεμένος από αντεπίθεση. Μετά από εκτέλεση φάουλ στο 35' για τον ΠΑΣ με τον Καρτάλη και φάση διαρκείας στην αντίπαλη άμυνα, ο Ρενάτο απομάκρυνε στα τυφλά, όμως την απομάκρυνση εκμεταλλεύτηκε ο Δουβίκας που πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα, ντρίπλαρε τον Σιόντη και σούταρε, όμως η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη και απομακρύνθηκε. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Βόλο προηγούμενο με 0-1 και τον ΠΑΣ να έχει τραγική εικόνα σε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα φέτος για τους Γιαννιώτες.

Φουλ επίθεση χωρίς αντίκρισμα
Η απόδοση του ΠΑΣ εκνεύρισε τον Γιαννίκη που έκανε τρεις αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης περνώντας τους Λιάσο, Μπρένερ και Λέο στις θέσεις των Εραμούσπε, Ελευθεριάδη και Παμλίδη, ωστόσο διατήρησε το 4-4-2. Απόρροια της επιθετικής φρεσκάδας ήταν η χαμένη ευκαιρία του ΠΑΣ στο 54΄. Ύστερα από φάουλ του Σάλιακα από αριστερά, ο Λιάσος πήρε την κεφαλιά ολομόναχος και αφύλακτος, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Ο Φλωρινιώτης χαφ του ΠΑΣ πρωταγωνίστησε και στην επόμενη φάση στο 65’, όταν πήρε την κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.
Ο Μολδαβός επιθετικός Μιλιντσεάνου έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΣ και στο πρωτάθλημα καθώς πέρασε στον λασπωμένο αγωνιστικό χώρο στο 71’ αντί του Σιόντη και έτσι τοποθετήθηκε παρτενέρ του Κρίζμαν στην επίθεση, ο Λέο αριστερό χαφ και έτσι παρέμεινε η διάταξη στο 4-4-2.
Στα τελευταία λεπτά ο Λόπεθ γύρισε το σύστημα του Βόλου σε 3-5-2 με τριάδα στόπερ, κάτι το οποίο έκανε κι ο Γιαννίκης στα τελευταία λεπτά μετά την είσοδο του Νάουμετς αντί του Σάλιακα. Το 3-5-2 πάντως δεν βοήθησε τον ΠΑΣ να βγάλει φάση στα τελευταία λεπτά καθώς ο Βόλος αμύνονταν σωστά.
Το 0-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γκορτσίλα με τον ΠΑΣ να γνωρίζει την τέταρτη εντός έδρας ήττα και συνολικά την ένατη. Η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Εθνικό Στάδιο φαίνεται ότι αποδεικνύεται τροχοπέδη για τους Γιαννιώτες και όχι για τους αντιπάλους τους. Μεθαύριο Τετάρτη ο ΠΑΣ έχει ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την εμβόλιμη 19η αγωνιστική.
Διαιτησία: Γκορτσίλας (Αλεξέας - Αναστασάκης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας (87’ Νάουμετς), Παντελάκης, Εραμούσπε (46’ Λιάσος), Πίρσμαν, Σιόντης (71’ Μιλιντσεάνου), Κάργας, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46’ Μπρένερ), Παμλίδης (46’ Λέο), Κρίζμαν.
Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο (56’ Ντεντάκης), Φερράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Ριένστρα, Τσοκάνης, Ρενάτο (56’ Περέα), Μαρτίνες (66’ Κιάκος), Δουβίκας, Μπαρτόλο (78’ Σάντσες).